ПРОВАЛ за мафията: Георги Гергов загуби делото за Пловдивския панаир

0 31 111

6 март 2023-а е хубав ден за Пловдив и за справедливостта и правовата държава. На първа инстанция почетният Свинар, масон и руски консул/гражданин Георгий Гергов загуби делото за Пловдивския панаир, предаде bird.bg.

Макар и неокончателно, решението на съдия Симеон Захариев слага сериозен прът в каруцата на свиневъда от село Маноле, добър приятел на Сотир Цацаров и още по-добър на Боко-от-Банкя – и спира неистовите му напъни да налапа супер-мажоритарния дял в тази пловдивска и национална икона с вековни традиции.

Предметът на делото е точно предколедното решение на Общински съвет Пловдив, с което обединените сили на съветниците от ГЕРБ-за-Гергов и БСП-за-Гергов подариха панаира на руския консул. Като ключово герговско острие тогава се изяви Николай Радев, чиито имотни „особености“ ние осветихме в отделна публикация. Под силен обществен натиск герберски кмет на града Здравко Димитров подаде съдебен иск и респективно блокира вписването в ТР на увеличения герговски дял в панаира.

Какво по същество казва сега съдът? Няколко ключови неща. На първо място съдът намира, „че с изпращане на покана на 16.11.2022 г. до ищеца, в качеството му на акционер в ответното дружество, за провеждане на общо събрание на акционерите на 24.11.2022 г., е нарушена разпоредбата на чл.223, ал.5 от ТЗ, тъй като не са налице 30 дни от изпращане на поканата до провеждане на събранието.“

Свинарят се е скъсал от бързане, иначе казано. Нататък четем, че „посоченият срок не е спазен, поради което взетите на проведеното на 24.11.2022 г. ОСА на ответното дружество решения като процедурно незаконосъобразни подлежат на отмяна.“

Реклама

Гергов твърди в своя защита, че все пак представителят на общината (герберът Ясен Михайлов) се е явил на общото събрание на „Пълдин“, нямал е възражения по дневния ред и е упражнил правото на глас на общината.

Т.е. надлежно защитени били, видите ли, правата на Община Пловдив като акционер. Съдът обаче е категоричен – след като изначално събранието е свикано незаконосъобразно, няма значение кой е дошъл, какво е казал и как е гласувал. Като за десерт, Свинаря е осъден да плати и 4 хиляди лева съдебни разноски.

Второто дело

Можем с висока степен на вероятност да предвидим, че Георги Гергов ще обжалва. Хаир да е – имал бол пари, дал ги… както е казал безсмъртният Бай Ганьо (всякакви визуални и характерологични прилики са случайни).

Има обаче в ход и второ дело, по което кметът Здравко обжалва юридическия тюрлюгювеч, забъркан от общинските съветници на 9-и януари. Тогава, в опит да заобиколи първия „блокаж“, Свинарят от Маноле свика (редовно) второ събрание на акционерите, с което форсира провеждането на второ събрание на общинските съветници.

На него ГЕРБ-за-Гергов и БСП-за-Гергов гласуваха шизофренни и юридически противоречащи си решения, които именно в момента се оспорват в съда по това второ дело. Заседанието е насрочено за края на март.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.