ПОБЕСНЯЛ от „Магнитски“: Бойко пенсионира чичото на Владислав Горанов – Кирил Ананиев изпадна от листите

0 19 267

Бойко Борисов тихомълком, но знаково „пенсионира“ от политиката последният финансов министър на ГЕРБ Кирил Ананиев. 67-годишният икономист изненадващо не намери място в листите на партията за предстоящите предсрочни парламентарни избори, пише „Уикенд“.

През последното десетилетие Кирил Ананиев беше неизменно водач на листата на ГЕРБ в Перник, но за предстоящия вот на 2 април за водач беше издигнат лидера на младежкия ГЕРБ Георг Георгиев. От партията на Борисов не са коментирали официално поради каква причина Кирил Ананиев е отпаднал от предизборната борба.

Реклама

Кирил Ананиев заемаше ключови постове в министерството на финансите още от времето на Иван Костов, беше зам.-министър по разходната част на бюджета и в правителствата на Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и служебния кабинет на Георги Близнашки. Ананиев е бил два пъти финансов министър в кабинети на ГЕРБ, а парадокса е, че най-дълго е бил министър на здравеопазването, а не на финансите – в периода 2017-2020 г.

Отпадането на Кирил Ананиев от листите на ГЕРБ не се дължи на негов конфликт с Бойко Борисов, а на родствената му връзка с Владислав Горанов, разкриват функционери на партията. Ананиев е чичо на Горанов и негов най-добър учител в дебрите на финансовата материя.

След включването на Владислав Горанов в санкционния списък на САЩ „Магнитски“, от ГЕРБ са предпочели да скъсат всякаква връзка с него и „пенсионирането“ на чичо му Кирил Ананиев е нагледно доказателство за стремежа на Бойко Борисов отново да спечели доверието на Американското посолство, отбелязват политически анализатори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.