ПИТАНКА: Къде изчезна Никола Филчев?

3 21 295

Бившият главен прокурор Никола Филчев отдавна е извън светлината на прожекторите, макар че продължава да е член на експертния съвет на настоящия си наследник Иван Гешев. „Уикенд” научи от свои източници в юридическите срещи, че ексцентричният професор по наказателно право го е закъсал със здравето и много рядко напуска дома си. Той не излиза с дни от апартамента си.

Филчев от години имал проблеми с краката, които в последно време доста се задълбочили с напредването на възрастта. Почти 75-годишният мустакат спец по правни науки отдавна бил съветван да се подложи да драстична операция за смяна на става, но твърдо отказвал да ляга под ножа.

Реклама

Някогашният шеф на родните прокурори съвсем е ограничил контактите си с външния свят. Излизал веднъж седмично по служебни срещи, а в дома му го посещавала единствено възрастна жена, която помага в домакинството.

Синът на Филчев, Ангел (Ейнджъл) Борисов не живее в България вече второ десетилетие. Той напусна страната още като ученик, когато татко му заемаше един от най-важните постове в държавата. Тогава се шушукаше, че Никола сам е изтеглил отрочето си в Швейцария, тъй като младежът е бил заплашван с отвличане, за да се осъществи политически натиск върху татко му. Днес наследника се занимавал с бизнес и нямал никакви финансови грижи.

Иначе Филчев работи по поредния учебник по наказателно право и… отглежда цветя. Бившият главен прокурор е известен почитател на хербариите и подрежда витрини със сухи растения с огромно удоволствие. Колекционира и други природни красоти – камъчета и мидички от Черно море и от Гърция. Посещавал често и спа процедури, за да облекчи болките в колената си.

3 Коментара
  1. Д-р Менгеле казва

    Вж.тироидана дядото.

  2. Николета д-р Лозанова, чл. кур. на БАН казва

    Пич, мноу ме кефиш. Ша ти бутна, ако и да не си първа младос.

  3. ТАПЧАКУРОФФ, о.р. потпоручик казва

    ПУЧИ-таеми г-н Мартин Радославов, дали бих моал евентуално, при възможност, за всеки случай, може би, едва ли, – да ти тура един трибуквен ? И други като теб си мислеха, че не е възможно

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.