ГАВРА: Съдът спря дело срещу депутат-убиец от ДПС заради „тежка болест“ – „пациентът“ Юсеин Вейселов регистрира листа за вота

1 6 595

Окръжният съд в Габрово прекрати делото срещу бившия депутат от ДПС Юсеин Вейселов „заради тежко заболяване и необходимост от продължително лечение“. В същото време „тежко болният“ се снима докато регистрира кандидат–депутатската листа на партията си за предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 април.

Вейселов, който е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост, не се яви на заседанието, но часове по-късно дойде в Районната избирателна комисия в Габрово, за да регистрира листата на ДПС за изборите на 2 април т.г., на която е водач, предаде zaistinata.com.

За заболяването на Вейселов съдът е уведомен през януари т.г. по време на съдебно заседание. Тогава адвокатът му представя документи, които удостоверяват влошеното здравословно състояние на Вейселов, каза за „За истината“ говорителят на Окръжния съд в Габрово Стела Цонева. Съдът назначава медицинска експертиза, която да установи степента на тежест на болестта, както и времето, необходимо за оздравяване на подсъдимия.

Вещото лице се произнесе

На 27 февруари т.г., на поредното насрочено съдебно заседание, назначеното вещо лице се произнася, че подсъдимият Вейселов действително страда от заболяване, чието лечение ще отнеме около половин година. Въз основа на това заключение съдът прекратява съдебното производство до оздравяването на бившия депутат.

Юсеин Вейселов не се явява в съда, което е разбираемо предвид влошеното му здраве. То обаче не му пречи по време на съдебното заседание да е във Велико Търново, където присъства на лекция на евродепутата Илхан Кючюк. Това бившият депутат сам споделя във фейсбук.

След лекцията Вейселов се връща в Габрово и отива в Районната избирателна комисия в Габрово, за да регистрира листата на ДПС за предстоящите избори на 2 април. От този акт отново публикува снимка в социалната мрежа.

И нищожното доверие носи мандат

Реклама

Юсеин Вейселов е избран за депутат в 47 и 48 Народно събрание, в които влиза с под 1800 гласа. Това общо-взето е прагът на доверие към ДПС в габровска област и идва предимно от три севлиевски села.

При първия му парламентарен мандат бе със свален имунитет, от който сам се отказа, но след като главният прокурор го поиска, за да продължи наказателното производство срещу него.

Наказателна отговорност

Вейселов е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер. Обвинението срещу него е за това, че на 22 октомври 2019 година, на пътя между севлиевските села Кормянско и Петко Славейков, е нарушил правилата за движение, управлявайки лек автомобил „БМВ“. В резултат на това по непредпазливост е причинил смъртта на насрещно движещ се велосипедист.

Инцидентът е станал около 7.30 часа, когато в дежурната част на Районното управление на Севлиево е получен сигнал за пътнотранспортното произшествие, при което на място загива 27-годишен велосипедист от Плевен.

По първоначални данни смъртта е настъпила в следствие на челен удар между лекия автомобил, управляван от 25-годишен правоспособен водач от село Петко Славейков, за когото по-късно стана ясно, че е Вейселов и велосипедиста, който се придвижвал на велосипед с допълнително поставен двигател. Пробите на Вейселов за алкохол и наркотици веднага след инцидента са отрицателни.

По случая бе образувано досъдебно производство, а разследването на причините за възникване на инцидента продължи под надзора на Окръжна прокуратура Габрово, която на 10 септември 2021 г. внесе в съда обвинителен акт.

На 13 декември 2021 г., за когато в Окръжен съд Габрово бе насрочено съдебно заседание по делото, съдът спря производството до снемане имунитета на депутата.

Ново развитие имаше през юни 2022 г., когато делото бе прекратено „поради допуснати съществени, отстраними нарушения на процесуалните правила в досъдебното производство“ и върнато на прокуратурата „за отстраняване на констатираните в мотивите на определението съществени, отстраними нарушения на процесуалните правила“, пише в определението на съда.

1 Коментар
 1. ✞❤️Пeшo Пeтeлa от Бaндитckа Bиeнa❤️ казва

  卐Heil Hitler!卐 ☞⚡ⒽⒾⓉⓁⒺⓇ koйтo «интeгpиpaшe» мaнгaлитe-cвoдници, изнacилвaчи и yбийци пpeз koминa, вce пo-вeчe щe ни липcвa!⚡☜ 卐Sieg Heil!卐

  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия!⚡: tiny.cc/zc7wuz

  ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC- БKП и KГБ-ДC⚡!: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Bcичkи дo eдин cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния.⚡: tiny.cc/yrb3vz

  ☞Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!: tiny.cc/7hc1vz

  ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☀️: tiny.cc/cwk1vz
  ☞☠️Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = ✡️DОMUZ✡️: tiny.cc/o230vz
  ☞☠️Гнycнa, дoлнa cвoдничka = ✡️Cвинkя-Maтopицa✡️: tiny.cc/r230vz

  ☞⚡От 78 години България е под жидo-милициoнepo-цигaнcko ИГO!⚡: tiny.cc/zc7wuz
  ☞⚡HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!⚡: tiny.cc/w1duuz
  ☞⚡Дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa aнтибългapcka пacминa oт влacт!⚡ : tiny.cc/ka1zuz

  ☞⚡ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!
  ☞⚡ДПС е политическото лице на българската мафия!
  ☞⚡ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ!
  ☞⚡ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!
  ☞⚡ДПС са бранителите на тайната власт в България!

  ☞Дoлy мaфиятa!☜☞: tiny.cc/abx1vz
  ☞Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/vbx1vz

  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ и ДEМИЛИЦИOНEPOЗAЦИЯ!⚡: tiny.cc/x4w0vz
  ☞☠️Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИHA!☠️
  ☞Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!
  ☞Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот!
  ☞Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, бoй дo пocиpaнe!

  ☞☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за Бългaроубийците Бoйкo Meтoдиeв Бoрисoв, Axмeд Иcмaилoв Axмeдoв-Дoгaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа и бpaтя Дoмycчиeви!☠️: tiny.cc/yx42vz

  ☞☠️Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд☠️!: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☠️: tiny.cc/4y42vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☠️: tiny.cc/6y42vz

  ☞☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☠️: tiny.cc/hwczuz
  ☞☠️KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☠️: tiny.cc/b4dzuz

  ➤☠️✋Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!✋☠️: tiny.cc/zp6zuz

  ➤☠️Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: tny.cl/OeszcxBG0
  ➤☠️Гнycнa дoлнa cвoдницa пo Caмypaйckи: tiny.cc/6b1zuz

  ➤☠️ДПС е името на българската мафия!: tiny.cc/vx42vz

  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦Eпизoд пъpви – «Зaплaxaтa» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи: tiny.cc/3uw1vz
  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦♦Eпизoд втopи – «Нacилиeтo» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи: tiny.cc/4uw1vz

  ➤❤️Кoзият рoг 1971: tiny.cc/dtw1vz

  ➤❤️Пoд Игoто 1952: tiny.cc/htw1vz

  ➤❤️Васил Левски-ТВ Театър: tiny.cc/hxw1vz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.