НА НОКТИ: МВР следи секциите с купен вот за ГЕРБ-ДПС

0 6 145

МВР е набелязало рискови секции, които ще следи внимателно на предстоящите избори, каза вътрешният министър Иван Демерджиев. Става дума за секциите, където стават изборните машинации предимно на обиграните в „бизнеса“ ГЕРБ-ДПС, уточни източник на Narod.bg.

„В това отношение благодарим на неправителствени организации, които ни помогнаха с данни и информация. Набелязали сме местата, където вотът често се променя, набелязали сме местата, където има необичайно много преференции, така че на всички тези места ще подходим с особено внимание“, посочи той.

Реклама

 Според него подготовката за изборите “върви много добре“.

„Предизвикателство за нас беше да обезпечим технически провеждането на вота с оглед на новите правила. Но към вчерашна дата мисля, че проблемите в това отношение бяха отстранени, така че вярвам, че машинният вот ще се проведе също безпроблемно и вярвам, че записването и излъчването на броенето на изборните резултати ще мине без сътресения“, посочи той.

Силовият вицепремиер добави, че още след приключването на предходния вот са били определени сферите, в които действията на органите на реда могат да бъдат подобрени.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.