Сигнал до Narod.bg: Красен Кралев е „кралят на троловете“, върти схемите със сина на Любо Пъпката

1 16 585

Проваленият спортен министър на ГЕРБ Красен Кралев е „кралят на троловете“, твърди ексклузивно пред Narod.bg източник от сърцето на шайката. По думите на нашия източник Кра(д)лев, както иронично наричат корпулентния варненец, е градил своята фабрика за тролове в продължение на повече от 10 години.

Всички схеми минават през рекламна агенция „МАГ Адвъртайзинг“, която вече се казва „Маг комуникейшънс“ ЕАД, на която Кралев е едноличен собственик.

В съвета на директорите на ЕАД-то са вписани:

– ПАВЛИНА ВАСИЛЕВА МОЛЛОВА (свързана с 11 фирми)

– СЪНРАЙЗ ТУРИСТ ЕНД ТРАВЪЛ СЪРВИСИЗ ЕООД (свързан с 2 фирми) на същата Павлина Василева Моллова

– „МЕДИЯ СОЛЮШЪНС“ ЕООД на Анна Иванова Тодорова

В бизнеса с правилно поднесени новини е включен и синът на Любомир Павлов – Любо Пъпката. Информаторът на Narod.bg твърди още, че Владимир Павлов – Малката Пъпка, е оперативен шеф на медийната империя на Красен Кралев.

Във фокуса на тролската фабрика са политически, спортни и общински теми, както и актуални бизнесмени, които не са от обръчите на ГЕРБ.

Любопитен факт е, че бащата на Любомир Павлов е бил личен лекар уши-нос-гърло на Тодор Живков. Радетелят за демокрация Любомир Павлов всъщност е в доста тесни връзки с представителите на бившата Държавна сигурност.

Реклама

След това в Общинска банка Пъпката назначава за изпълнителен директор офицер от Шесто с инициали С.М. После продължава да привлича твърде много бивши офицери от Шесто, съобщи преди време бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев.

За „краля на троловете“ се знае, че завършва Първа езикова гимназия и Висшия медицински университет във Варна. Специализирал е мениджмънт на политически кампании в университета на Южна Каролина САЩ и по глобален маркетинг към Асоциацията на националните рекламодатели на САЩ.

Кралев е един от основателите на Федерацията на независимите студентски дружества 1990 г., съосновател на Българското сдружение за честни избори (каква ирония, нали).

Бившият спортен министър участва в стратегическото планиране и управление на над 25 политически кампании на регионално и национално ниво, включително тези на Желю Желев, Петър Стоянов -1996 г. и Симеон Сакскобургготски – 2001 г. Учредител и заместник председател на партия „Новото Време”.

Още преди десетилетие след преговори между „Уеб Медия Груп“ АД и президента на рекламна агенция „МАГ Адвъртайзинг“ Красен Кралев бе сключена сделка, с която пухкавият варненец придоби контролния пакет акции на компанията, съобщи тогава News.bg – сайт от портфолиото на купеното дружество. В него влизат още сайтовете topsport.bg, money.bg и други.

„От дълго време разглеждам възможности за разширяване на онлайн бизнеса си, търсех развитие за него и сделката е в тази посока. Със сайтовете от портфолиото на „Уеб Медия Груп“ се допълваме много добре и мисля, че синергията ще бъде перфектна“, коментира пред „Дневник“ Красен Кралев.

След придобиването на Web Media Group към портфолиото си от медийни сайтове – „България утре“ и регионалните сайтове  – sofiautre.bg, varnautre.bg, burgasutre.bg,plovdivutre.bg, starazagorautre.bg и dobrichutre.bg, собственост на „Алтернатив медия груп“, чиито собственик отново е Красен Кралев, той добавя и news.bg, topsport.bg, money.bg, Lifestyle.bg, Gladen.bg и Vsi4ko.bg.

Обект на сделката по  промяна на собственост на Web Media Groupd бяха 87% от акциите, с което Кралев става мажаритарен собственик. Придобиването било осъществено посредством две сделки на фондовата борса на обща стойност от 1,23 млн. лева.

Кралев монетизира повече от добре бизнеса си – покрай ГЕРБ „кралят на троловете“, например, направи мащабната реклама за санирането на сградите, която трябваше да стигне „до всяка домакиня“ по думите на тогавашния премиер Бойко Борисов, срещу 520 хил. лв.

Компанията на Кралев спечели конкурса за информационна кампания на Министерството на регионалното развитие, съобщиха по повода от ведомството на забравената вече министърка Лиляна Павлова.

1 Коментар
  1. Д-р Менгеле казва

    Ау, много грозен циганин, бе! Няма ли някой да му каже, че като си толкова грозен не трябва да се обличаш в бяло или черно защото те поставят в рамка.
    Доста странна фауна се среща в английската Варна. Имах един съсед във Варна, английската и икономика – чисто шизо, но за връзване. Не че в нашата нямаше, ама като ученик още не ти личи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.