Narod.bg пита Крум Зарков: Защо подсъдимият Иво Синдиката е назначен за инспектор в сектор „Охрана и сигурност“? (ДОКУМЕНТИ + СНИМКИ)

10 16 543

Абсурдните кадрови решения в Министерството на правосъдието на Крум Зарков стигнаха ново дъно – подсъдимият за източването на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ) Ивайло Григоров порасна в йерархията, алармира източник на Narod.bg от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Красимир Бозев от затвора в Казичене (вляво) и Иво Синдиката се гаврят с Бойко

Проверката на сайта на министерството на Крум Зарков, който въпреки безобразията се готви да атакува поста на главния прокурор, показа, че дългогодишният шеф на ССЗБ Ивайло Григоров, познат и като Иво Синдиката, е назначен отново за инспектор в сектор „Охрана и сигурност в затворите и арестите“.

Това е поредното падение в системата на затворите, вината за което е на екипа на Крум Зарков.

Компрометираният Иво Синдиката усвои от синдикалната каса сума в размер на 20 000 лв., за което има образувано дело и прокурорска проверка в прокуратурата и Районния съд в Пазарджик.

На каква цена е назначен „незаменимият“ Иво Синдиката, остава загадка, на която може да отговори само Крум Зарков.

Реклама

Редно е министърът на правосъдието, под чиято шапка е ГДНП, да каже колко струва това незаконосъобразно назначение, кой е платил и чий интереси ще обслужва компрометираното ченге. Защото рано или късно ще стане ясно.

До абсурда разследваният Иво Синдиката да прави отново кариера се стига след обявен конкурс за инспектор VII-I степен в сектор „Охрана и сигурност в местата за лишаване от свобода“ при Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, като обявата е за една вакантна длъжност.

Конкурсната комисия, назначена със заповед № ЧР-05-226/08.11.2022 г. на зам.-министъра на правосъдието, въз основа на показаните от кандидатите резултати на етап „Заключително интервю“ и на основание Глава Б, т. 9, буква „д“ от Правилата за назначаване на държавна служба в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“ към министъра на правосъдието, утвърдени със заповед № ЛС-04-378/27.07.2021 г. на министъра на правосъдието Крум Зарков, решава, че Ивайло Григоров е по-достоен от прекия му конкурент Симеон Ташков и го назначава на позицията.

Ташков е оставен като резервен кандидат.

Кои са подписали документа, вижте сами:

През пролетта на 2021-а дойде новината, че Иво Синдиката е обект на проверка след сигнал за неправомерно разходвани финансови средства на затворническото сдружение – въпросните 20 хиляди лева. Според официалната информация председателят Ивайло Григоров, който бе служител в Централния софийски затвор, е временно отстранен от поста. Оттогава Иво синдиката мина в нелегалност, за да изплува отново дори по0нагоре в йерархията… Благодарение на Крум Зарков и екипа му.

10 Коментара
 1. Луков марш казва

  Защото са от един етнос. По типоида се разбира.

 2. Bai Grozdan казва

  Mrusna I nekadurna karikatura e tozz

 3. Bai Grozdan казва

  Mrusna Kartintka, mizata veroqtno e visoka

 4. Bai Grozdan казва

  Zahto g-n minister????

 5. Zoro казва

  Лешояд

 6. Zoro казва

  Лешояд

 7. Павлова казва

  Този е кумец на Ивайло Йорданов гл.директор на ГДИН. А Йорданов е любовник на зам. Министъра Мария Павлова, така са оправили назначението защото им трябват хора по проекта на норвежците…Нали трябва да приберат парите. Зарков изобщо не е наясно. Лошото е че той не е наясно какъв е и защо е там…..пълен палячо

 8. Zoro казва

  Сериозно!!!! Е това вече е схема!!!!

 9. Хензел и Гретел казва

  Докъде стигна тая държава, няма ли читави хора за тия държавни постове, г-н министър. Докога престъпни калинки ще продължават да слугуват на престъпните интереси на шайка „богоизбрани“. Защо г-н министър?

 10. Bai Grozdan казва

  Kele6 nezemen e tozzz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.