Фалшив герой

4 14 905

Ваксинирани, но срещу ваксините, с депозити в евро, но срещу еврото, с грантове и НПО, но срещу грантовете и НПО. Партия „Възраждане“ и лидерът и Костадин Костадинов за пореден път влязоха в когнитивен дисонанс. Точно в разгара на кампанията им срещу въвеждането на еврото в България се оказа, че „възрожденците“ събират дарения в евро и отново влязоха в конфликт със себе си.

Сайтът euractiv.bg описва ситуацията така: „Във видео, озаглавено „Не на еврото!“ в YouTube лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов – Костя Копейкин призовава гражданите да положат подписа си за провеждане на референдум за запазване на българския лев. Под същото видео Костадинов агитира хората да подкрепят партията в „произвеждането на видеоматериали, подпомагащи различни каузи и организации в полза на България“ чрез дарение в платформата „Patreon“.

Оказва се, че срещу 5, 10 или 25 евро на месец симпатизантите на Костадинов могат да подпомогнат партията, като се сдобият с членство ниво „сребро“, „злато“ или „платина“. Интересното е, че визуалните символи на въпросните нива са буквално откраднати от видеоиграта Dota 2 на американската компания Blizzard.

Реклама

Наред с това сайтът bird.bg разкри, че още депутати от групата на „Възраждане“ държат депозитите си в евро, докато публично агитират срещу общата европейска валута.

Разследване показа, че докато през лятото на 2022 г. Костадин Костадинов и съпартийците му от „Възраждане“ викат: „Вън НПО-тата от българското училище, вън грантаджиите, вън чуждите колониални търговски вериги“, съпругата на Копейкин – Велина – като част от Управителния съвет на фондация, е кандидатствала и спечелила конкурс за обучение на учители, а финансирането (до 10 хил. лв). е осигурено по програма на Lidl България чрез „Работилница за граждански инициативи“, която пък разпределя средства от големи чуждестранни филантропски организации като „Америка за България“ и „Отворено общество“, които „Възраждане“ иначе публично обвинява в „чуждото влияние“ върху българското общество.

Истината е, че по време на българското Възраждане, онова през XVIII и XIX век, българският интерес, идеал и въобще ценности са били много по-различни и широки от тези на сегашните „възрожденци“, които пазят лева, но развяват руските знамена.

Тогава е нямало проблем с етническата принадлежност, с вярата на другия, с ценностите и традициите. Достатъчно е да си спомним думите на Левски: „Българи, турци, евреи и прочие ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било.“

4 Коментара
 1. ринго казва

  Не го харесват защото говори точно ,прямо и с визия за проблеми ибъдещето!Имал евро-та кой няма!Жена му,баба му,тъща му-какво се ровите в личен план.Кой написа учебник по история от другите иго подари?Млад е и не корумпиран.Заяви точно ,че няма да се коалира с никой!Това е отговорност ,а не нагаждачество за депутатски облаги.Всички други са лицемери!

 2. Schatz казва

  Говори като Путин и Хитлер. Развел се е с жена си нарочно, за да усвоят едни европари по проект. Неонацист, тотален лъжец, получава наставления директно от Митрофанова.

 3. възбуден изрод казва

  „Давай костадине, ние сме с тебе за победа идва време“

 4. !!! казва

  Така трябва да говори, няма да се мазни на педалите и меките китки!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.