Проверка по списък! ГЕРБ докара с автобуси 300 „фенове“ да слушат лъжите на Бойко в Любимец

1 15 031

В деня, в който България отбелязваше годишнината от смъртта на Апостола Васил Левски, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра симпатизанти на партията си в читалището на гр. Любимец. То бе препълнено с хора от Харманли, Симеоновград и Свиленград, които бяха докарани там с автобуси, а имената им бяха проверени по списък.

Изказванията на Борисов в залата бяха прекъсвани с ръкопляскания и със смях, когато подхвърляше шеги за политическите си противници.

На официалната трибуна до лидера си застанаха кметовете на Любимец, Харманли и Димитровград – Анастас Анастасов, Мария Киркова и Иво Димов, активистите на партията Делян Добрев и Георги Станков.

Събитието бе открито от домакина – кметът Анастас Анастасов.

„През последните 12 години по време на управлението на ГЕРБ аз и моят екип променихме града стъпка по стъпка, реализирайки мащабни проекти, десетилетните мечти на любимчани, каза Атанас Атанасов. Тук е мястото от името на моите съграждани и лично от мое име да Ви благодаря, господин Борисов.“

Кметът на Любимец безспорно има защо да благодари! Именно в последния мандат от управлението на ГЕРБ и Борисов той се прочу със съмнителната обществената поръчка за служебния си автомобил за 80 000 лева!

За приемането на еврото

По време на срещата Делян Добрев говорѝ за приемането на еврото, като изтъкна, че ГЕРБ са направили всичко необходимо за въвеждането му, но им е било попречено, без да уточни кога и от кого.

„Чуват се гласове, че едва ли не ние сме приели някакъв закон и затова не може да го приемем (еврото) каза Добрев. Левът, за който сега говорят, че ще спасяват, го няма от 1997 година. От тогава сме във валутен борд и добре че е така.

След тази година държавата почна да се развива, особено последните 10 години. По време на нашето правителство, изпълнявайки всички критерии, през 2020 г. България влезе в „чакалнята“ на еврозоната, припомни още депутатът от Хасково. Веднага след това започнаха протестите срещу ГЕРБ, защото някой ги финансира. От тогава досега България загуби своята посока и тръгна назад“, каза още пред активистите на ГЕРБ Добрев.

Как се „ретранслира“ лъжа?

Бойко Борисов обясни на събралите се в залата, че хората в този край са имали шанса ГЕРБ да направи магистралите „Тракия“ и „Марица“.

„Като тръгнете от София за Русе, на същата дистанция пътувате четири часа и половина и всеки ден там се избиват хора, каза лидерът на ГЕРБ. Тези, дето спряха тези строежи от две години вече, ретранслираха лъжи, опровергани от живота и от фактите. Тук на гръцката и турската граница има една песен „Не аз, животът ще ви го върне.“ Има карма, тя им го върна. По най-грозния и по най-лошия начин. Бог да ги прости тия хора, деца дето умират.“, каза с тъжен глас бившия премиер.

Като коментар на тези прочувствени думи на Бойко Борисов в следващия линк припомняме как ГЕРБ строеше магистрали и какви бяха последствията от качеството им.

Магистрали, магистрали…

Борисов отбеляза също, че сегашното правителство увеличило обхвата и разплащанията по техните договори за магистрала „Хемус“ с два и половина пъти. „Как става така?, попита той. Значи засичат 20% инфлация, а плащат 50% по-високи договори? Аз не мога истински да повярвам“ изрази учудването си той.

Действително не е за вярване как правителството на ГЕРБ финансираше строителството на магистрали в страната. Изненадите, които разкри едно разследване на МВР – в следващия линк.

Реклама

И „едно голямо благодаря на Джеймс О´Брайън“

Борисов каза още, че политическите му противници не подкрепили военната помощ за Украйна. Тази работа  свършили депутатите на ГЕРБ. Лидерът на партията каза дори, че в интервю след обявяването на новите лица в списъка „Магнитски 2“, ръководителят на Кометата по санкциите към Държавния департамент на САЩ Джеймс О´Брайън много ясно разграничил вината на всеки и това дали тя се отнася за политически партии.

„И в тази спекулация едно голямо благодаря на Джеймс О´Брайън, за това че изясни, че ГЕРБ е партията, която всички разчитат да задържи България в европейската общност.“

В действителност О’Брайън никога не е казвал това…

Ако имаше златна малинка за обещания…

„Когато идваха тука в хасковско казваха, че има нулева миграция – и това от премиера на Англия, унгарския, австрийския, да не ги изброявам всички. България ни даваха за пример и дадоха близо 300 млн. лв. подарък за това, че българите опазваме така границата“, продължи странната си реч Борисов.

В коментар за „Дойче веле“ обаче Емилия Милчева казва нещо съвсем различно: „Ако имаше златна малинка за обещания на политици, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов щеше да я спечели, при това нееднократно, твърди тя. В реч, продължила близо 40 минути, пред есенната регионална академия на жени-ГЕРБ в Стара Загора, той обяви, че може да се справи с проблема с мигрантите за 15 до 30 дни. Би могъл – ако вместо едноредовата телена ограда на границата с Турция (която правителството му монтира) там съществуваше някогашният кльон от казармените години на Борисов“, написа Милчева. Коментарът й – тук:

 „Само ГЕРБ е чист тук!“

„Когато бяхме председатели на евросъюза бяхме с водещите три държави Германия, Франция, Великобритания, тогава се взе решение, че България е най-надеждна граница на Европейския съюз, а от вчера за какъв Шеннген говорим. Нима не четат какво става в България, как каналите за хора работят с  покровителстване, каза на съпартийците си в Любимец Борисов. Да, само ГЕРБ е чист тука, защото при нас миграцията беше нула. За две години кой я възобнови? Какво ги направиха, не знам, но цяла Европа говори каква продънена граница сме“.

Всъщност България не е в Шенген, защото няма никакъв напредък в съдебната реформа, има зле функционираща правова държава, получава убийствени външни оценки за равнището на корупцията и на манипулациите в правосъдието, а охраната на европейската външна граница е нестабилна и съмнителна.

Тези мнения западни политици изразяват години наред, но никога не бяха взимани насериозно от правителствата на ГЕРБ и Борисов. В замяна на това обаче по същото време важни дейности по фитосанитарния контрол на граничния пункт „Капитан Андреево“ бяха заменени с частни компании, които създадоха т.нар. „златен гьол“.

Каре за белот и овации

„Кой реши въпроса с „Лукойл“, попита Борисов актива си в Любимец. И си отговори сам: „Пак ние. Ние приехме промяна в законодателството. От 17 юли миналата година ви продънихме ушите, че взимат по един лев от всеки литър, който зареждате. Животът го доказа – войната е кървава! А петрола по-евтини или скъп – не знам.“

Да, животът доказа, че бившият шеф на „Лукойл – Нефтохим“ Валентин Златев бе сред любимите картоиграчи в карето на Бойко Борисов. Вероятно по тази причина цяло десетилетие, което съвпада по време с всички негови мандати като премиер, рафинерията не е плащала данък печалба на държавата, макар оборотите й да са били измервани в милиарди.

„Повече няма да допускам да нападат партията с лъжи и манипулации, завърши речта си пред актива на ГЕРБ в Любимец Бойко Борисов. А залата му отговори с аплаузи и скандирания „Борисов, Борисов!“

Авторът на теста, публикуван в zaistinata.com – Иван Атанасов, е издател и главен редактор на електронното и печатното издание „Сакарнюз“. Занимава се с журналистика от 1996 г. Има публикации в почти всички централни медии.

Заглавието е на Narod.bg

1 Коментар
  1. Вевгени казва

    Няма ли как да му запушат устата на този?!?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.