Сбогом, ГЕРБ: Бойко Борисов отива на съд за корупция с идването на новия US посланик

3 23 881

Бившият премиер и все още тартор на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде обект на истинско разследване за корупция в особено големи размери веднага след идването на новия посланик на САЩ у нас Кенет Мъртън. Страшната за хунтата новина съобщи пред „Галерия“ отлично осведомен източник. Подгонването на Борисов с цялата сила на закона може да започне дори преди 2 април.

Както „Галерия“ писа, Щатите са дали последен шанс на бившия ни премиер, след което се очаква той да бъде или санкциониран по „Магнитски 3“, или да се задействат българските компетентни органи и той да бъде обвинен в корупция.

Развитието на ситуацията около втория списък „Магнитски“ показа, че в САЩ разполагат е детайлна информация за корупцията по високите етажи у нас. Ударът срещу един от най-близките до Бойко – бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, обвинен в щети за над 600 милиона лева, предизвика очакваното разграничаване на шайката от него.

Активисти на Борисов заговориха в хор как ексминистърът нямал нищо общо с тяхната партия, а Бойко изглеждаше направо стъписан от US-атаката.

Кенет Мъртън

Новият посланик ни Съединените щати у нас Кенет Мъртън пристига през пролетта. Става дума за авторитетен дипломат с 35-годишен стаж в системата.

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа служба, клас „Кариерен министър“. Доскоро е бил временно изпълняващ длъжността шарже д’афер на посолството на САЩ в Хаити. Преди това е бил главен заместник-помощник-секретар в Бюрото за глобално управление на талантите. Преди това е бил заместник-помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Реклама

Мъртън е работил и като посланик в Хърватия, посланик в Хаити и като заместник-изпълнителен секретар на Държавния департамент.

Наред с други свои назначения Мъртън е бил икономически съветник в посолството на САЩ в Париж, Франция, изпълнителен асистент в Бюрото по икономически и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдател в Оперативния център на Държавния департамент.

Мъртън получава бакалавърската си степен от Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен от Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия.

Той е носител на множество награди, включително Grande Croix of Honor от правителството на Хаити за подкрепа при земетресение, наградата Ryan Crocker за изключителни лидерски качества в експедиционната дипломация, и хуманитарната награда CORE Shandling.

Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.

За разлика от Херо Мустафа, която бе изпратена в България от бившият американски президент Доналд Тръмп, и за която това беше първо назначение на подобна длъжност, Кенет Мъртън е професионален дипломат.

Припомняме, че преди Херо Мустафа постът заемаше Ерик Рубин, който също беше изключително сериозен дипломат с дългогодишен опит. Наблюдатели очакват Мъртън да направи много за развитието на отношенията между България и САЩ, с оглед на все по активната политика на САЩ по Източното крило на Алианса след руската инвазия в Украйна.

3 Коментара
 1. J.English MI5 казва

  US посланик Кенет Мъртун е предвестник на АПОКАЛИПСИС
  Изглежда че идването му във БГ СТРАНА и Балканите НЕ е слуайно ,той е специалист от мега КРИЗИ и невиждани бедствия като това в ХАИТИ
  НЕ случайно е бил ГЛАВЕН КООРДИНАТОР на бедствието страшното ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ в ХАИТИ 2010 год където 1,5 МИЛИОНА хаитянци останаха БЕЗ жилища и над 223.000 души загубиха живота си по развалините на къщите си
  2ДНИ преди труса от 7,3 в ХАИТИ чийто епицентър бе западно от столицата Порто Пренс в МОРЕТО венецуелските ВМС виждат и засичат огромна САЩ ВМС активност кораби от VI US Navy /6 САШ флот/ и ПОДВОДНИЦИ клас “Нимиц“ които вероятно са “снесли“ ЯДРЕНИ бойни глави в ТЕКТОНИЧНИТЕ ПЛОЧИ в Карибско море
  Така че НЕВОЛИТЕ и грижите на БОКО няма да му се разминат напротив ще се задълбочат .БОКО инвестираще много в едни АРАБСКИ банки с клонове в Париж ФРАНЦИЯ /QNB -QATAR NATIONAL Bank Paris SAUDI EUROPE- Bank Paris/които банки оперираха в офшорки в френско говорящ ЛЮКСЕМБУРГ .Kaто ИКОНОМИЧЕСКИ съветник в посолството ПАРИЖ е ПОВЕЧЕ от осведомен КОЙ ,къде кога с кого ПЕРЕ и ВЪРТИ пари.Имаше един слуай когато БОЙКО ,ШИШИ Пеевски и ВАЛЬО ЗЛАТЕВ бяха поизпрали по едни 20 милиона евра всеки в ЛЮКСЕМБУРГ ,местните власти и гл,съдия на Люксембург ИСКАШЕ да им образува дело за ПРАНЕ на пари понеже ЗЛАТЕВ и ШИШИ са РУСКИ агенти за влияние и свурзани с МОСКВА но БОКО заедно с МЕГЛЕНА ПЛУГЧИЕВА се свързаха с Жан-Клод ЮНКЕР който е човек на БОКО /ЮНКЕР наричаше БОКО-МОЙТО ЗЛАТНО МОМЧЕ/ и оправи работа .
  Тримата Вальо-Шиши-Боко кихнаха още 40 МИЛИОНА евра /20 за ЮНКЕР и 20 за СЪДИЯТА/ и делото за ПРАНЕ бе потулено все едно всичко е окей.Oтделно БОКО,брачеда му Ради,Саздов,Орлин Алесксиев и Шиши имат едни кешове в CAIC Fund VolskbankLiechteinstein за които ФРЕНСКИТЕ власти и служби имат интерес kъм усвояване .Така че БОКО и шайката около него вероятно ще им се случи това като на БОКО и ПАШАТА които 2013 сащ ВИКТОРИЯ НЮМАН им ПРИСВОИ едни 800МИЛИОНА долара от сметки в Kuwait които пари влязоха в един ФОНД от 5,5 МИЛИАРДА $$$ с които САЩ финисира Майдана 2014 год в Киев УКРАЙНА
  но проблема ШЕ е че периода м-у 25 февруари и 15 март 2023 не е изключено а е мнооого вероятно нещо с чудовищни размери да застигне БАЛКАНИТЕ/ТРУС в Истанбул,трус край Провадия,Пловдив или СОФИЯ / КОНТРОЛИРАН ядрен САЩ взрив над ЧЕРНО МОРЕ с катастрофални последици за целия регион на Юг от КРИМ за който да бъде ОБВИНЕНА МОСКВА или друго подобно действия в региона
  Разбира се ако това се СЛУЧИ САЩ посланик като човек с ОПИТ в логистиката с ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ ,доставки на храна вода консумативи лекарски екипи доброволци военни екипи спасители палатки ,ваксини банки с кръв ,подвижни кухни идр ЩЕ се включи като ГЛАВНО действащо лице
  Но само времето ще покаже какво чака БГ ТЕРИТОРИЯ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.