Валентин Златев изигра ГЕРБ! Стана съдружник с „Лукойл“

5 28 531

Бизнесът на Валентин Златев сериозно се раздвижва и променя от месец насам, показа проверка на „филтър“. През това време един от най-богатите българи излиза на светло, сменя имената на фирмите си, както и офшорката в Кипър, която е собственик на империята му у нас.

Продава една от ловните си фирми на оръжеен търговец, свързан в миналото с ВИС-2. Но най-вече се връща в бизнеса на „Лукойл“. Златев беше изпълнителен директор на българското подразделение на руския петролен гигант цели 20 години и напусна през лятото на 2020.

Точно тогава се появи за последно на голямо публично събитие, но не по своя воля. Прокуратурата го призова на разпит по делото срещу братя  Бобокови за вноса на опасни отпадъци в България. Дори се заговори, че може да е следващият арестуван едър бизнесмен у нас, но очакванията не се оправдаха.

Валентин Златев е един от най-близките приятели на бившия зам.-министър на околната среда и водиш Красимир Живков, който беше арестуван заедно с Бобокови заради боклукците.

Живков е подсъдим като един от ръководителите на престъпната група. Той е бивш кмет на Правец, града на Тато, от който тръгва и възходът Валентин Златев.

Две години и половина след разпита в прокуратурата и оттеглянето от „Лукойл“ хоризонтът пред Златев е значително по-светъл.

В миналото той беше свързан с всички партии, включително и с ГЕРБ. Отношенията му с Бойко Борисов обаче рязко охладнели преди две години, но след това повратливият милионер се сдушил с „Промяната“.

Връзката минава през пиарката на Киро и Асен – Диана Дамянова, която дълго време обслужваше интересите на „Лукойл“, когато Вальо Златев беше в шефския стол.

След оттеглянето си от „Лукойл“ и от „Продължаваме промяната“ Дамянова запазила топлите отношения с бившите си клиенти.

Реклама

По тази причина и името на Златев липсваше в списъка на Кирил Петков с 20-те корумпирани в България, които Лена Бориславова беше извадила от гугъл.

Още като беше мениджър на „Лукойл“ в България, Златев натрупа огромно богатство в много бизнес сфери, зад които официално стоеше баща му Васил. След ерата в руската петролна компания Златев мина в сянка, но за времето до края на януари тази година е успял да навлезе в нови бизнес сфери, да излезе от други, но най-вече да ребрандира всички свои компании.

Така например фирмата майка на фамилията „Агрохолд“ (с капитал от 160 милиона лева) вече не съществува в правния мир с това наименование. Името й е сменено с далеч по-западно звучащото „Дера Уей Инвестмънт Груп“. Ново е името и на кипърската офшорка, която е краен собственик на империята на Златеви. „Агриуей Холдингс“ вече се казва „Дера Уей Холдингс“. Освен това Валентин Златев вече и управлява фирмите заедно с баща си Васил Златев.

Според източници на „Филтър“ от бизнес средите промените са свързани с хотелиерския бизнес на Златеви. До лятото на 2021 година обектите им работеха под световната марка РИУ. Разделиха се с тях по неизвестни причини, но година по-късно, през септември 2022 г„ обявиха, че стават част от „Хаят“. Оттогава започва и постепенната промяна в бизнеса на Валентин Златев. Той има голям луксозен хотел в центъра на София, пет на морето и един в Правец.

Точно преди месец офшорната на Златев с промененото име става собственик на няколко нови фирми у нас, които ще предоставят финансови услуги, ще строят сгради, ще се занимават и с търговия с ток от възобновяеми източници.

Милионерът стана съдружник с „Лукойл“

След напускането на поста изпълнителен директор на „Лукойл“ през лятото на 2020 година тръгнаха слухове за силно охладнелите отношения на Валентин Златев с големите босове на руската компания. Това обаче се оказва силно преувеличено.

В преименуваното наскоро дружество „Състейнабъл Енерджи Съплай“ фирмата на Златев „Тера Уей Енерджи Груп“ е съдружник с швейцарската „Литаксо“, която е собственик на „Лукойл“.

Първата има 4250 лева от капитала, а втората – 38 249 лв., което показва кой е големият играч. Други 8501 лв. от капитала са на основателя на дружеството Иван Дреновички, който в началото е едноличен собственик, но след това приема за партньори първо „Лукойл“, а след това и Валентин Златев. Според експерти от газовия бизнес с новото дружество „Лукойл“ има за цел да заобиколи „Булгаргаз“ като доставчик на гориво за рафинерията в Бургас и да го прави през „Балкански поток“.

5 Коментара
 1. Lucid & Ferrous казва

  От циганин и комунист отърване няма, от 2 в 1, ХИЧ.

 2. ⭐Шимoн Koxapи Koбypг⭐ tiny.cc/crr2vz казва

  ☞✋Излeзe нaявe иcтинaтa зa Бoko-Moшeниka!⚡: tiny.cc/v9x1vz
  ☞⚡В Боко-Барселонагейт, освен името на пpocтитyтkaта Бopиcлaвa Йoвчeвa, лъсват имената на шeфa на Бoйko Бopиcов – мyлтимилиaрдepa Bальo Злoтo и дъpтaта kypва от ДC на БKП – Цвeтaнka Kapaгьoзoвa!⚡: 350.my/zBeXPnSk
  ☞⚡Героите с бутика в Барселона добиват газ и усвояват милиони от Европа!⚡: 350.my/l9MMbH28

 3. †❤️Mиpocлaвa oт Пepниk❤️ tiny.cc/oot3vz казва

  ☞✋Дoживoтeн 3ATBOP зa CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo и цялото ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!⚡: tiny.cc/n4mtuz

 4. ☠️Янa Гъpkинятa☠️ казва

  ☞✋Kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Гоце фон Клозет, Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин, Дoмyз-Kapakaчaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар, трябва да бъдaт НАБУЧЕНИ НA-KOЛOBE!☢️: tiny.cc/toozuz

  ☞☢️Бългapия cе yпpaвлявa зaдkyлиcнo oт цигaни-мacoни-бългapoмpaзци!☢️: tiny.cc/k8a4vz
  ☞☢️Aбcолютнo вcичkи пoлитици ca нacлeдници нa шyмkapитe-тepopиcти и ca oт ДC-БKП-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!
  ☞☢️Cpoдявa ги тepopиcтичнoтo минaлo нa тexнитe пpeдци и oмepтaтa нa OПГ-тaтa в koитo вcичkи тe ca «БPATЯ» пoжизнeнo, a пpoтивoпocтaвянeтo нa пapтиитe e циpк зa пpeд пpocтaтa paя!: tiny.cc/wewyuz

  ☞☢️Нa 9.IX.1944г. Финaнcирaнитe oт KPEМЪЛ Тepopиcти oт БKП Взexa Bлacттa и Пapитe c KPЪB!
  ☞☢️Caмo c KPЪBTA нa Дeцaтa и Bнyцитe cи, ЖИДO-Koмyниcтитe щe Дaдaт Bлaсттa и Пapитe!
  ☞☢️Cпaсeниeто нa БЪЛГAPИЯ e Пpoчиcтвaнe oт Koмyниcти, Mилициoнepи и MAHГAЛИ-CВOДНИЦИ нa ГEНEТИЧНO Нивo!☢️: tiny.cc/98a4vz
  ☞☢️Пpeди 33 гoдини Изпycнaxмe дa ИЗБИEM Koмyниcтитe и Mилициoнepитe, Дeцaтa им Нямa дa Изпycнeм!☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞⚡HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!⚡: tiny.cc/w1duuz
  ☞⚡Дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa мaфиoзo-aнтибългapcka пacминa oт влacт!⚡: tiny.cc/ka1zuz

  ☞☢️Kмeт – OБECBA CE нa мeгдaнa, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!☢️: tiny.cc/pmazuz
  ☞☢️Cвoдниk – HAБИBA CE HA KOЛ, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!☢️: tiny.cc/toozuz
  ☞☢️Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът – HAБИBA CE HA KOЛ, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!☢️: tiny.cc/toozuz

  ☞☢️Пpokypop-Maфиoз – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!☢️: tiny.cc/98a4vz
  ☞☢️Cъдия-мpъcниk – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!☢️: tiny.cc/98a4vz
  ☞☢️Caниpaщ мoшeниk-дoмoyпpaвитeл на панелка – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞⚡☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!⚡: tiny.cc/hwczuz
  ☞⚡☠️KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!⚡: tiny.cc/b4dzuz
  ☞⚡☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!⚡: tiny.cc/4y42vz

  ☞⚡Пълнa koнфиcкaция нa имoтите и пapитe нa бoгaтaшkитe poдoвe, зaщoтo нямa нитo eдин, koйтo дa e зaбoгaтял пo чecтeн път!
  ☞⚡Oбявявaнe нa нaгpaдa oт 50-хиляди лeвa зa глaвa нa cвoдниk или cвoдницa!

  ☞⚡Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!⚡: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/5ja2vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!⚡: tiny.cc/6y42vz

  ➤☠️Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡: tiny.cc/zp6zuz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

 5. SALAMANCA GROUP казва

  ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ=КГБейско ПРОКЛЯТИЕ за България=Инструмент Солничньй дявол- бляд на МОСКВА трови с италиански болкуци България , ГРАБИ БГ ХАЗНА , НЕ плаща данъци ,,слага министри на постове и ДЪРЖИ БГ НАРОД в ЗАВИСИМОСТ ОТ МОСКВА във бедност и мизерия докато ТОЙ ТРУПА ХОТЕЛИ и ПАРИ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.