АЛАРМА: Хартиената коалиция ГЕРБ-ДПС-БСП опитва да открадне изборите

0 6 043

„Хартиената коалиция на ГЕРБ, БСП и ДПС се опитва да открадне изборите.“ Това каза за БНР председателят на гражданското движение „Изправи се, България“ Мая Манолова. Припомняме, че „Изправи се, България“, Движение 21, АБВ, и други формираха нова коалиция за предстоящите избори – „Левицата!“

„Хартиената коалиция, която реално изхвърли машините, сега се изяви и в ЦИК. Прие абсурдното и незаконно решение хартиените и машинните бюлетини да се обединят. Кражбите и манипулациите на вот ще бъдат заметени. Отново представителите на БСП са изпълнители на мръсната поръчка на ГЕРБ и ДПС. Вносител е представител на БСП. Така ще се занули честността на изборите. Позорно поведение на тези три партии в ЦИК“, посочи Манолова.

Председателят на „Изправи се, България“ коментира и проблемите в БСП, както и формирането на новата коалиция „Левицата!“:

Реклама

„Нинова и приближените й загубиха доверието на 700 хиляди души за 5 години. Вратата е отворена към всички социалисти, независимо дали са напуснали БСП. В четвъртък ще представим Обществения съвет на „Левицата“. Ще се стремим към силно парламентарно представителство в следващото НС, ще бъдем последната преграда срещу опитите на ГЕРБ и ДПС да се върнат във властта и ще прекратим самоунищожителната война, която БСП води срещу президента Радев“.

Манолова очерта някои от приоритетите на новата коалиция:

„Първият са доходите. Идеята за голяма трудова реформа и повишаване на доходите е на „Изправи се, България“. В момента се заимства от ръководството на БСП. Основната идея е защита на правата на работещите. Не е достатъчно минималната работна заплата да е половината от средната. Тя трябва да бъде повишена веднага и трябва да гони издръжката на живот“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.