ПЛЕЙБОЙ: Зарязана любовница мъсти на Владислав Горанов

0 17 191

Включването на бившия финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов в санкционния списък на САЩ „Магнитски“, беше използвано за отмъщение срещу него от бившата му любовница в партията на Бойко Борисов – депутатката Десислава Трифонова, разкриват източници на „Уикенд”.

Ден след като Горанов попадна в „Магнитски“ с аргумент, че е използвал поста си на министър на финансите „за да подпомогне подкупването на български държавни лица и да лиши българската държава от данъчни постъпления в полза на български олигарси“, бившата му приближена Десислава Трифонова публично се отрече от него.

В телевизионно интервю за предаването „Офанзива“ по „Нова нюз“, брюнетката от Кнежа обяви, че „лицето Горанов“ няма нищо общо с ГЕРБ от 2 години и че още след избухването на хазартния скандал, партията на Бойко Борисов е показала отношението си по темата, отстранявайки го като финансов министър.

Отреклата се от Владислав Горанов депутатка от ГЕРБ дълги години беше част от неговото най-близко обкръжение и замалко да разтури семейството му, възмущават се техни общи познати.

„Как не я е срам точно тя да говори така! Тяхната интимна връзка беше публична тайна. През 2020 г. именно Влади Горанов назначи Десислава за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, а преди това тя заемаше важни постове във финансовото министерство като пряка негова подчинена. Връзката им обаче приключи преди около година със скандал“, разказва пред „Уикенд“ запознат с интимния свят на бившия финансов министър.

Разправят, че Владислав Горанов решил да прекрати извънбрачните си отношения с Десислава Трифонова след ултиматум, даден му от неговата половинка Румяна, която научила за любовната авантюра на мъжа си.

Миналата пролет Румяна Горанова даже си събрала багажа от софийския апартамент в баровската сграда „Есте хоум енд Спа“ в столичния квартал „Изток“ и заедно с трите си деца се пренесла в къща във вилната зона „Ярема“ край Самоков.

Реклама

По документи вилата се води собственост на Снежана Сариева, съпруга на кръстника на Владислав Горанов – Иван Сариев, но от няколко години е използвана от семейството на бившия финансов министър.

Изправен пред угрозата да се разведе, Горанов преустановил връзката си с Десислава Трифонова, което изглежда много е наранило амбициозната „калинка“.

След като напусна министерския пост през 2020 г., Владислав Горанов се впусна в частния бизнес, основавайки едноличната си консултантска фирма „Трилема Кансълтинг“ ЕООД. Въпросната фирма също беше посочена като санкционирана по списъка „Магнитски“ и това според юристи рязко ще ограничи бизнесдейността на Владислав Горанов.

През 2021 г. бившият финансов министър се настани в офис на столичния бул. „Цариградско шосе“, купен за 750 000 лева от „Трилема Кансултинг“ и тогава мнозина се зачудиха с какви средства е сключена имотната сделка. В последната имуществена декларации на Горанов като бивш финансов министър е записано, че той притежава 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лева.

Според запознати, консултантският бизнес за милиони левове, развиван от Владислав Горанов през последната година, също е допринесъл за включването му в санкционния списък „Магнитски“.

Неофициално се твърди, че Горанов е помогнал на дружеството „Еврохолд“ да избегне рестрикции от Европейския съюз и САЩ, разделяйки се бутафорно с бизнеса си в Русия и в Беларус.

От „Еврохолд“ притежаваха дялове в две застрахователни компании в Русия и в Беларус, а в началото на 2023 г. от компанията обявиха, че на 30 декември 2022 г. са продали своите 48,6% от руската застрахователна компания РСО „Евроинс“, без обаче да посочат кой е новият купувач и каква е стойността на сделката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.