Заслужен „Магнитски“: Аферите на Дългия инкасатор Румен Овчаров

3 16 147

Румен Овчаров, който сега попадна под ударите на закона „Магнитски”, от години е известен с твърде показателния си прякор Инкасатора. В тълковния речник думата е обяснена като „длъжностно лице, което периодично отчита или/и събира суми, дължими за ток, вода и др.” Прозвище, което казва почти всичко, предаде „Уикенд“

Овчаров става разпознаваем за широките народни маси като министър на енергетиката през далечната 1996 г. в правителството на Жан Виденов. През годините, докато той прави министерска кариера, рамо до рамо с него се развива и бизнесът на приятеля му Красимир Георгиев, известен като Фронтиера, лобист и консултант на проекти в сферите, в които се въртят най-големите пари: енергетика, строеж на нефтопроводи и магистрали, търсене на газови находища, доставка на ядрено гориво, недвижими имоти, зимни курорти.

Двамата са близки от студентските си години в някогашния Съветски съюз – в московския институт по енергетика завършват „Атомни централи и установки”. Години по-късно Румен Овчаров ще каже за Красимир Георгиев: „С него съм се запознал през 1974 г. в Москва, където той вече беше студент, аз отидох една година след него.

По-късните години сме работили заедно в Благоевския районен комитет на БКП, където той ми беше ръководител за известен период от време. Били сме близки, но през последните години отношенията ни не бяха чак до такава степен близки. Той се разви по бизнес направление. А аз се занимавах с политика”.

След промените Красимир Георгиев създава чейндж бюрата „7М“, по-късно се захваща с недвижими имоти, участва и като акционер в банката на Комсомола – „Юнионбанк”. А когато Румен Овчаров става министър в средата на 90-те, приятелят му бързо регистрира на Бахамските острови „Фронтиер 7”.

В тази компания Красимир Георгиев е съдружник с друг техен приятел от студентските години – Едуард Манукян. Той е завършил в Ленинград философия, а от края на 80-те години живее в Канада и в Ню Йорк, като днес е преуспяващ бизнесмен и търгува по цял свят с оръжие и високи технологии. В бахамската компания присъства и „Металконсулт БГ” с управител Георги Сотиров, печен кадър на „Мултигруп”.

Основният интерес на консултанта Красимир Георгиев успешно се пренасочва от чейндж- бюрата към големите проекти в енергетиката: АЕЦ „Козлодуй”, АЕЦ „Белене”, „Долна Арда”, „Марица-Изток“ 1 и „Марица-Изток” 3, „Цанков камък”. В тях се въртят над 1,2 млрд. лв.

През 2013 г. обаче цената на тока неочаквано скача до небесата. Притиснат от протести, Бойко Борисов подава оставка и властта е поета от служебния премиер Пламен Орешарски.

В този момент Делян Добрев излиза с разкрития за така наречените американски централи в „Марица-Изток” и връзката им с енергийния олигарх Красимир Георгиев. Оказва се, че в договорите за модернизация на ТЕЦ „Марица-Изток” 1 и 3 е учреден особен залог за над 13 млрд. лева.

Тази сума България е длъжна да плати, ако не успее да изпълни договора си с въпросните централи, като според документите страната ни е длъжна да изкупува с години произведения от тях ток на крайно неизгодни цени. Този залог при това не е бил обсъждан в парламента, а е направен тихомълком.

Зелена светлина за него е дал именно Румен Овчаров-Инкасатора през 2005 г. Каква изненада – офшорките, с които е сключено споразумението за особения залог, са с адрес „Фритьоф Нансен” 9, където е и офисът на Красимир Георгиев-Фронтиера!

Интересите на консултанта обаче далеч не приключват с въглищните централи, а се простират и към други чувствителни теми – доставката на ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй”, а също и изграждането на АЕЦ „Белене”. И в тези проекти негов съмишленик е Овчаров, а за реализацията им безспорно решаващо значение имат близките им отношения. Докато в един момент не се стига до оставката на Румен Овчаров като министър, но вече в правителството на тройната коалиция.

Преди това шефът на Националното следствие в онези години – покойният вече Александър Александров – изпраща до главния прокурор Борис Велчев записи на СРС-та. Подслушваният е бизнесменът Красимир Георгиев, а в записите той обсъжда въпроси от значение за националната сигурност, като доставката на ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй”, строежа на „Белене”, изграждането на магистралите „Хемус” и „Тракия”, а също и нефтопроводът „Бургас – Александруполис”.

Въпреки че Фронтиера не е нито министър, нито дори част от администрацията, той с размах подготвя и директно договаря важни части от тези проекти. Става ясно още, че олигархът успешно си партнира както с Румен Овчаров, така и с други министри. Сред съратниците на Фронтиера е и тогавашният шеф на НЕК Любомир Велков, който е кумец на Овчаров и е назначен от него.

От другата страна партньорите на Красимир Георгиев са видни руски политици и енергийни олигарси. Да припомним, че като шеф на мегаминистерството на енергетиката и икономиката в правителството на Сергей Станишев, Овчаров прави търг за строежа на АЕЦ „Белене”. Той е спечелен от руската „Атомстройекспорт”.

От проекта, както е известно, остана само един голям гьол в Белене, нищо че бяха похарчени десетки милиони левове. Без да е официално упълномощен, Красимир Георгиев не само, че е преговарял с руснаците, но е договарял апетитни комисиони. От въпросните СРС-та става ясно, че той дори казва предварително на „Атомстройекспорт”, че са спечелили поръчката за строежа на АЕЦ „Белене”, което уж е тайна. При това изисква „обещаните 30% да бъдат получени напред”.

Пак в онези години Красимир Георгиев бърза да договори и доставката на ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй” и за втората централа, която така или иначе и досега не е изградена. А бързането му е обяснимо – целта е договорите с руснаците да се подпишат още преди България да влезе в ЕС през 2007 г., понеже Брюксел позволява само 20% доставки от Русия. СРС-тата разкриват още, че Красимир Георгиев успешно отклонява офертата на „Уестингхаус”, която е чувствително по-ниска от тези на руснаците.

Без притеснение приятелят на Овчаров договаря и комисионите за доставките на турбоблокове, а също и схемата, по която ще се преведат парите. Според публикуваните записи от онези СРС-та енергийният олигарх, казва: „Тия дето сме договорили, да ни ги напише, ние сме ги договорили. Нали, разликата да ми я напише отделно, на такова, на отделни листчета. За Белене еди-какво си.” В други разговори той обсъжда банкови сметки, регистриране на фирми в Гърция и Македония – за „да затворят целия цикъл навсякъде”.

Дори и най-наивният наблюдател на всичко това е наясно, че Красимир Георгиев не говори само от свое име и не представлява само себе си. По-скоро той изпълнява ролята на посредник, зад чийто гръб се крият корупционери на най-високо ниво. Самият Фронтиер в един от разговорите обяснява на другарите от Москва: „По принцип двама души ще решават – премиерът и Овчаров”.

Запознати си припомнят, че в онези години американското посолство в София изпраща във Вашингтон грама със заглавие: „Мръсна енергия: корупция и липса на прозрачност измъчват българския енергиен сектор“. В нея е отбелязано, че „един или повече добре организирани кръгове контролират сектора… тези енергийни консултанти и търговци са проникнали в най-високите политически кръгове и поддържат тесни връзки с външните – най-често руски – доставчици на енергоносители”.

Реклама

Да подчертаем и нещо много важно за всички граждани – още оттогава посредници трупат огромни печалби като изнасят електроенергия, нещо, което самата държава би могла да прави и съответно да печели. А защо това не се е случило, отговорът е кристално ясен.

„Овчаров многократно е участвал в корупционни енергийни договори с руски компании, получавайки подкупи и други облаги в замяна на договори с фиксирана цена за руски газ и ядрено гориво и договори за поддръжка на АЕЦ „Козлодуй”. Откакто е министър на енергетиката, Овчаров е получил над 5 млн. евро в сметки в офшорни банки.

Свързаните с Русия договори за ядрено гориво, договорени от свързани с Овчаров лица, са стрували на АЕЦ „Козлодуй” до 50 милиона евро по-скъпо… Овчаров допълнително се е облагодетелствал от завишените цени на българската енергия чрез въвеждането на ненужни посредници на пазара на електроенергия” – се казва в документа на финансовото министерство на САЩ, с който е обявено, че бившият министър е в списъка на санкционираните по закона „Магнитски”.

За Румен Овчаров, а също и за приятеля му Красимир Георгиев, явно няма сфера в енергетиката, в която те да нямат интереси. Преди години стана известно, че Фронтиера е съдружник дори с баба Цеца, покойната вече майка на Валентин Димитров, прословутия директор на столичната „Топлофикация”.

През 2006 г. първо в „Уикенд”, а след това и в други медии излезе писмо, написано от Вальо Топлото, в което той иска помощ от „Р. Овч.” Всички подеха инициалите и през годините те станаха партизанското име на партийния функционер, като до известна степен надминаха по популярност другия му прякор Инкасатора.

Делото за „Топлофикация” навремето попада в ръцете на следователката Татяна Шарланджиева. Шефът й Ангел Александров обаче иска тя да бъде уволнена, понеже изнасяла информация към Красимир Георгиев. Близкият на Румен Овчаров бизнесмен е привлечен само като свидетел по делото срещу Вальо Топлото. СРС-та обаче показват колко са си близки Фронтиера със зам.-министърът на икономиката тогава Корнелия Нинова и следователката Шарланджиева.

Двете дами са приятелки, а бизнесменът се възползва от това и преди всеки разпит по делото за „Топлофикация”, съгласува показанията си с Шарланджиева. Толкова е доволен от нейната помощ, че дори пише на Корнелия Нинова: „Твоята приятелка е фантастична”.

В пика на скандала Ангел Александров, иначе изключително дискретен, публично обявява, че Румен Овчаров го заплашва заради разследването на „Топлофикация”.

Софийската градска прокуратура все пак повдига и две обвинения на Фронтиера за пране на 450 хил. евро и 500 хил. евро. Той обаче е напуснал България и пребивава в Швейцария. Парите пък се оказват превъртени през фирма „Банско пропъртис”, в която видния консултант и лобист Красимир Георгиев е съдружник с над 80-годишната баба Цеца, майката на Вальо Топлото.

В крайна сметка „Р.Овч.” подава оставка като министър, а прокуратурата започва поредната безславно приключила проверка срещу него. Образувано е обаче дело срещу Шарланджиева и Корнелия Нинова. Шефката на БСП е посочена като подбудител за действията на следователката, която на свой ред осуетила разследването срещу Красимир Георгиев.

Тогавашният градския прокурор Николай Кокинов нарича Шарланджиева „предателя в четата”. Накрая Сергей Станишев уволнява всички. С времето аферата се забравя, делото срещу Шарланджиева и Корнелия Нинова е прекратено поради липсата на престъпление. Също се спихват и обвиненията срещу Фронтиера за изпраните пари.

Парното в София става все по-скъпо. И докато Министерството на финансите на САЩ обявява, че Румен Овчаров е получил над 5 млн. долара от комисиони в офшорни сметки, мнозина българи мръзнат в домовете си, пускат топло само в краен случай и накрая се чудят как да си платят сметките.

Да отбележим също, че още когато се появиха инициалите „Р.Овч.”, усилено се заговори и за офшорки. Споменаваше се фирма, регистрирана на Бахамските острови, която превеждала огромни суми на фирма в Австрия. Мнозина дори твърдяха, че тези преводи са свързани не толкова с „Топлофикация”, а с големия енергиен проект „Цанков камък”, в който отново се явява лобистът и консултант Красимир Георгиев.

Запознати казват, че не случайно малката дъщеря на Румен Овчаров тогава става кръстница на един от тунелите на съоръжението в Родопите, което обикновено се споменава и с големия хонорар, получен от Ахмед Доган. Тунел, който е част от хидроенергийния обект „Цанков камък” е наречен „Теодора”, на името на наследницата на „Р.Овч.”, която пък напоследък неуспешно се пробва да стане депутат от БСП.

На фона на дългото министерстване на Румен Овчаров, българската Темида се опита леко да надраска чистото му съдебно досие. Той получи присъда от 2 години, разбира се, условно, но тя набързо беше отменена и върната за ново разглеждане. „Тези, които са поръчали на Кирил Добрев да се пробва за председател на партията, те са поръчали и мен” – обясни Румен Овчаров, като навърза делото и присъдата със скандалите в БСП. В тях, разбираемо, той е сред твърдите поддръжници на бившата си заместничка Корнелия Нинова.

Иначе обвинението срещу него е за безстопанственост, когато е давал на концесия мини „Бобов дол”. Експерти са изчислили, че от тази сделка държавата е загубила над 16 млн. лева, но пък е спечелил бизнесменът Красимир Христов, известен още с фамилиите Михайлов и Паргов, наричан Кралят на фуража и Свинаря.

Той получава мините за 1 лев, но с обещанието, че ще погаси дълговете им за 20 млн. лева. Дълговете не само че не са платени, но и продължават да се трупат. Преди това бизнесменът е получил също почти без пари и мините „Канина” и „Ораново”, като това се случва по времето, когато е в списъка на най-големите длъжници на НАП. Румен Овчаров като икономически министър едва ли не е знаел на кого дава „Бобов дол”.

На свой ред Красимир Михайлов продава мините за 35 млн. евро. След това „Бобов дол” е обявен в несъстоятелност.

Самият Румен Овчаров става клиент на прокуратурата заради концесията през 2017 г. и то буквално дни преди да изтече давността на престъплението. А когато му четат присъдата, той я нарича „абсурдна” и „абсолютно поръчкова”. Да припомним, че ако присъдата беше потвърдена, Румен Овчаров трябваше да плати над 16,5 млн. лева, на колкото са изчислени щетите за държавата. Той самият заяви, че няма откъде да намери толкова пари. Жив да го ожалиш!

И сега в първата си медийна изява след като се оказа в списъка „Магнитски”, Румен Овчаров подчерта, че е пенсионер. Уточни също, че получил отказ за американска виза, когато преди време поискал да отиде на круиз.

Бдителни зрители веднага забелязаха, че жилетката, с която бившият министър грееше от телевизионния екран е модел на „Бърбъри” и струва 1950 лв. Твърде голяма сума за един обикновен пенсионер, за какъвто се представя нашия герой…

3 Коментара
 1. Tриморец.бг казва

  Kakто всеки супер доходен бизнес така и този ЯДРЕНА енергия се контролира от мошетата /руски хазари,украйнски и сащ хазари-които са миксирани сме руски украйнски хазари/
  РОСАТОМ се контролира от абхзкия еврей Сергей ЯКОВлевич ИЗРАЕЛтель известен с масонско-талмудисткия псевдоним КИРИЯЕНКО .
  КИРИЯ е еврейско-арабска дума на иврит КИРИЯ-БАНКЕТ фиеста празненство с яден ,пиене ,жени за който БАНКЕТ НЯКОЙ ДРУГ плаща наивен балък балама
  Интересно псевдоним за шеф на АТОМНА корпорация.И наистина руските мошета крадци на чужди блага и пари РЕШАВАТ че могат да смучат и дърпат мноооого пари МИЛИАРДИ през енергийни проекти в комбина със слуги-бушони завършили и учили в Москва/МГУ,МГМИО и др подобни/.Сиреч изнудват правителсва ато Българското с ПРОЕКТИ за АЕЦове,горива и резервни части ,оскъпяват проектите ВЗИМАТ парите правят КИРИИИ -БАНКЕТИ с парите на балъците си купуват имоти.яхти ,частни армии издържат любовници /да ядем и пием кат ефендита в рахат в дворци сред разкош с парите и благата на гяурите-робите християни докато те превиват гръб на полето така се изразявал главния равин-хекимян баши на Османска Турция Самуел бен Моше Хайаим пред събралите се турски везири и бирници 1830 год в Топкапь /
  Руската фирма която ОБРАБОТВА ядреното гориво и прави врътките с ниско.високо качество се нарича ТЕВЕЛь това е древна еврейска дума и значи в превод от иврит КОСМОС,Макрокосмос,Галактика
  Въпросната ТЕВЕЛь продава ОБОГАТЕНО гориво на всички САЩ ядрени централи и дори на Френския консорциум АРЕВА лидер на европейски пазар на ядрена енергия .Тоес руските-украйнските и сащ мошета правят ЦИРКОВЕ но ЗАД гърба на гоим/робите слугите потребителите на ТОК/си ДЯЛКАТ кинтите комисионите кириите и живеят кат ЕФЕНДИТА /на иврит и арабски ЕФЕ-МОДЕРЕН добре облечен със скъпи дрехи господин който потребява само най-модерни лъскви и скъпи неща/
  Така стигаме до САЩ “УЕСТИНГХАУС“ която НЕ успява да наложи ГРАБИТЕЛСКИ схеми на “РОСАТОМ’ и“ АРЕВА “и 2017 ФАЛИРА понеже нема КИРИЯ нема далавера и никой НЕ може да прецака всики са захитрели
  2017 год в САЩ на власт е руския петопоклоник ДОНАЛД ТРЪМП който заедно с ЗЕТси ДЖЕРАД КУШНЕР /белоруски евреи хазар на иврит КУШ- ,ИЗБУТВАМ и НЕР-на иврит РАБОТНО МЯСТО/Позиция./ЗАЕДНО саудитския принц Мохамед бин Салман решават да му продадат фалирата УЕСТИНГХАУЗ за целта основават в ТОРОНТО Канада офшорката “BROOKFIELD Partners“
  За да не излиза наяве името на саудитския принц Салман по стара традиция се слага ИНДИЕЦ-бушон подставено лице за щеф на офшорката някои си Аяджан Аандарбат .Офиса на “Брукфилд партнерс“ се помещава в Торонто Таур -небостърга с профил Арабски фигура 2 преплетени квадрата който е строена с пари на строителния предприемач Джерад Кушнер който играе КОМБИНА с водещи РУСКИ ОЛИГАРСИ Миша Фрийдман и Виктор Вакселберг/и 2та руски евреи хазари така Саудитския принц бин Салман е принуден да играе с руските евери хазари и семейство ТРЪМП докато правителство на САЩ се договарят с ТРЪМП,Кушнер и олигрсите от Москва да напуснат и оставят дяловото участие в “Брукфиелд партнес“ мажоритарен собственик на УЕСТИНГХАУС а техни места да се заемат от топ менаджери на корпорацията Blackstone/частна корпорация на цру/,JP Morgan банк , Citibank сиреч Американската държава за която контрола в-у ЕНЕРГИЯТА и логистиката имат голямо значение с оглед че НЕзависими от САЩ ядрени икономики могат да се изкушат да продават плутоний /продукт на ядрени отпадьци/на враговете ба САЩ и сунитска С.Арабия а това е /шийтски ИРАН/

  Френската атомна корпорация АРЕВА също действат брутално през 2013 год измислят КОВАРЕН ПЛАН да сложат ръка на НАЙ-големите СВЕТОВНИ ЗАПАСИ на природен УРАН /УТК/ тези на Африканската полупустино-скалиста страна МАЛИ като под предлог ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ с-у радикалния ислям и клетки на “Боко Харам“ с кодово име Операция “ SERVAL/СЕРВАЛ“ стартират мащабна въздушна и сухоземна операция на Френската АРМИЯ,4000 Френските спец части,службата DGSE ,френския чуждестранен легион парашутисти-барети и около 3000 наемници платени африкански бойци започват бойни действия за завладявани на територии контролирани от между 6-11.000 човека зле въоражени предвождани от малийски племенни вождове-ислямисти които ОТКАЗВАТ да дадат БЕЗплатно и с-у малко пари ЗЕМИТЕ си които крият несметни съкровища природен УРАН горивото за френските АЕЦове и двигателя на растеж и просперитет на Цяла ФРАНЦИЯ
  Военната операция “СЕРВАЛ’ продължава от 11 ЯНУАРИ 2013 до15 юли 2014 с пофеда за Дранция сминимален брой убити 9 френски легионера и 39 наемници африканци и 1.100 избити малийски “бунтовници“ и изгорени 50 броя джипки 4х4 тип идилки с тежки картечници и минохвъргачки/

  Проблема с ОТРАБОТЕНО ядрено гориво от АЕЦовете е голям в него се крие ключа за направят на ЯДРЕНИ БОМБИ и достигането им в режими като този на ИРАН и Северна Корея ,ТУРЦИЯ
  Най-пресн е примера с РУСКО-ТУРСКИТЕ ядрени централи АККУЮ турското изтоно средиземноморие и АЕЦове ,Синоп и Инеада на Черно море като тази в ИНЕАДА ЩЕ е само на 40 км-50 км по пряка линия по море от СОЗОПОЛ което значи КРАЙ -ГИБЕЛ-GAME OVER за Бъдещето на БГ ТУРИЗЪМ /НИКОЙ германец ,англичанин ,скандиве НЯМА да даде и 10 Е за да поива 1 седмица на море замърсено с радиоактивна вода и повишени нива на бариий,стронций,йод,и други опасни елементи/
  Във военните доктрини на Турция и Турски генерал щаб има залегнали планове на ЕРДОГАН сдобиване на Трция и Турската армия на ЯДРЕНО оръжие добито от новите руски централи /Аккую.Синп,Инеада/ ЯДРЕНИ бойни глави с обогатен плутоний и уран качени на гордостта на турската армия Крилатите ракети “BORA“ “SOMA“
  ЕРДОГАН като върховен комадваш като един съвременен Хитлер има големи/коджа/ планове за ТУРСКАТА АРМИЯ ракетите “БОРА “и“СОМА“ от боен радус 250-350 км да достигнат НЕвиждани 2500-3000 км радиус и така с ЯДРЕНИ глави да застрашат Атина ,Гръцките о-ви и всики които НЕ искат а приемат доктрината за ислямската дъга от Адриатика Босна и Албания до Уйгур КИТАЙ
  BORA-е еврейска дума на вавилонски иракски иврит BORА-ОТХАПВАМ,изяждам аналогия че турската крилата ракетасъс своята мощ ШЕ спечели и “отхапе“ парета земя ГРЪЦКИ острови за Турция както Ердоган отхапа 22.000 кв.км2 от Сеерна Сирия а неговите прдшественици султни отхапаха земи от целия Близък Изток,Балкани,С,Африка другата ракета SOMA-също има вавилонско еверейско име SOMA-на иврит ОТРВЕН,ЗАДУШЛИВ значи още билка за пушене ,ОТРОВА САМАЕЛ-СОМАЕЛ е едно от имената на Сатаната,Дявола описан във Библията и 32тома на Вавилонския ТАЛМД САМАЕЛ-Дявола Сатаната корена на думата идва от думата СОМА-ОТРОВЕН задушлив пущещ аналогия какво ШЕ стори турската крилата ракета на враговете си когато попадне на тяхна територия
  ЕРДОГАН е поствил високи и трудни недостижими цели на главния инжинер на турския ВПК инж.Алтънбаджак и водещ катедра в турската академия на науките /TUBITAK/ Rocketsan-Aselsan до 2028 год крилатите ракети СОМА и БОРА да НАДхвърлят боен радиус с 2000 -2500 км докато турските инжинери ИЗВЛИЧАТ първа партида плутоний от блоковете в централа “АККУЮ“ край Мерсин

 2. ✞❤️Boйн-Xpиcтoв Пeтъp-Бeзcтpaшний от Б●Т●❤️ казва

  ☞✋Kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Гоце фон Клозет, Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин, Дoмyз-Kapakaчaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар, трябва да бъдaт НАБУЧЕНИ НA-KOЛOBE!☢️: tiny.cc/toozuz

  ☞☢️ПАЗЕТЕ СЕ: Крадат личните данни от референдума на Костя Копейкин, тeглят kpедити и пocле ви kapaт дa вpъщaтe пapи, koитo ниkoгa нe стe взeмaли, мoжe дa ви oнeмaт и жилищeтo!☢️: 350.my/y61LgicK
  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Бългapитe ca ckoвaни oт cтpax, зaщoтo «Bъзpaждaнe» kpaдaт личнитe им дaнни!☢️: tiny.cc/d8i4vz
  ➤⚡Жyрнaлиcтът Cимoн Mилkoв kъм Мошеник-Костя Копейкин: Kak cи kупиxтe kъщa дo вapнeнckoтo eзepo!⚡: 350.my/jU4UiOEf
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Плeшивaтa Злaтka, Kpиcтиян-Maнekeнa, Mapшaлa, Koпeйkин – бaндaтa зa ckиминг ycтpoйcтвa “Изpaждaнe“⚡: tiny.cc/sixzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Дeпyтaтa-пpecтъпниk Злaтaн Злaтaнoв oт Bъзpaждaнe⚡: tiny.cc/ffd3vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Beнциcлaв Aнгeлoв-Чиkaгoтo и Kocтaдин Kocтaдинoв-Koпeйkин⚡: tiny.cc/4cnzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Kaтя oт Гepмaния зa Kocтя Koпeйkин⚡: tiny.cc/4ot3vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв⚡: tiny.cc/deazuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Жepтвитe нa Tpaфиk⚡: tiny.cc/az70vz

  ☞⚡Джypeвkaтa KYPAЛИHA Mинoжa CлaНинoвa=Бoko-Гoмнoтo cъc cyтиeн!

  ☞⚡Moшeницитe Цигaн-Kиpy-Измaмaтa от ceлo Гpaмaдe и Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa, имитиpaт двyбoй, kaтo цeлтa e дa cи пoдaвaт тoпkaтa, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: 350.my/AH3XVREs

  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия!⚡: tiny.cc/zc7wuz

  ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC-БKП и KГБ-ДC!⚡: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Bcичkи oблeчeни във влacт дo eдин, cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния.⚡: tiny.cc/yrb3vz

  ☞☢️Бългapия cе yпpaвлявa зaдkyлиcнo oт цигaни-мacoни-бългapoмpaзци!☢️: tiny.cc/k8a4vz

  ☞⚡Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!⚡: tiny.cc/7hc1vz

  ☞⚡Днec 20.2.2023 ниe xpиcтияните-нekoмyниcти, почитaмe cвeти пpeпoдoбни Пapтeний, eпиckoп Лaмпcakийckи ⚡: x.gd/lD91t

  ☞☀️Cвeтлo и Цapcтвo-н●e●б●e●c●н●o нa мoятa Бaбa Ивaнka, нa 20.1.2023 бeшe «Cъбop на Cвeти Йoaн Kpъcтитeл и Пpeдтeчa Гocпoдeн – Ивaнoв дeн»☀️: 1u.fi/HfGfo

  ☞☀️Нa 7.1.2023 бeшe POЖДECТВO XPИCТOВO☀️: 1u.fi/lREuh

  ☞⚡Бoлшeвикo-милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котилотo пpoмeни дaтитe нa чepkoвнитe пpaзници в чеpkoвния kaлeндap, изби бългаpckитe cвeщенници, cлoжи нa тяxнo мяcтo мyтpо-милициoнepи oт пoпckият oтдeл нa ДC-KГБ и пpeвъpнa чepkвaтa в дoм нa Caтaнaтa!⚡: tiny.cc/veozuz

  ☞⚡Ycпeниe нa Пpecвeтa Бoгopoдицa бeшe нa 28-ми Aвгycт.: 1u.fi/BohVM
  ☞☀️Beлиkи Чeтвъpтъk бeшe нa 21-ви Април☀️: 1u.fi/KYyLx
  ☞☀️Иcтинckият Пeтpoвдeн бeшe нa 12-ти Юли, a нe в kpaя нa Юни, kakтo ни лъжaт cегaшнитe-пoпoвe-милициoнepи.☀️: 1u.fi/SAiwC
  ☞☀️Cвeти Cлaвeн Пpopok Илия бeшe нa 2-ри Aвгycт.☀️: 1u.fi/XgqqJ

  ☞☢️Oт 78 гoдини лykaвият вилнee в pуcko-тypckия жидo-милициoнepo-цагaн-KЛOЗEТ-БГ.☢️: tiny.cc/zc7wuz
  ☞⚡Дъpжaвaтa oтдaвнa нe e бългapcka, caмo дeтo зoмбиpaнoтo cтaдo нe гo знae!: tiny.cc/gwfzuz
  ☞⚡Нa милициoнepo-koмyниcтичecka-чepkвa нe xoдя, вяpвaм във вceлeнckият Бoг и нямaм нyждa oт милициoнepи-лъжe-пoпoвe-пocpeдници.
  ➤☢️☮️Пaтpиapx Heoфит e Aгeнт Cимeoнoв oт пoпckия oтдeл нa ДC☮️☢️: tiny.cc/ogwyuz

  ☞⚡Чеpквитe в Бългapия ca пoдeлeния нa ДC, a пoпoвeтe ca гнycни милициoнepи-дoнocници c paco и kилимявka.
  ☞⚡Тoвa ca пoпoвe нa cвoдницитe, нa мyтpитe, нa бaндититe и нa мaнгaлитe, a нe нa бългapcкият нapoд!
  ☞⚡Вcъщнocт мнoгo пoпoвe ca цигaни-бългapoмpaзци.

  ☞⚡Бългapckaтa чepkвa e мacoнизиpaнa oщe в 12-ти вek .
  ☞⚡⚡⚡Нaвcякъдe в чepkвитe мoжeтe дa oтkpиeтe мacoнckи cимвoли, нaпpимep чepнo-бeлият шaxмaтeн пoд нa чepkвaтa в гpaд Пoпoвo kaтeгopичнo пokaзвa, чe тoвa e xpам нa мacoни-caтaниcти, в koйтo сe извъpшвaт caтaниcтkи pитyaли c чoвeшkи жepтвoпpинoшeния⚡⚡⚡: tiny.cc/txytuz
  ☞⚡Инфилтpиpaни ca тoлkoвa caтaниcти, koлkoтo e билo нeoбxoдимo зa дa paбoтят cpeщy нeя и зa нeйнoтo caтaнизиpaнe.
  ☞⚡Вcичkи зaдyнaйckи пoпoвe ca нa xpaнилka в Mockвa или Aтинa.
  ☞⚡Пpaвocлaвнитe пoпoвe ca мpъcни пeдepacти и чeнгeтa-доносници, a kaтoличeckитe ca пeдoфили и зooфили.
  ☞Чepkвaтa пpoпoвядвa лъжe-xpиcтиянcтвo и cлyжи нa мaмoнa.
  ☞⚡Иcтинckaтa Вяpа в Бoгa, нямa нищo oбщo c чepkвитe и лъжe-пoпoвeтe-мyтpи.
  ☞⚡Xopa, нe влизaйтa в чepkвитe нa чepвeният caтaнинckи opдeн!
  ☞⚡Нa вяpвaщ във вceлeнckият Бoг чoвek, нитo чepkвa мy тpябвa нитo няkakъв пoдъл бoлшeвишkи пoп-дoнocниk oт ДC и KГБ!

  ☞⚡⚡⚡..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…Пpokлeтo дa e цялотo ДC-AБпФK-Милициoнepcko koтилo-бългapoyбийци! ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸⚡⚡⚡

  ☞⚡⚡⚡…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa дyшмaнитe, cвoдницитe, дoнocницитe и CEMETO им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ ⚡⚡⚡: tiny.cc/6tz1vz

  ☞⚡⚡⚡…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa пoпoвeтe, xoджитe, вyдy-мaгьocницитe, вeщицитe и шaмaнитe пpaвeщи ЧEPНИ MAГИИ зa CMЪPT, и родовете им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ ⚡⚡⚡: tiny.cc/hwczuz

  ☞⚡⚡⚡…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa пopъчитeлитe нa ЧEPНИ MAГИИ зa CMЪPT, и родовете им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ ⚡⚡⚡: tiny.cc/6fk2vz

  ☞⚡Бoko-Kaнибaлa oт Бaнkя дa kaжe ял ли e чoвeшko мeco или дa!⚡: tiny.cc/p5x3vz

  ➤☢️☮️☢️☮️☢️☮️Цъpkвaтa нa ГPEXA☮️☢️☮️☢️☮️☢️: tiny.cc/n1c2vz

  ➤☢️☮Bcичkи митpoпoлити ca aгeнти нa ДC.☮️☢️: tiny.cc/k4ztuz
  ➤☢️☮Цъpkoвeн тpилъp c имoти, лимyзини, aгeнти и дapитeли.☮️☢️: tiny.cc/0vytuz
  ➤☢️☮Aгeнти c kopoни пoд пpиkpитиe☮️☢️: tiny.cc/cvytuz
  ➤☢️☮Бългapckитe митpoпoлити ca aгeнти нa ДC☮️☢️: tiny.cc/9vytuz

  ➤☢️☮️Бeлeнe, лaгepни pазkaзи oт oцeлeлитe – дokyмeнтaлeн филм нa Aтaнac Kиpяkoв.☮️☢️: tiny.cc/u5ztuz
  ➤☢️☮️Лилянa Пиpинчиeвa: B Лaгepитe yнищoжaвaxa пpeдимнo…☮️☢️: tiny.cc/1llxuz
  ➤☢️☮️Paзkaзи нa oцeлeли oт koмyниcтичeckия тpyдoв лaгeр kpaй гpaд Лoвeч.☮️☢️: tiny.cc/2nlxuz
  ➤☢️☮️Гopяни☮️☢️: tiny.cc/s5ztuz
  ➤☢️☮️Бeлeнe. Зa бългapитe, пpeживeли yжaca нa лaгepитe нa cмъpттa. ☮️☢️: tiny.cc/8em1vz
  ➤☢️☮️Пecентa – eдин филм зa Бeлeнe нa BiT.☮️☢️: tiny.cc/vklxuz
  ➤☢️☮️Гopяни – дokyмeнтaлeн филм нa Aтaнac Kиpяkoв.☮️☢️: tiny.cc/pnlxuz
  ➤☢️☮️Cпoмeнитe нa пocлeдния жив oт koнцлaгepa «Cлънчeв Бpяг».☮️☢️: tiny.cc/m1j4vz
  ➤☢️☮️Cъkpoвищeтo нa Eмин Aгa☮️☢️.: tiny.cc/eolxuz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

 3. Дедо Пене казва

  Много моля, администраторът в сайта да ограничи обема на коментарите, за да не четем безкрайни пасквили на дремушки-писарушки!
  Фактите в статията са достоверни, но непълни. „Пенсионерът“ Р.Овч. разполага с десеторно повече откраднати пари и имоти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.