ОБИДЕН: Настимир Ананиев съди Слави заради Nexo

1 4 063

Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Настимир Ананиев, известен с прякора Властимир, е завел две наказателни дела за клевета – срещу лидера на ИТН Слави Трифонов и срещу Тома Биков от ГЕРБ.

Това потвърдиха за „Сега“ от Софийския районен съд. Макар и наказателни, делата за клевета са от частен характер, т.е. Ананиев ще поддържа обвинението вместо прокурор. Предстои делата да бъдат насрочени.

А ако Трифонов се кандидатира за депутат, каквито заявки вече направиха от ИТН, наказателното дело срещу него ще бъде спряно. Това ще е съдбата и на процеса срещу Биков.

Ананиев съди и двамата заради твърденията им, с които го обвързват с криптобанката „Нексо“. Още след като гръмна скандалът в началото на годината, Ананиев обяви, че няма и никога не е имал нищо общо с „Нексо“ и ще съди всеки, който уронва престижа му с клевети.

Ананиев определи опитите за установяване на връзки между криптоплатформата и „Продължаваме промяната“ милиционерска акция „Кал и каскети“ и посочи, че срещу всички по-активни представители на формацията се изливат фалшиви новини и лъжи.

Реклама

Във видео, публикувано в социалните мрежи, Слави Трифонов свърза Ананиев със скандала „Нексо“, обявявайки, че той е съдружник на един от собствениците на „Нексо“ Антони Тренчев.

„Акция „Кал и каскети“ тече от няколко месеца и героите ѝ са политически партии. Виждате – ГЕРБ стана разследващо звено на прокуратурата. След като закриха бухалката на Гешев – спецпрокуратурата, ГЕРБ ли са новата им бухалка? Надявам се Биков да не заеме ролята на Сийка Милева в прокуратурата“, коментира Ананиев, който тогава беше депутат.

Той уточни, че познава Антони Тренчев (един от основателите и управителите на фирмата), с когото са били съпартийци в Движение „България на гражданите“.

„В началото на 2018 г. имахме фирма, която трябваше да развива дейност, но това не се случи, защото и двамата бяхме ангажирани с други неща. Тома Биков, Даниел Митов и Петър Николов от ГЕРБ също бяха съпартийци с Антони Тренчев в ДБГ.

Въпросът е да хванеш някаква информация, да я завъртиш и да я хвърлиш в жълто-кафявата мъгла, за да може да произвеждаш фалшиви новини“, каза той през януари.

Най-тежкото наказание за клевета, което Наказателният кодекс предвижда, е глоба от 5000 до 15 000 лв. и обществено порицание.

1 Коментар
  1. Д-р Менгеле казва

    По тироида ще ги разпознаете.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.