ВЪПРОСЪТ: Драпа ли Крум Зарков за прокурор №1?

2 7 609

Насред политическия хаос, съпътстващ подготовката за поредните предсрочни избори на 2 април един голям въпрос назрява и търси своето решение – дали служебният правосъден министър от котилото на БСП Крум Зарков не се стяга за поста на Иван Гешев? Ще стигнат ли юридическите сили и политическите връзки на претендента за поста на Корнелия да оглави и прокуратурата със 7-годишен мандат?

Заявките на 40-годишният юрист с мижава практика за поста на обвинител №1 са несъмнени. Внукът на Леонид Кацамунски – началникът на Главното следствено управление от 1990 до 1992 г. и зам.-директор на Народната милиция от 1981 до 1990 г., вече прави медийни рейдове, в които изтъква неслучилата се съдебна реформа сякаш не е бил в Народното събрание през последните шест години – от 2017-а насам и няма никаква вина за ситуацията, в която е поставена правосъдната система.

В интервюто си за 24 часа на 13.02.2023 г. напористият социалист прави внушения за предстоящи санкции срещу българи „Магнитски“ 3, насажда страхове за спирането от Шенген и всичко това с цел да постави темата, която го вълнува най-много – смяната на Иван Гешев по старата безпринципна схема „Стани да седна“, коментира ляв депутат пред Narod.bg.

„Трябва да се случат 2 неща – да се приемат необходимите закон и реформа, и да се намерят хората, които качествено и правилно да ги изпълняват. Толкова е просто“, заявява смело Зарков, без да коментира като е толкова просто защо партията му не направи нищо по темата?!

За да е по-убедителна стратегията му Крум Зарков намеква за подкрепа на US конгресмени и сенатори за издигането му за поста главен прокурор.

Реклама

Източници от Министерството на правосъдието разкриха, че по време на последните си две пътувания зад океана амбициозният наследствен комунист молил за благоволение и гласуване на доверие от който и да е конгресмен, търсейки съюзници извън България. 

Според информатор на Narod.bg опитите му да намери чадър в САЩ ударили на камък. Въпреки това фиксираният в поста на Иван Гешев служебен министър без трудов стаж стига да там, че при последната среща с двама сенатори в САЩ, която не бе обявена публично,

смело обещал да поиска импийчмънт на държавния глава Румен Радев, който бил „препъни камъка“ в политиката на новата власт.

За да намери някакъв съюзник в Щатите русофилът споменал, че може да помогне с намирането на информация за политици и бизнесмени, която да бъде така поднесена, че да бъде в услуга за евентуални бъдещи списъци и доклади.

Дали набиращият самочувствие на юрист назначен именно от Румен Радев служебен министър ще успее да оплете кошницата си? Сред политиците битува тезата, че следващият главен прокурор трябва да е от гилдията – човек с опит и доказан професионалист, не партийна калинка като Крум Зарков.

В този смисъл отговорът на въпроса е „не“, Крум Зарков няма да е следващият прокурор №1, но това не му пречи да опитва с цената на всичко.

2 Коментара
  1. еха казва

    Колкото по-голям неприятник е някой, толкова повече е амбицията му за власт.

  2. Кадир -надарен помак казва

    Кацамун бей ЩЕ стане закрилник на всички ГЕЙ престъпления,ЩЕ покрива ГЕЙ педофили и ЩЕ направи всички ГЕЙове висши съди и прокурори то и без тва сумата ВИСШИ съдийки са ЛЕСБО значи нова ГЕЙ вълна на МЕКАТА СИЛА ще залее БГ ПРАВОСЪДНА система
    Направо в крак с времето/средния крак/
    Важните решения за Реформа в ПРАВОСЪДИЕТО ЩЕ се вземат направо от баните и сауните на спахотели във Велинград и Банкя

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.