Кметът на Петрич – клиент на Лаура Кьовеши! Димитър Бръчков попиля 800 бона с куц ремонт на общината, чакат сградата да убие човек (ВТОРА ЧАСТ + ДОКУМЕНТИ)

3 15 223

Кметът на Петрич от шайката ГЕРБ Димитър Бръчков е готов клиент на прокуратурата, която да го изправи пред съда за колосални далавери с европейски и общински пари. Narod.bg вече разкри една от схемите, с която чрез нагласена поръчка са дадени на „наша фирма“ 800 000 лева за ремонт на сградата на общината, която се превърна в опасна за петричани.

Иде реч за „Основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на обществени сгради, находящи се в град Петрич по проект в изпълнение на ОПРР 2014-2020 за „Подобряване на енергийната ефективност на обект „Сграда на общинска администрация – обновяване на административна структура“.

Сградата на общината преди „ремонта“ за 800 000 лева….
…и след злополучния „ремонт“, който превърна сградата в потенциален убиец

Резултатът е печален – след „ремонта“ сградата на общината не само че не е подобрила ни на йота своята енергийна ефективност – основна цел на измамната обществена поръчка, но и направо е станала опасна за петричани, категоричен е бизнесменът Крум Танев, един от непримиримите критици на престъпното управление на гербопитека Димитър Бръчков, който е подал сигнал за далаверата до Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши.

На българската поне в област Благоевград очевидно не може да се разчита, след като обвинителят от Окръжна прокуратура Георги Мадолев е запознат детайлно с престъпната схема, но не си мърда пръста да спре разхищението на обществен ресурс.

Мадолев установява, че обществената поръчка за 734 000 лева без ДДС е пусната с критерии, на които да отговаря точно определена фирма – „Реалити Терм“ ЕООД на Марек Луканов.

Реклама

Прокурорът признава, че са допуснати нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП) и договорът за саниране на общината е незаконосъобразен. Затова в постановлението си Мадолев пише, че „за кмета е било налице задължение да отстрани кандидата на основание чл. 107, ал. 1, т.1 от ЗОП и на основание чл. 110, ал. 1, т.2 от ЗОП да прекрати процедурата“.

Като връх на своята професионална „независимост“ прокурорът не крие, че кметът от ГЕРБ Димитър Бръчков е „нарушил служебните си задължения в качеството си на възложител на обществената поръчка“! Но дотук…

Лошото е, че освен откраднатите пари, „нашата фирма“ не е спазила технологично изпълнението по санирането – новите плочки са лепени директно върху старите облицовъчни без да се направи термоизолация, което, обаче, създава и риск от падане на облицовката върху главите на преминаващи покрай сградата на Община Петрич.

Безобразията с ремонта, уреден от кмета Бръчков, не свършват дотук – в проекта е било заложено да има външен асансьор, за да направят зданието достъпно за хората в неравностойно положение. Дали има такъв? Познахте, асансьор няма, защото трябва да се усвоят повече пари, вместо това проектът е изменен и вместо асансьор има вътрешна рампа… Но парите ги няма.

Прави чест на бившия вече главен архитект на общината Владимир Митрев, че отказал да узакони далаверите на кмета Димитър Бръчков, като сложи подписа си под решението за въвеждане в експлоатация. Да отстояваш истината в Петрич, обаче, си има цена – арх. Митрев безскрупулно е уволнен, за да не мъти водата на ГЕРБ.

Целият казус с наличните документи по казуса, които отново публикуваме, ще бъде изпратен като медиен сигнал до пресофиса на Лаура Кьовеши, чийто екип да обърне специално внимание на престъпното управление на Димитър Бръчков, очевидно ползващо се с одобрението на баш лидера Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ само в Narod.bg серия разследвания за още куп далавери на кмета от ГЕРБ Димитър Бръчков, които да го изправят на подсъдимата скамейка за назидание на всеки, който приема държавната хазна за свое лично чекмедже

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.