КРИМИ МИСТЕРИЯ: Кой пусна багерите на Румен Вълка да разкостят Борисовата градина?

3 14 695

Мистерията е пълна – все още не е ясно как техниката на Румен Гайтански – Вълка, използвана за неразрешеното разчистване на близо 2 дка на територията на къпалнята „Мария Луиза“ в Борисовата градина, е била допусната в парка, до който по принцип достъпът би трябвало да е силно ограничен.

Влизането на коли, камиони, техника в парка става със специално издадени пропуски от дирекция „Зелена система“ към Столичната община. По данни от преди година за 2021 г. са издадени 350 такива пропуска.

Миналия четвъртък по време на обсъждане на темата в Столичния общински съвет, председателят на съвета Георги Георгиев (ГЕРБ) заключи, че за допускане в парка е послужило разрешение за отсичане на 11 дървета – изсъхнали и пораснали в подпорни стени и стълби, издадено от район „Средец“. Тези 11 дървета не са премахнати, но за сметка на това са отсечени други поне 28 на почти правоъгълен терен с площ от около 2 дка.

Разрешението за сеч е издадено на фирмата „Парк Мария Луиза“, която на практика се контролира от две дружества, свързани с олигарха на ГЕРБ-ДПС Румен Вълка. Самото разчистване е било възложено на друго дружество с действителен собственик отново Гайтански – „Грийн партнърс – БКС“.

Последва отговор от районния кмет Трайчо Трайков, който публикува в профила си във фейсбук информация, че тежката техника, използвана за неразрешената сеч на територията на къпалнята, е влязла в Борисовата градина с издадено от Столичната община разрешение за това.

Реклама

Дирекция „Зелена система“ не е издавала пропуск за влизане в Борисовата градина нито на „Парк Мария Луиза“, нито на „Грийн партнърс – БКС“, отговориха от общината на въпрос на Mediapool.

По неофициална информация влизането в парка на теория не може да става само на основание разрешение за някаква дейност на територията му. Тоест камионите не би трябвало да бъдат пуснати в Борисовата градина само с представянето на разрешението за сеч.

В понеделник Софийската районна прокуратура започна проверка по случая с незаконната сеч. Тя е възложена на столичната полиция и започнала по сигнал на общината. Не е ясно колко време ще отнеме проверката, а преди това няма да стане ясно дали ще се образува наказателно дело.

Миналата седмица представител на „Парк Мария Луиза“ обясни при изслушване по казуса в общинския съвет, че в незаконната сеч нямало умисъл.

„Аз не мога да кажа колко дървета са премахнати. Нямаме мотив да отидем да премахваме дървета. Не е имало умисъл у фирмата да премахва дървета“, заяви Тодор Тодоров. От думите му излезе, че разчистването на терена било нужно, за да се придвижи процедурата по бъдещия евентуален ремонт на къпалнята, която от години се руши.

През миналото лятото частните собственици представиха планове за ремонт и възстановяване на къпалнята, а по-късно общината издаде виза за проектиране, която позволява разработването на проекта за евентуалния ремонт.

Кметът на район „Средец“ Трайков призова визата за проектиране да бъде отменена, защото на фирмата не можело да се има доверие.

3 Коментара
 1. хасан двата кура казва

  доносника -путката дремджиев ,да го лапа суполив сиренясалия мангалски вмирисан кур

 2. ❤️Aнa Kapтeчapkaтa❤️ казва

  ☞⚡Pyмeн Гaйтaнckи-Bълka и Axмeд Дoгaн c oбщa фиpмa – «Yoтъp-Bитaл OOД».⚡: 350.my/jR6wMyYo
  ☞⚡Дoгaн, Пeeвckи, Бopиcoв, Бyлгapтaбak⚡: 350.my/x6ORNIPO

 3. ☠️Бивлицътъ Илянъ☠️ казва

  ☞☢️Бългapия cе yпpaвлявa зaдkyлиcнo oт цигaни-мacoни-бългapoмpaзци!☢️: tiny.cc/k8a4vz
  ☞⚡Боко-Гopaнoв-Чувалите с eвpa за автомагистрала Хемус, са изнесени с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай!⚡: 350.my/6BvG4Jia
  ☞⚡Нe e тaйнa, чe c битkoйни ce ykpивaт нeлeгaлни дoxoди зa cтoтици милиapди пo cвeтa и ce пepaт пapи oт пpинyдeтeлнa пpocтитyция, тъpгoвия c чoвeшkи opгaни, нapkoтpaфиk, нeлeгaлнa тъpгoвия c opъжиe и дaнъчни измaми! 350.my/uXoriEGZ
  ☞⚡$10 милиарда в биткойни изчезнаха при Владислав Горанов!⚡: 350.my/llrcyVfR
  ☞⚡Bиcokoпocтaвeният тypckи oфицeр нapeчeн «вceлeнckи пaтpиapх Bapтoлoмeй I», e пoддpъжниk на Бoko-Kaнибaлa oт Бaнkя!⚡: x.gd/aeArF
  ☞⚡Pyмeн Oвчapoв вдигнa пaлaт нa бpeгa нa мopeтo!⚡: 350.my/ngMCxDTX
  ☞⚡Pyмeн Гaйтaнckи-Bълka и Axмeд Дoгaн c oбщa фиpмa – «Yoтъp-Bитaл OOД».⚡: 350.my/jR6wMyYo
  ☞⚡Дoгaн, Пeeвckи, Бopиcoв, Бyлгapтaбak⚡: 350.my/x6ORNIPO
  ☞⚡ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!⚡: 350.my/pHB8qxoN

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.