Докато БСП се разпада: Корнелия си лъска имиджа с платени реклами по социалките (снимка)

1 7 483

Докато БСП се разпада бързо и безславно, Корнелия Нинова си плати реклама във Фейсбук, на която се вижда как активисти от столетницата прегръщат и целуват социалистката, видя Narod.bg.

На фона на грандиозните скандали, които в момента се вихрят на „Позитано“ 20, това решение за лъскане на имиджа на Корнелия е меко казано смешно.

В платената публикация Нинова благодари на другарите и другарките, че не се предават пред трудностите и им пожелава да са здрави, смели и силни, като ги уверява, че „всичко ще бъде наред“.

Новините около БСП от конгреса на партията този уикенд, на който имаше физически сблъсъци между социалисти и опит за преврат, изобщо не са розови.

Narod.bg припомня, че в събота Нинова изключи безпрецедентно 14 души от партията, които след това заплашиха да я съдят. 

На пленума на БСП противниците на Нинова настояваха в дневния ред да се включи точка за отстраняването ѝ, но това не се случи. Те обвиниха ръководството в манипулация на броя на делегатите, както и в това, че има списък със забрана за влизане в залата. Стигна се до викове и опозиционери дори излязоха на трибуната.

Реклама

Всичко това стана повод по предложение на Таско Ерменков част от противниците на Нинова да бъдат изключени от партията с формалния мотив, че с поведението си са нарушили „доброто име на партията“, не работят за организационно-политическото единство на формацията и не изпълняват решенията на партийните органи.

Изключени от партията бяха Светлана Шаренкова, Ана Пиринска, евродепутатът Петър Витанов, Николай Бериевски, Петя Михалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Ралица Андреева, Ваня Добрева и Мартин Жлябинков. Конгресът потвърди и изключването на Кирил Добрев.

Из цялата страна се хвърлят оставки – вчера например кметът на Перник Станислав Владимиров напусна столетницата и бе последван от още 50 души от младежкото БСП.

БСП вече не е майка, а мащеха на своите младежи. Партията, която винаги е била носител на революционни и солидарни идеи, на несъгласие с несправедливостите и гарантирана защита за всеки, се превърна в партията, която наказва различията с политическа гилотина“, се казва в позиция на младежкото обединение в партията по повод изключените преди дни социалисти.

Още в събота вечерта оставка хвърли и бившият министър на отбраната Ангел Найденов. 

„След днешното заседание на конгреса на БСП, след всичко случило се на него, след приетите решения и особено след саморазправата с част от хората,имащи собствено мнение и позиции различни от тези на ръководството, НЯМАМ МЯСТО в БСП! Тази партия НЕ Е и НЕ МОЖЕ да е моята партия! Не е партията, за чието развитие и укрепване не съм жалил сили и време след “89 -та година, не е партията, която да споменавам с удовлетворение и упование заради решения, политики и поведение, не е партията с дух, принципи и ценности, от които да не се срамувам! След 43 години членство, от които 33 години в БСП, ПРЕКРАТЯВАМ членството си в партията“, написа Найденов във Фейсбук. 

Вчера бившият министър поздрави и актива от Перник, напуснал БСП:

1 Коментар
  1. Калата казва

    Абе знае ли се кой пердаши кака Кури? Чух за доста по-млад кадър с катинарче!?!? Възможно ли е? И май бил женен и с няколко деца, мале мале …..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.