Това е ГЕРБ: Кметът на Петрич Димитър Бръчков загроби 800 000 лв. с нагласена поръчка, прокурор пусна чадър (ПЪРВА ЧАСТ + ДОКУМЕНТ)

4 30 883

Кметът на Петрич от мафията ГЕРБ Димитър Бръчков е поредният „капацитет“ на шайката, който пилее обществен ресурс в името на чекмеджетата, а прокуратурата отново спусна чадър над престъплението.

Сигнал до Narod.bg разкри престъпленията, извършени покрай обществена поръчка за близо 800 000 лева за ремонт на сградата на Община Петрич.

Куцият ремонт, типично по гербаджийски, е извършен с нагласена обществена поръчка по европейска програма с дофинансиране от общинския бюджет.

Поръчката е с чиновническото заглавие „Основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на обществени сгради, находящи се в град Петрич по проект в изпълнение на ОПРР 2014-2020 за „Подобряване на енергийната ефективност на обект „Сграда на общинска администрация – обновяване на административна структура“.

Реклама

Заради съмнения, че обществената поръчка, забележете – с нулев енергиен ефект, е нагласена, е подаден сигнал до Окръжната прокуратурата в Благоевград. Тук започват абсурдите – обвинителят Георги Мадолев установява, че обществената поръчка за 734 000 лева без ДДС е пусната с критерии, на които да отговаря точно определена фирма – „Реалити Терм“ ЕООД на Марек Луканов.

Прокурор Георги Мадолев признава, че са допуснати нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП), договорът за саниране на общината е незаконосъобразен, в постановлението си пише, че „за кмета е било налице задължение да отстрани кандидата на основание чл. 107, ал. 1, т.1 от ЗОП и на основание чл. 110, ал. 1, т.2 от ЗОП да прекрати процедурата“.

Държавният обвинител пише дори, че кметът от ГЕРБ Димитър Бръчков е „нарушил служебните си задължения в качеството си на възложител на обществената поръчка“!

Но… винаги има едно „но“, с което прокуратурата замита под килима кражбите на ГЕРБ.

В случая това „но“ е скрито в следното изречение, сътворено от този юридически гений Георги Мадолев – кметът и членовете на общинската комисия, разгледала тръжните документи в състав Катя Валериева Стоянова, Тодор Кирилов Янков и Лъчезар Николаев Янков, воглаве с кмета Бръчков, „нямат мотив за извършване на такова умишлено престъпление“…

Затова въпреки установеното престъпление прокурор Мадолев отказва да образува досъдебно производство за очевадната далавера на кмета от ГЕРБ с ремонта на сградата на Община Петрич…

ОЧАКВАЙТЕ ВТОРА ЧАСТ на разследването за престъпната обществена поръчка на Димитър Бръчков с още скандални факти, за да научите каква е щетата за петричани, както и дали има ефект от „ремонта“ за 800 000 лева, даден на „наша фирма“ – само в Narod.bg

4 Коментара

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.