Само в Narod.bg: Бойко обяви война на Гешев – кой какви козове крие?

2 24 589

Първите часове след световната новина, че US законът „Магнитски“ удря финансовия министър на хунтата Владислав Горанов, явно са били много тежки за все още лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Съзнавайки сериозността на ситуацията и какъв знак е това за неговите три правителства, Борисов даде воля на логореята си, покрай която си навлече нови бели, разчете положението източник на Narod.bg.

На среща със специално повикани активисти на ГЕРБ в Стара Загора през уикенда Бойко Борисов каза откровена глупост, която може да му струва много – че включването на Владислав Горанов в новия списък „Магнитски“ било знак на недоволство от Вашингтон към ГЕРБ, задето  в края на 48-ия парламент гербопитеците не са подкрепили закона на правосъдния министър Крум Зарков за отговорността на главния прокурор.

Реклама

Това бе разчетено от политолог като директно обявяване на война на прокурор №1 Иван Гешев – да свържеш „Магнитски“ не с корупцията в твоя собствен политически кабинет, а да прехвърлиш топката върху Гешев, означава обявяване на война на прокуратурата, категоричен е източникът на Narod.bg.

Председателят на ГЕРБ със затихващи функции заклейми депутатите си, че в последните дни на миналия парламент са допуснали да ги „изпързалят“ от ПП и ДБ (всъщност, депутати от ГЕРБ бяха в залата, но се не регистрираха и се провали кворумът за приемане на важните законови промени, б.ред.).

И ето на – партньорите отвъд океана сега били недоволни, затова в новото Народно събрание промените за главния прокурор ще се сред първите точки, зарече се Бойко Борисов.

Само дето когато си обявил война, трябва да си готов да понесеш и вражески куршум – сега е важно кой какви козове има – дали Баце ще надделее над Гешев, или главният прокурор ще извади артилерия от ръкава? Без много мислене залагаме на Гешев, за да видим как хвръква главата на Бойко….

2 Коментара
  1. караПрас с джандбаз казва

    Кацамун Зарков го в топнал БОКо на американците по поръчка на французите!

  2. Менко Менков казва

    Ехааа, очертават се тлъсти адвокатски хонорари!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.