Narod.bg беше пръв: Владислав Горанов нанесъл щети за 600 млн. лв. на България, взимал рекета от Черепа           

3 11 077

Мафията ГЕРБ вече е международна новина – Владислав Горанов, най-приближеният до Бойко Борисов финансист, два пъти министър в кабинет на шайката, е ударен от корупция от глобалния закон „Магнитски“ на САЩ. Narod.bg пръв съобщи, че „Влади“ ще попадне под санкциите на „Магнитски“, което ще предизвика истински апокалипсис в ГЕРБ с възможен разпад на шайката.

Още на 8 септември 2021-а, преди година и половина, Narod.bg написа, че Владислав Горанов е вкаран в „Магнитски“, но Баце ревал на посланик Херо Мустафа да го вади от позорния корупционен списък, защото е наясно, че това може да е краят на ГЕРБ.

Сега Бойко Борисов дължи на българите обяснение – как така неговият финансов министър е вземал подкупи за себе си и за други държавни служители в голяма хазартна афера без знанието на патрона си? Как ГЕРБ са гарантирали данъчни облекчения за Божков без участието на лидера си Борисов? А и в санкциите за Божков изрично се казваше, че той е давал и подкупи на лидер на политическа партия: кое е това лице?

Абсурдното е, че дон Влади и до момента продължава да е фактор в икономическия живот на България, което показа наше разследване за сбирките, които удареният от „Магнитски“ прави в софийския хотел „Сенс“, на които раздава поръчки на приближени бизнесмени по магистралните строежи от името на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Ето какво всъщност пишат американците в мотивите за санкцията:

Владислав Иванов Горанов е бивш народен представител и министър на финансите във второто и третото правителство, водени от политическа партия „Граждани за европейско развитие на България“ (ГЕРБ), в периода м. ноември 2014 г. до м. януари 2017 г. и отново от м. май 2017 г. до м. юли 2020 г.

Горанов е използвал поста си на министър на финансите, за да подпомогне подкупването на български държавни лица и лиши българската държава от данъчни постъпления в полза на български олигарси.

Като министър на финансите Горанов е участвал в корупционна схема, в резултат на която български длъжностни лица са получили десетки милиони евро в замяна на благоприятно законодателство, облагодетелстващо кръгове в хазартния бизнес.

Съдебно оспорване на оценки за данъчни задължения в следствие на допълнителни промени, наложени от корупционното законодателство, установи, че са нанесени данъчни щети от близо 600 милиона лева (прибл. 300 милиона долара) за петгодишен период, в полза на интересите на български олигарси.

Реклама

OFAC налага мярка на Горанов съгласно Указ13818 в качеството му на чуждестранно лице, което е настоящо или бивше длъжностно лице, или лице, действащо вместо или от името на такова длъжностно лице, което е отговорно, съпричастно или пряко или косвено участвало в корупция, включително злоупотреба с държавни средства, присвояване на частни средства за лична облага, корупция, свързана с държавни договори или добив на природни ресурси, или подкупи.

OFAC също така налага мярка по Указ 13818 на дружеството „Трилема кансълтинг“ ЕООД, консултантска фирма с еднолична собственост, за това, че пряко или непряко е собственост или контролирано от Горанов.

ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ САНКЦИИТЕ

В резултат от днешната мярка се блокира цялата собственост и право на собственост и други собственически права на посочените по-горе лица, които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на граждани на САЩ и постоянно пребиваващи в САЩ. Такава собственост, право на собственост и други собственически права задължително трябва да се докладват на OFAC.

Освен това се блокират всички дружества, притежавани пряко или непряко с дялово участие от или над 50 процента от едно или няколко от санкционираните лица. Ако не е налице общо или нарочно разрешение, издадено от OFAC, или освобождаване от задължението по друг начин, предписанията на OFAC по принцип забраняват всички транзакции от граждани на САЩ или постоянно пребиваващи в САЩ или транзакции на територията на САЩ (или извършвани транзитно през САЩ), отнасящи се до каквато и да е собственост или право на собственост и други собственически права на публично обявените или по друг начин санкционирани лица.

Освен това финансовите институции и други лица, които осъществяват определени сделки или дейности със санкционираните физически и юридически лица, могат сами по себе си да бъдат изложени на санкции или да попаднат под действието на друга наказателна процедура. Забраните включват даряването или предоставянето на парични средства, стоки или услуги от, на или в полза на санкционирано лице или получаването на дарение или под друга форма на парични средства, стоки или услуги от такова лице.

Въз основа на Глобалния закон „Магнитски“ за отговорност при нарушаване на правата на човека на 20 декември 2017 г. е издаден Указ 13818, с който се потвърждава, че нарушенията на правата на човека и корупцията с източник изцяло или в значителна степен извън Съединените щати са достигнали такъв мащаб и тежест, че застрашават стабилността на международните политически и икономически системи.

Нарушаването на правата на човека и корупцията подкопават ценностите, които формират най-важните устои на стабилните, сигурни и функциониращи общества. Нарушаването на правата на човека и корупцията също така оказват опустошително въздействие върху хората, отслабват демократичните институции, потъпкват върховенството на правото, удължават съпроводените с насилие конфликти, улесняват дейностите на опасни лица и отслабват икономическите пазари. Съединените щати се стремят да предприемат действия с осезаеми и значителни последствия за извършителите на тежки нарушения на правата на човека и за замесените в корупция лица, както и да защитават финансовата система на САЩ срещу злоупотреба от същите тези лица.

Силата и принципността на санкциите, налагани от OFAC, произтичат не само от възможността на службата да причислява и поставя лица в специален списък на санкционирани лица, но също така от нейната воля да снема лица от този списък в съответствие със закона. Крайната цел на санкциите не е да наказва, а да предизвика положителна промяна в поведението.

 За информация относно процедурата за премахване от списък със санкции на OFAC, моля, вижте информацията под номер 897 от списъка с често задавани въпроси тук. За подробна информация относно процеса за подаване на молба за премахване от списък със санкции на OFAC натиснете тук.

За повече информация https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy1264

3 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  А бе,ЗАЩО трябва да ПИТАМЕ,ЗАЩО и КАК са „РАБОТИЛИ“ в СИНХРОН КРАДЦИТЕ,ПРЕСТЪПНИЦИТЕ Борисов и Горанов???? След като САМИЯТ Борисов бе СНИМАН ГОЛ,ГОЛ,ГОЛ в СТРОГО ОРАНЯВАНАТА РЕЗИДЕНЦИЯ,и вече токова време,НИКОЙ НИЩИЧКО НЕ ВИДЯЛ и ЧУЛ ?!?!?! КОЙ,КОЙ ,КОЙ да ни КАЖЕ ???? КОЙ???? КЪДЕ е ЮМРУКЪТ Г-н ПРЕЗИДЕНТ ???? НАРОДЕ???? НАРОДЕ???? НАРОДЕ???? ИДВАТ ИЗБОРИ НАРОДЕ,да ПОПИТАМЕ ,ЗАЩО и КАК!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. World Fact Book казва

  ВЛАДИ ГОРАНОВ зодия телец -в образа на МАМОНА/Златния телец/ финансиста на
  ЗВЯРА ббб/БОЙКО ббб-безаконията на бойко борисов/
  ДПС-в образа на ЗМЕЯ/ЗМИЯТА/-Луцифер ЗЛОто
  ГЕРБ-в образа на САТАНАТА човекоубиеца Дявол/по времето на ГЕРБ И ББ България е на 1-во място по СМЪРТност в света по данни на World Fact Book-CIA,най-бързо топяща се държава за 12 год 1,8 милиона в гробищата/
  ВАСИЛ БОЖКОВ-в образа на Митаря
  Деса Дуловска,ПИАР Севи -в образ на Вавилонската блудница
  Томислав Донев и Тома Биков-в образите на Фарисеите книжници
  Соломон Паси,Николай Младенов,Шаламанов в образа на ЮДАискариотски

 3. ✡️Ocмaн Октaй✡️ казва

  ☞⚡Боко-Гopaнoв-Чувалите с eвpa за автомагистрала Хемус, са изнесени с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай!⚡: 350.my/6BvG4Jia
  ☞⚡Нe e тaйнa, чe c битkoйни ce ykpивaт нeлeгaлни дoxoди зa cтoтици милиapди пo cвeтa и ce пepaт пapи oт пpинyдeтeлнa пpocтитyция, тъpгoвия c чoвeшkи opгaни, нapkoтpaфиk, нeлeгaлнa тъpгoвия c opъжиe и дaнъчни измaми! 350.my/uXoriEGZ
  ☞⚡$10 милиарда в биткойни изчезнаха при Владислав Горанов!⚡: 350.my/llrcyVfR
  ☞⚡Bиcokoпocтaвeният тypckи oфицeр нapeчeн «вceлeнckи пaтpиapх Bapтoлoмeй I», e пoддpъжниk на Бoko-Kaнибaлa oт Бaнkя!⚡: x.gd/aeArF
  ☞⚡Pyмeн Oвчapoв вдигнa пaлaт нa бpeгa нa мopeтo!⚡: 350.my/ngMCxDTX
  ☞⚡ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!⚡: 350.my/pHB8qxoN

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.