„Капитал“: Бойко ли наднича зад букмейкъра „8888“?

1 14 485

Разследване на „Капитал“ подхвана онлайн хазарта на „8888“, зад която компания се смята, че стои Бойко Борисов, за което първо писа Narod.bg.

Според публикацията сайтът е с лиценз за онлайн хазарт 8888.bg е от есента на 2021 г. и влезе в полезрението с агресивната си маркетингова стратегия.

Собственик е „Топ бет“, в което равни дялове имат хотелиерът Румен Чандъров и Николай Николов. Прокурист на компанията е Петър Стоянов Стоянов, който е от учредителите на партия РЗС.

Някои медии (тук колегите тактично пропускат да напишат Narod.bg, чиято публикация е още от ноември 2021-а, б.ред.) свързват хазартния оператор с Бойко Борисов заради познанството му с Николов, но според пазарни източници компанията е на Чандъров.

Реклама

Любопитна подробност е, че интернет платформата на дружеството е хоствана на сървъра на e-card.bg – компания на братя Димитър и Милен Ганеви, които бяха съдружници в лотарийния бизнес на Васил Божков.

Наши източници от ГЕРБ обаче твърдят, че не друг, а самият Бойко Борисов е навлязъл в благия бизнес чрез две свои подставени лица – 50-годишния Николай Владимиров Николов и 57-годишния Румен Асенов Чандъров, които са привидните собственици на компанията за залози „Топ Бет” ООД.

Николов и Чандъров притежаван равни части от общия капитал, който е за космическите 1 500 100 лева, т.е., двамата държат по 750 050 дяла, всеки на стойност 1 лев.

Учредителното събрание на дружеството е направено на 2 юли 2020 г.

„Топ бет” ООД официално е регистрирана преди месец и половина – на 17 септември 2021 г. с адрес София, бул. „Витоша” 180, ет. 3, ап. 9.

Предметът на дейност е показателен: „Създаване и експлоатиране на игрални технологии, организиране на игри, сделки с интелектуална собственост, организиране, в това число и онлайн (след получаване на лиценз за дейността) на разрешени от закона хазартни игри, включително игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игри в игрално казино, игри със залагания върху случайни събития, и залагания свързани с познаване на факти, както и всякаква друга, незабранена със закон дейност”.

1 Коментар
 1. ✋Mapтин oт Kapлykoвo казва

  ☞✋Mиcля, чe Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв имa eднo cпeцифичнo cъcтoяниe, нapeчeнo oт нaykaтa «бипoляpнo pазcтpoйcтвo»!☢️: tiny.cc/0dyvuz

  ☞⚡Oпaceн e зa okoлнитe и зa ce6e cи!☢️:tiny.cc/wcyvuz

  ☞⚡Eдинcтвeнoтo cпaceниe e нeзaбaвния aрecт нa Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв c въдвopитeлнa зaпoвeд!⚡☜

  ☞⚡Тyk пpи нac в лyдницaтa имa вakaнтни мecтa зa президент и премиер.⚡☜

  ☞⚡Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв от ceлo Xepakoвo, пaзим ги зa тeб, xaйдe идвaй, чakaмe тe!☢️: tiny.cc/h043vz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.