Narod.bg до Демерджиев и Гешев: Ето кои са играчите в МВР, посегнали на поръчка за 300 млн. лв. заради тлъст бонус

1 14 659

Най-голямата обществена поръчка в МВР – за изработване на новите лични документи, чиято стойност е за над 300 милиона лева, е обект на сенчести интереси, за което Narod.bg пръв писа. В нова информация, подадена до редакцията, става ясно кои са основните играчи в схемата, достойна за вътрешно разследване и повдигане на обвинения, което е в компетенцията на вътрешния министър Иван Гешев и на прокурор №1 Иван Гешев.

Както вече Narod.bg писа, цялата схема се върти зад гърба на спечелилата фирма, една от лидерите в бранша с отпечатване на документи – германската технологична група Mühlbauer ID Services GmbH („Мюлбауер Ай Ди Сървисис“), която е водеща в консорциума, участващ в проекта на стойност 252 950 000 лева без ДДС.

Вече е ясно, че българските карти за самоличност от ново поколение се очаква да се появят в средата на 2024 г. През декември 2022 г. МВР подписа договор с германския технологичен концерн Mühlbauer ID Services GmbH в консорциум с фирма „Контрон“ (бивша S&T Bulgaria), като подизпълнител на германската компания, за създаването на новата система за издаване на български документи за самоличност.

Договорът е за 10 години и съдържа няколко вида документи за самоличност, като паспорти, лични карти, свидетелства за управление на МПС, разрешения за пребиваване и други.

Сега целта е да се набута „правилната фирма“ за подизпълнител на немския консорциум, за да може да се обществената поръчка да се оскъпи ненужно за сметка на по-ниско качество на изработката, така че печалбата да скочи, а оттам и процентът на корупционния бонус за хората, издействали фирмената рокада.

Според нашия източник трябва да се разнищи каква е ролята в машинацията на зам.-министъра на МВР Моника Димитрова – Бийчър и нейния „съветник“ – Петър Ралев Бакърджиев.

Последният присъства в МВР като представител на неправителствената организация „Институт за правни анализи и изследвания“ и предоставя на Вътрешното министерство „юридически консултации“.

Реклама

Любопитен факт е, че Петър Бакърджиев е с влязла в сила осъдителна присъда…

Фирмата Бакърджиев „Пи Ай Си Консулт” има договор за консултация на тема „Обществени поръчки“ и с Министерството на земеделието и храните на стойност 50 хиляди лева. Още тогава Петър Бакърджиев е и председател на управителния съвет на Института за правни анализи и изследвания, зад чиято фасада се крие по времето на публични мероприятия.

Твърди се, че тандемът Бийчър-Бакърджиев оказва натиск за смяна на фирмата-подизпълнител, за да може да се иска актуализация на сумата за обществената поръчка с аргумента, че процедурата почнала през 2019 при едни условия, а сега е 2023-а и икономическата ситуация е коренно различна.

От уебстраницата на Mühlbauer ID Services GmbH се вижда, че фирмата от Бавария работите с държави от всички континенти и успешно изпълнява проекти, свързани с персонална идентификация – като се започне от лични карти, шофьорски книжки и се стигне до електронна идентичност.

Любопитно е да научим как немският холдинг е подбрал локалните си партньори и подизпълнители в България и на какви дейности ще разчита на тях?

Mühlbauer е компания, оперираща в доста държави, която се слави с изпълнение на проекти с високо качество. Как или кой е гарантирал пред германците, че локалните подизпълнители работят според високите немски стандарти за работа?

Отговорът на тези въпроси е важен, тъй като до Narod.bg достигна информация, че „Контрон“ като подизпълнител се опитва да подмени дисков масив за съхранение на данни в процедура 18-08-2018-022-МП-22 „Проектиране, изграждане и управление на Система за издаване на български лични документи поколение 2019“. Това подлага на риск изпълнението на този стратегически за България проект.

Време е в грандиозния скандал да се намеси вътрешният министър Иван Демерджиев, който да разпореди на отдел „Вътрешна сигурност“ детайлна проверка на изнесените данни, които водят до обосновано предположение за корупционни практики за милиони вътре в сърцето на МВР.

1 Коментар
 1. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ tiny.cc/5fotuz казва

  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия⚡!: tiny.cc/zc7wuz

  ☞⚡Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!⚡: tiny.cc/7hc1vz

  ☞⚡Xyй зa ушевитe!⚡☜
  ☞⚡Ушев е лakом, yшeв K●B●И●Ч●И, иckа дa лaпa oщe пapи!⚡
  ☞⚡E●б●e●т●e нeгoвaтa мaмa, нe e зaгyбa гoлямa!⚡
  ☞⚡Ушев e бokлyk и гaд, eби мy мaйkaтa, дa мpe във cмpaд!⚡
  ☞⚡Ушевa cвиня cгaзи, Бoг щe тe възнaгpaди!⚡
  ☞⚡Гepoя c Бpeнekeтo нaпpaви Ушев нa Peшeтo!⚡
  ☞⚡Ha Ушев жeнaтa ocтaнa бeз CBИHЯTA.⚡
  ☞⚡Koй мaнгaл ceгa шъ ибe милициoнepckoтo KYPBE!⚡

  ☞⚡Целият народ МРАЗИ Милиционеро-ПОЛИЦАИТЕ!⚡
  ☞⚡Даже жените им ги мразят, а децата им ги е срам да си признаят, че са ушеви!⚡
  ☞⚡Факт. ⚡☜ ☞⚡Ушевия всеки го мрази!⚡
  ☞⚡Ушевия е срещу народа си и обслужва МАФИЯTA!⚡

  ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️=Лъв☀️: tiny.cc/cwk1vz
  ☞☠️Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk=✡️DОMUZ✡️: tiny.cc/o230vz
  ☞☠️Гнycнa, дoлнa cвoдничka=✡️Cвинkя-Maтopицa✡️: tiny.cc/r230vz
  ☞⚡XYЙ, XYЙ, XYЙ, зa kypвитe и пeдepacитe c keтчapa, ГOЛЯЯЯM-XYЙ!⚡: tiny.cc/hv11vz

  ☞⚡Канибалa Бoкo-Tиквaта oт Бaнkя, контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България!⚡: tiny.cc/3d33vz
  ☞⚡ Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo!⚡: tiny.cc/zd33vz
  ☞⚡Koпeлдaците от мoтopизиpaният пoлицeйckи-oтpяд «CИГMA», kоитo нeмoгaт дa бъдaт cпиpaни и пpoвepявaни oт ниkoгo, paзнacят нapкoтицитe и пapитe мeжду дилъpитe нa eдpo!⚡: tiny.cc/vbx1vz

  ☞⚡Cxeмaтa c kokaинa – cпeц-cлyжбитe kaтo kypиepckи cлyжби, Kъckeт-Гeшeв – пocpeщaч!⚡: tuit.cat/p6m6t

  ☞⚡БOП – Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: tiny.cc/3ugwuz

  ☞⚡Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa – бългaрcкaта ГEШEФTУPA!⚡: tiny.cc/sd33vz

  ➤⚡Maфиятa в Бългapия, тoвa e пoлициятa, ДAHC, БOП и HCO!⚡: tiny.cc/atgwuz

  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пpecтъпницитc-мacoни в пoлициятa⚡: tiny.cc/tv74vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Бългapckитe пoлицaи ca дeбили⚡: tiny.cc/6xt3vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пeдoфилитe Бoko, Дoгaн и ocтaнaлитe, и cвoдницитe oт HCO, koитo им вoдят 10-12 гoдишни мoмичeнцa⚡: tiny.cc/6ek2vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Жepтвитe нa Tpaфиk⚡: tiny.cc/az70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи⚡: tiny.cc/0lwyuz

  ☞✋Дoлy мaфиятa!⚡: tiny.cc/abx1vz
  ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo⚡: tiny.cc/vbx1vz

  ☞☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☠️: tiny.cc/hwczuz
  ☞⚡Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!⚡: tiny.cc/rq6zuz

  ➤⚡Wald Drache-Fick die Polizei[I] ⚡: tiny.cc/mdayuz
  ➤⚡Wald Drache-Fick die Polizei[II⚡]: tiny.cc/zdayuz
  ➤⚡Wald Drache-Fick die Polizei[III]⚡: tiny.cc/xdayuz
  ➤⚡Wald Drache-Fick die Polizei[IV]⚡: tiny.cc/vdayuz

  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Бългapckитe пoлицaи ca дeбили⚡: tiny.cc/6xt3vz

  ☞⚡БOП – Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: tiny.cc/3ugwuz

  ☞⚡Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa – бългaрcкaта ГEШEФTУPA!⚡: tiny.cc/sd33vz

  ☞⚡KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!⚡: tiny.cc/b4dzuz

  ☞⚡Kъщитe и koлитe нa cвoдницитe, милициoнepитe, пpokypopитe, cъдиитe и kмeтoвeтe, тpябвa дa ce изгapят ЗAEДНO cъc coбcтвeницитe им, ПAЛИ ДYШMAНИТEEE!⚡: tiny.cc/kwczuz

  ☞⚡ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/pmazuz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.