Сигнал до Narod.bg: Нотариус и адвокат перат пари с имоти в Несебър? (СНИМКИ)

1 14 437

Сигнал до Narod.bg осветли нова криминална схема за пране на пари по морето, в която, както се твърди, участват адвокат и нотариус. Ето пълния текст на сигнала от Цветелина Ватовска, който описва ролята на юристите в далаверата, от която е лично ощетена:

Здравейте, изпращам на Вашето внимание сигнал относно обоснованото ми предположение за участие в схема за изпиране на пари от страна на нотариус Мария Бакърджиева  от Несебър и адвокат Даниел Братанов от Несебър.

Накратко случилото се:

Нотариус Мария Бакърджиева предоставя уж заем за 550 000 лв. без никакви обезпечения на кухата без никакви активи и задлъжняла фирма на адвокат Братанов – „Инвестланд“ ЕООД, като вместо да направи нова, чиста от задължения фирма, плаща 200 000 лв. задължения към доставчици и други, за да може на преговорите с банката да участва фирма „Инвестланд“ ЕООД .

След това същата фирма, която години наред е генерирала само загуби, се явява на преговори с „Търговска Банка Д“ АД и купува цесията от банката на комплекс „Чери гардън“ в село Кошарица.

Получават в тази цесия 9 недовършени къщи в комплекс без достъп, без ток и без да има изградена канализация и вода и то като кредитори в несъстоятелността, а не като чист актив.

Реклама

След това същата тази куха фирма се явява на търг и купува етаж от къща в центъра на Поморие, собственост на моята майка в съсобственост с моята братовчедка, строена през 1970 г. като отново тази куха фирма вади тези 240 0000 лв., за да заплати къщата.

Даниел Братанов

Дотук сумата става близо 1 000 000 лв. Въпросът е кой нотариус налива такива пари в куха фирма без обезпечение и защо, с каква цел? Възможно ли някой да е платил дълговете на адвокат Братанов във фирма „Инвестланд“ ЕООД срещу участието му  в тази схема?

Има ли право нотариус да дава пари срещу лихва, като кредитна институция, както той сам потвърждава, че е дал назаем срещу ниска лихва?

Има ли лица, които нотариусът прикрива, които не могат да покажат на бял свят незаконните си пари?

Има ли замесени лица от криминалния контингент, които се опитват чрез моите имоти да изперат парите си?

Във тази връзка изпращам сигналите, подадени до министъра на правосъдието и европейския прокурор.

1 Коментар
  1. Дедо Пене казва

    Тази жена не знае какво е пране на пари! Бренди издигна офис сграда срещу Английското Посолство в София с наркопари за десетки милиони Евро, а тук се тръшкат за пари за семки!!! Всеки бандит пере пари през строителни обекти и това изкривява пазара на имоти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.