Само в Narod.bg: Гард на Румен Вълка плаши протестиращите срещу сечта в Борисовата градина (СНИМКИ)

1 24 979

Бабаит от кохортата на Румен Гайтански – Вълка плаших протестиращите срещу незаконната сеч в Борисовата градина, в която е замесена фирма на ГЕРБ-ДПС олигарха, предаде кореспондент на Narod.bg.

Тарикатът, за когото се твърди, че е от охраната на Румен Вълка, бе препречил входа на Столична община, пред която се събраха недоволни от безобразията софиянци. „Държеше се брутално – викаше по хората, пушеше пура и гордо размяташе огромен пръстен с череп“, обясни репортерът на Narod.bg. В момента върви изслушване на кмета Йорданка Фандъкова по скандалната сеч.

Вече стана ясно, че със 100 хил. лева ще бъде глобени виновниците за незаконното изсичане на дървета в Борисовата градина. Разрешение е имало за премахването само на 10 сухи дървета в района на къпалня „Мария Луиза“. Сечта обаче се оказва по-мащабна, а за нея съобщи Столичната община.

Реклама

Според групата „Тук не е Амстердам“ теренът се подготвя за строителство. Комплексът в Борисовата градина не се ползва откакто част от собствеността му премина в частни ръце. В дружеството дял има частна компания, свързана с олигарха Румен Гайтански – Вълка и общинската фирма „Софийски имоти“.

Теренът на къпалнята е голям – около 35 хил. кв. м. Това е най-големият столичен парк. Миналата година от дружеството „Парк Мария Луиза“, което е собственик на къпалнята, обявиха, че имат намерение да ремонтират комплекса и той да започне да работи отново. В дружеството дял има частна компания, свързана с Вълка.

В средата на 2022 г. беше издадена и виза за проектиране за евентуалното бъдещо обновяване на къпалнята, която някога беше общинска собственост.

„Не става въпрос само за отрязани дървета, но и за деформиране на терена. Има изкопни насипи и изкореняване с цел заличаване на уликите. Санкциите ще бъдат в максимален размер – 100 000 лева”, заяви пред bTV Цветан Тодоров, директор на дирекция „Контрол на строителството”.

Столичната община е сезирала прокуратурата.

1 Коментар
  1. ✠Севастократ Бокодер от Арбанаси: tiny.cc/gf33vz казва

    ☞✋Kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Гоце фон Клозет, Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин, Дoмyз-Kapakaчaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар, трябва да бъдaт НАБУЧЕНИ НA-KOЛOBE!☢️: tiny.cc/toozuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.