Има ли връзка между визитата на Иван Гешев САЩ и тримата обвинени за аферата „Булгаргаз“?

1 2 869

Политическата сцена се разтресе преди дни – трима човека от правителството на Кирил Петков вече са с повдигнати обвинения. Бившият енергиен министър Александър Николов, заместникът му Данаил Николов и ексшефът на „Булгаргаз” Людмил Йоцов ще отговарят за безстопанственост и престъпления по служба.

С около 30% била завишена цената  на природния газ, който е купуван през април и май миналата година от „Булгаргаз“. Това е причината за обвинението срещу тримата, които са с мярка за неотклонение „подписка“, съобщи говорителката на Националното следствие Бисерка Стоянова.

Вредите на държавния газов доставчик били размер над 88 млн. лв.

Източник на Narod.bg от Столичното следствие сподели, че след завръщането на Иван Гешев от частната му визита в САЩ била проведена работна среща със следователите, водещи следствено дело №66 от 2022 г. по описа на НСлС по аферата „Булгаргаз“.

Не става ясно какво е обсъждано на тази среща, но сме свидетели на повдигнатите обвинения на трите длъжностни лица.

Реклама

Няма как да не бъде поставен въпросът договорил ли се е Иван Гешев с американците да предприеме бързи обвинения и елиминиране на руската страна като газов доставчик?

Закуската на Иван Гешев вероятно е преминала в обяд с последвала вечеря и резултатите са налице. В изявлението на следствената служба обаче услужливо не бе спомената и дума за комисионните на Кирил Петков и Асен Василев по далаверата „Булгаргаз“, завърши информаторът на Narod.bg.

„Не мога да дефинирам обвиненията на прокуратурата в правна форма, но в човешка форма са глупости“. Така бившият министър на енергетиката Александър Николов коментира повдигнатите обвинения за липса на достатъчен контрол върху изпълнителния директор на „Булгаргаз“, който от своя страна е нанесъл щети на държавата за 88 млн. лева в периода непосредствено преди спирането на газовите доставки от Русия към България в края на април 2022 г.

Според Николов, който беше министър в кабинета на Кирил Петков от квотата на „Има такъв народ“, България е плащала най-ниската цена за природен газ в Европа по време на войната и затова изрази учудване от повдигнатото обвинение.

Според него не случайно е избран този период от време за повдигането на обвинения. По думите му страната се намира в предизборна кампания „и има нужда от спиране на говоренето“.

1 Коментар
  1. Визионер казва

    Има връзка визитата на Шрек в САЩ със списъка Магнитски точно толкова колкото ВИЗА Недялкова има хещо общо с кредитни карти Visa
    Гешев НЕ е бил на никаква молитвена закуска с президент ЮЕСЕЙ а на паралелна среща с някв’и сенатори бушони ЛОБИСТИ на МОСКВА и Путлер участващи в ЛОБИЗЪМ на МОСКВА и ВЕНЕЦУЕЛА
    Това да са СНИМАЩ от прозорец на сграда с БЕЛИЯ ДОМ НЕ те прави автоматично приятел и човек на Байдан и АЗ имам снимка с сащ астронавт в Кеип Канаверъл във Флорида но това НЕ ме прави КОСМОНАВТ/АСТРОНАВТ нито означва че подържам колонизиране на Марс та така с Гешев
    ИНТЕРСНАТА е връзката РУСКИ лобист сенатор-ВЕНЕЦУЕЛА-ГЕШЕВ-ПГУ ДС Цветан Цанев и едни венецуелски пари в Инвестбанк

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.