Скандал в Narod.bg: АЗ спря да плаща, тръгват съдебни дела! Министър Лазар Лазаров лъже за безработицата със стари данни

3 13 933

В редакцията на Narod.bg постъпиха десетки сигнали от работодатели за напълно блокиралата Агенция по заетостта, която не работи повече от 14 дни. Недоволството на работодателите е продиктувано от факта, че има забавяне в исканите от тях разрешителни за работа на чуждестранни граждани, а това води до загуби на поети от тях поръчки.

Забавянето е от над един месец след законоустановеният срок. От агенцията под шапката на Министерството на труда и социалната политика  (МТСП) на Лазар Лазаров незнайно как излизат само определени фирми с определени посредници. Сигнали в редакцията постъпват и за спрени плащания към работодатели.

Неразплатени са пари за заплати, направени от работодателите, които следва да се възстановят от Агенция по заетостта, управлявана от калинката Полина Маринова. Там забавянето също е от над месец, като бюрата по труда са затрупани от преписки, но поради липса на адекватни инструкции няма как да се свърши работа.

За да е пълен екшънът източници на Narod.bg от службите вече са подали доклад към президентството за престъпната небрежност, която явно няма да бъде санкционирана от министър Лазар Лазаров, известен с брокерските си способности.

Реклама

Явно зависимостта на министъра от някои външни кръгове, които вече са обект на разследване, както Narod.bg писа, и страхът му да не остане извън борда на второто служебно правителство на Гълъб Донев, са го принудили да прикрива безобразията, смятат запознати.

Въпреки това издънките няма да бъдат заметени под килима – вече има заведени дела заради забавените плащания от Агенцията по заетостта, които ще доведат до неустойки за сметка на държавния бюджет.

След номинирането му отново за министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров заяви, че ниският процент на безработица ще му е приоритет, но услужливо забрави да спомене, че базата, на която пресмята въпросния процент, е старото преброяване на населението от 2011-а, според което в България живеят над 7,4 милиона души.

Ако, обаче, приложи актуалния брой на населението от 2021-а, което с близо милион по-малко от 2011 г. – 6,5 млн., ще лъсне съвсем друга картинка на безработицата. Докога ще търпим комисионните, манипулациите и некадърността на Лазар Лазаров зависи от президента Румен Радев, чийто рейтинг се срива заради такива „експерти“, завършва сигналът до Narod.bg.

3 Коментара
 1. Дедо Пене казва

  НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е- 6,878млн. И ГРЕШКАТА Е 0,522млн., А НЕ 1млн. Т.Ъ.П.И.
  П.С.Е.В.Д.О.Ж.У.Р.Н.А.Л.Я !!!

 2. Matematiк казва

  Над 800 000 разлика между двете преброявания , към процент увеличение, като се вземат и тези в чужбина които се водят в бг още пи- зле

 3. Иван Кръстев казва

  Айде твоя мазник Лазаров и крадливата схемаджийка Кремена Калчева до кога ще ги чакат? Още 30-40 милиона ли да откраднат. Идват убочения с ваучери май за това е големия напън. Там са предвидени 36 милиона лева за крадене ,евала другарки и другари

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.