РОЕНЕ: Иван Христанов се отцепи от ПП, прави своя партия

0 9 751

Едно от знаковите лица на „Промяната“ – Иван Христанов, не само напуска партията, но ще стартира свой политически проект, довериха хора на „Галерия“. Бившият заместник-министър на земеделието в кабинета „Петков“ обаче ще изчака изборите.

Така се е разбрал с ръководството на ПП, за да не краде гласове, а и няма техническата възможност да успее със своя партия до вота на 2 април. Христанов се скаpa с част от лидерите на ПП, тъй като поискал промяна на лицата на партията. Той получил обвинения, че иска да се вмести на най-висока позиция, без да е минал през всичките нива на йерархията. „Иван е прав за себе си, Кирил и Асен също. Раздялата поне е културна“, съобщи човек от ръководството на „Проманата“.

В профила си във фейсбук вече бившият депутат даде на два пъти сигнали, че не е доволен от случващото се в „Продължаваме промяната“. Първо заяви, че в България няма качествени лидери и е нужна смяната на настоящите. После написа: „Всяка власт, която се отдалечава от народа, пада като дърво отсечено в корена“. П. Славейков.

Реклама

В плевенските фейсбук групи Христанов беше веднага призован да се кандидатира за кмет на града, но засега не е ясно дали има подобни амбиции.

Напускането му ще пренареди структурите на партията в Плевен и вероятно Радостин Василев ще оглави „Промяната“ там. Преди това той три пъти водеше листите на Слави Трифонов в Плевен. След като се отцепи от ИТН, Руди оглавяваше листата на ПП в Габрово.

Преди години бъдещият партиен лидер Иван Христанов продаде на френска банка бизнеса си с бързи кредити, като двамата със съдружника му получиха общо 120 милиона лева.

Бившият депутат контролира едно от най-големите консервни предприятия в България, занимава се и с други проекти в преработвателната промишленост. Враговете му обаче го атакуват, че е натрупал състояние благодарение на връзките на своя баща. Маркос Христанов е бивш служител на Държавна сигурност в Плевен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.