ГЕРБ в Бургас се тресе: Димитър Николов скочи срещу парашутист на Бойко

0 19 285

Местните избори вече предизвикват нова герберска драма, този път в Бургас. Според източник на „Галерия“ вечният кмет Димитър Николов не е дал благословията си за кандидата на Бойко Борисов. Както писахме, ГЕРБ ще вдига за кмет Жечо Станков, досега депутат от региона.

В партията на Борисов са наясно, че без да бъде подкрепен публично от Димитър Николов, младият им кандидат ще успее много трудно. Още повече, не е ясно дали самият кмет няма изненадващо да реши да се яви на вота като независим. Направи ли го, на 99 процента печели.

Реклама

Край морето върви слух и за силна кандидатура на представители на местните бизнес организации. Тя може да разбърка картите, особено ако бъде подкрепена от „Промяната“ и „Демократична България“. Димитър Николов е в перфектни отношения С местния бизнес и никога не би тръгнал да се конфронтира с тях, притеснени са в ГЕРБ.

Благодарение на мълчанието на Димитър Николов засега неразбориите в партията на бургаско ниво не излизат на бял свят.

За никого в местните структури на ГЕРБ обаче не са тайни студените отношения между кмета и Бойко Борисов от почти две години насам. Те ту затихват, ту се задълбочават. В някои от противоречията се усеща и желанието на кмета да се еманципира и да е по-независим.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.