Корупция във ВАС? Лъжите на Красимир Дачев оплетоха Висшия адвокатски съвет, в схемата лъсна и адвокат №1 Ивайло Дерменджиев

5 16 879

Корупционните схеми на представящият се за бизнесмен Красимир Дачев оплетоха и Висшия адвокатски съвет, научи Narod.bg. Разкритието дойде покрай дело за клевета срещу приватизатора със затихващи функции, заведено от Б.Б., в което ненадейно се открои нов играч в схемите – председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев, който априори би трябвало да е лицето на българската адвокатура.

Оказа се, че за да се измъкне сух от процеса за лъжите и клеветите по адрес на Б. Б., бизнесменът със спорно реноме, чиито десетки финансови машинации Narod.bg осветли, привлякъл за свидетел на лъжите си…адв. Дерменджиев.

Фактът, че председателят на Висшия адвокатски съвет няма никакво понятие по казуса, по който само можем да гадаем как е привлечен на страната на Дачев, очевидно е без значение за именуващият се адвокат №1.

Поредният съдебен цирк, в който Красимир Дачев се опитва да превърне делото за клевета, е показателен за едно – печално залязващият приватизатор, на чиято сметка са записани серия погубени предприятия, ще се опитва всячески да избегне възмездието, което го очаква в края на пътя му на назначен милионер от кликата около ДС.

За да стане кристално ясно за какво иде реч, Narod.bg публикува отворено писмо до Ивайло Дерменджиев, от която лъсва съшитата с бели конци нескопосана схема на Красимир Дачев:

ДО

Д-р Ивайло Дерменджиев- Председател на Висшия адвокатски съвет

Уважаеми г-н Дерменджиев,

Повод за изпращане на настоящото писмо е проведено съдебно заседание по горепосоченото дело.

Делото е образувано от г-н Б. Б. против г-н Красимир Банчев Дачев заради следното:

В становище, депозирано на … по гр.д. № … на Софийски апелативен съд, подсъдимият по НЧХД № … Красимир Банчев Дачев чрез своя процесуален представител по делото разгласява пред съда и страните по делото, че г-н Б. Б. бил „поименно посочен като участник в опит за измама на българската държава при преговорите за приватизацията на „Плама“ в арбитражно решение МЦРИС № ARB/03/24.

От прочита на делото обаче съвсем недвусмислено и ясно се вижда, че подобно нещо арбитражът нито е установил, нито въобще е разглеждал като предмет на делото.

Тези твърдения са изцяло клеветнически, защото са абсолютно неверни, произволни и целящи единствено да опетнят доброто име и утвърдена в обществото репутация на г-н Б. Б., поради което и той заведе горепосоченото дело за клевета.

На … беше проведено открито съдебно заседание по делото, на което процесуалният представител на г-н Красимир Дачев и Ваш колега във Висшия адвокатски съвет адв. Димитър Вълчев поиска от съда да бъдете разпитан като свидетел, като дадете отговори на правни въпроси относно тълкуване на арбитражно решение МЦРИС № ARB/03/24.

Както и на Вас Ви е известно, свидетелят е физическо лице, което е в състояние да представи информация относно факти и обстоятелства от значение за правилното решаване на делото, които факти и обстоятелства свидетелят знае от първо лице като непосредствен участник и/или очевидец.

Реклама

По делото не са представени каквито и да било доказателства за Вашето лично участие във въпросното арбитражно дело, нито каквото и да било лично участие в събитията, свързани с приватизацията на „Плама“ през 1998 г.

Колегата Ви Димитър Вълчев е поискал да бъдете разпитан като свидетел, но не относно конкретни факти и обстоятелства, информация за които можете да дадете от първо лице, а относно правно становище по отделни юридически аспекти на арбитражно решение МЦРИС № ARB/03/24., което е недопустимо и незаконосъобразно.

Недопустимо и незаконосъобразно е свидетелят под формата на разпит да дава правни становища, както и да тълкува закона или съдебни актове, все едно решаващият състав не разполага със специални знания по право, за да има нужда друг юрист да му ги тълкува.

Предвид горното, моля да получа отговор на следните въпроси:

1. Съгласувано ли е предварително с Вас искането на адв. Димитър Вълчев за Ваш разпит като „свидетел“, който да даде правно становище по отделни юридически аспекти на арбитражно решение МЦРИС № ARB/03/24?

2. Вие запознат ли сте с процесното арбитражно решение и участвал ли сте в конкретно качество в арбитражното дело и ако „да“- в какво? Имате ли лични възприятия, които да допринесат в някаква степен за разкриване на обективната истина по настоящото дело?

3. Доколкото сте поискан от защитата на подсъдимия като „колега, председател на Висшия адвокатски съвет и международен арбитър“ за „въпроси във връзка със самото решение, който да даде становище с оглед на неговия правен характер“, в какво качество, според Вас, следва да се явите: като „свидетел“, който има лични възприятия; колегиално да подкрепите „колега“; като „председател на Висшия адвокатски съвет“- за авторитет или като „международен арбитър“- експерт в някаква област, чиито специални познания в тази област съдът ще използва?

Ако е последното, бихме желали да узнаем вписан ли сте в „Единния регистър на вещите лица“ и каква е Вашата специалност? Запознат ли сте, че вещите лица не се водят от страните в процеса, а се назначават от съда като им се поставят конкретни задачи?

4. Доколкото съдът не Ви е допуснал поименно, а е дал възможност на защитата „да се ползва от свидетелски показания“ с разпит на един свидетел при режим на довеждане, Вие ще се оставите ли да бъдете доведен за разпит в гореописания формат?

5. Явяването на подобен „разпит“ кореспондира ли със закрепените в Закона за адвокатурата и в Етичния кодекс на адвоката изисквания относно личните и професионални качества на адвоката, адвокатската етика и професионализъм и поддържането на висок личен етичен и морален стандарт на адвоката?

6. Явяването на подобен „разпит“ кореспондира ли със заеманата от Вас високоотговорна позиция на Председател на Висшия адвокатски съвет?

7. Проява на висок морал и етичност ли е явяването Ви на подобен „разпит“, който ще бъде провеждан от Вашия колега във ВАС адв. Димитър Вълчев и не сме ли изправени в случая и пред открит конфликт на интереси?

Уважаеми г-н Дерменджиев, уважаеми г-н председател на Висшия адвокатски съвет,

Изпращам настоящото писмо в очакване на отговор на поставените от мен въпроси и вярвайки във Вашите лични и професионални етични качества и морал.

Narod.bg е готов да предостави трибуна на адв. Ивайло Дерменджиев за право на отговор по какви неведоми причини е станал сведущ по непознат нему казус, че да участва в процеса като свидетел.

Сайтът ни също така ще продължи да разкрива безобразията на „предприемача“ Красимир Банчев Дачев.

5 Коментара
 1. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ tiny.cc/5fotuz казва

  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия⚡!: tiny.cc/zc7wuz

  ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC-БKП и KГБ-ДC!⚡: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Bcичkи oблeчeни във влacт дo eдин, cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния.⚡: tiny.cc/yrb3vz

  ☞⚡Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!⚡: tiny.cc/7hc1vz

  ☞⚡Дoлy мaфиятa⚡!: tiny.cc/abx1vz
  ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo⚡: tiny.cc/9gk2vz

  ☀️❤️Maлko xopa ce ocмeлявaт дa kaжaт иcтинатa зa Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo!❤️☀️: tiny.cc/cgk2vz

  ☞☠️☠️☠️Цигaн-Бoko-Гoмнoтo e пcиxoпaт cepиeн-изнacилвaч и cepиeн-yбиeц!!!☠️☠️☠️: tiny.cc/6fk2vz

  ☞☠️Цигaн-Бoko-Гoмнoтo пpaщa джeлaти oт cлyжбитe нa вcekи koйтo гo kpитиkyвa!☠️: tiny.cc/cfk2vz
  ☞☠️Изпитaнo нa coбствeн гpъб!☠️
  ☞☠️Oт oпит дa мe избyтaт в пpoпacт зaeднo c koлaтa ми в Бългapия, дo cнaйпepиcтkи kypшyми, нoжapckи aтakи, oтpoвитeли и пocтoяннo oблъчвaнe нa жилищeтo ми c eлekтpoмагнитни импyлcи и виcokoчecтoтeн звyk, тyк във Bиeнa.☠️

  ☞⚡Пpoчeтeте зa Teoдopa Лeoнидoвa, koятo paзkaзвa kak e билa зaбpeмeнeнa oт Цигaн-Бoko-Гoмнoтo и kak e билa cиcтeмнo изнacилвaнa и тopмoзeнa oт нeгo.⚡: 1u.fi/zYfwQ

  ➤⚡☮️⚡☮️⚡☮️Eтo и линk kъм 15-минyтнoтo kлипчe c Teoдopa Лeoнидoвa, kъдeтo тя kaзвa шokиpaщи нeщa зa ypoдa Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, и дpyги мнoгo cъщeствeнни нeщa!☮️⚡☮️⚡☮️⚡: tiny.cc/l6h2vz

  ➤⚡⚡⚡Aлekcандъp Aтaнacoв: «Бoйkо Бopиcoв ми пpeдлoжи дa yбия Hиkoлaй Heйчeв!», дaвaм линк kъм 27-мaтa минyтa, kъдeтo cтaвa дyмa зa ЯДEНEТO НA ДEЦA! ⚡⚡⚡: tiny.cc/6ec1vz

  ➤⚡Бизнecмeнът Beceлин Дeнkoв: Бяx oтвлeчeн пo пopъчka нa Бoйko Meтoдиeв Бopиcoв!⚡: 350.my/BcnqinYI

  ☞⚡Cпopтнитe и милициoнepckитe yчилищa ca eничapckи шkoли зa oбyчeниe нa пpoфecиoнaлни cвoдници и eничapи-джeлaти!

  ☞⚡Пoлиция=Maфия!⚡☜
  ➤⚡Преди десет години, трима рaзгрaдски пoлицaи oтвличaт учeничkа и три месеца я бият, изнacилвaт и се гaвpят с нея в едно бунгало край морето, но и до днес продължават да са в системата на мвр, наказани с мъмрене!⚡: tiny.cc/5c10vz

  ➤⚡Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая!⚡: tiny.cc/cdayuz

  ➤⚡Тypчeeщият ce цигaнин-cвoдниk-г•p•e•б•e•ц Джaн Мaxмyд oт Рyce, биe злoбapckaтa бългapинa Ивo Бoнeв oт Рyce, a цигaнckaтa дъpжaвa мълчи!⚡: jmp.by/dVw20zO

  ➤⚡Цигaнина Гилбeрт cипе oбиди и заkани kъм бългаpите, a цигaнckaтa дъpжaвa мълчи!⚡: tiny.cc/blytuz

  ☞⚡БГ-Дeпyтaт=CВOДНИK, БAНДИT и ПPECТЪПНИK!:
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Дeпyтaтa-пpecтъпниk Злaтaн Злaтaнoв oт Bъзpaждaнe⚡: tiny.cc/ffd3vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Плeшивaтa Злaтka, Kpиcтиян-Maнekeнa, Mapшaлa, Koпeйkин – бaндaтa зa ckиминг ycтpoйcтвa “Изpaждaнe“⚡: tiny.cc/sixzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пeдoфилитe Бoko, Дoгaн и ocтaнaлитe, и cвoдницитe oт HCO, koитo им вoдят 10-12 гoдишни мoмичeнцa⚡: tiny.cc/6ek2vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Жepтвитe нa Tpaфиk⚡: tiny.cc/az70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи⚡: tiny.cc/0lwyuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Цигaнckaтa пpecтъпнocт в Бългapия⚡: tiny.cc/blwyuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия⚡: tiny.cc/elwyuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Toшko Aмepиkaнeцa и цигaнckитe cвoдници⚡: tiny.cc/jeayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Maзнaтa Macтия Cepгeй Cтaнишeв⚡: tiny.cc/tz70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Toшo-Cвoдниka, Mитьo и Taпaтa⚡: tiny.cc/1gayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пeтko Д●E●Б●E●Л●И●Я cтaнa oт пoлицaй, бaндит и pekeтьop⚡: tiny.cc/kfayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa⚡: tiny.cc/jz70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици⚡: tiny.cc/4f90vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв⚡: tiny.cc/deazuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Kpaдливaтa Cвиня Kapakaчaнoв⚡: tiny.cc/sdv0vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв⚡: tiny.cc/deazuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Maджo, Maцoлa, Бoйko Бopиcoв и Mapгинитe⚡: tiny.cc/uk82vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Гoшo Eнчeв-Kyция-Дявoл, Toшo-Aлapмaтa и Mилeн-Kpaдeцa – oбиpи нa TИP-oвe⚡: tiny.cc/6hayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Mилeн-Пcиxoтo, Ивo-Kpaвaтa и Пaци-Дeлтaтa⚡: tiny.cc/pgayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Гpyпиpoвkaтa ФOPC-92⚡: tiny.cc/ueayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Мapшaлa-Kpacимиp Cтoйkoв, Пpecтъпнocт и Пoлитиka⚡: tiny.cc/bklzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Жaни Cвиpчeв и Импepиятa мy⚡: tiny.cc/eklzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пpecтъпницитe ce нaмъkнaxa в нapoднoтo cъбpaниe нa Бългapия: tiny.cc/9z70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пapлaмeнтa дoм нa пpecтъпници⚡: tiny.cc/vy70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Beнциcлaв Aнгeлoв-Чиkaгoтo и Kocтaдин Kocтaдинoв-Koпeйkин⚡: tiny.cc/4cnzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Yбиeцът Axмeд Дoгaн⚡: tiny.cc/1m01vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Kaтя oт Гepмaния зa Kocтя Koпeйkин⚡: tiny.cc/4ot3vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Бългapckитe пoлицaи ca дeбили⚡: tiny.cc/6xt3vz

  ☞⚡Канибала Боко-Българоубиеца е заплашвал бизнесмен, че жена му и децата му дори няма да разберат как ядат неговото месо.⚡: 350.my/eRl5xSJN

  ☞⚡Moeтo мнeниe e, чe изнасилваните и тоpмозени момичета от Бoko-Гoмнoтo cа cтoтици, yбититe xopa пo пopъчkи нa Бoko-Гoмнoтo cа cтoтици, a пpoдaдeнитe от Бoko-Бaндититe в poбcтвo мoмичeтa ca xиляди!⚡: tiny.cc/hhc1vz

  ☞⚡Канибалa Бoкo-Tиквaта oт Бaнkя, контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България!⚡: tiny.cc/3d33vz
  ☞⚡ Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo!⚡: tiny.cc/zd33vz
  ☞☠️Koпeлдaците от мoтopизиpaният пoлицeйckи-oтpяд «CИГMA», kоитo нeмoгaт дa бъдaт cпиpaни и пpoвepявaни oт ниkoгo, paзнacят нapкoтицитe и пapитe мeжду дилъpитe нa eдpo!☠️: tiny.cc/bbx1vz
  ☞⚡Cxeмaтa c kokaинa – cпeц-cлyжбитe kaтo kypиepckи cлyжби, Kъckeт-Гeшeв – пocpeщaч!⚡: tuit.cat/p6m6t

  ☞⚡БOП – Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: tiny.cc/3ugwuz

  ☞⚡Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa – бългaрcкaта ГEШEФTУPA!⚡: tiny.cc/sd33vz

  ➤⚡Maфиятa в Бългapия, тoвa e пoлициятa, ДAHC, БOП и HCO!⚡: tiny.cc/atgwuz

  ➤☠️⚡ДПС е името на българската мафия!⚡☠️: tiny.cc/vx42vz

  ☞☠️⚡Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡☠️: tiny.cc/56t1vz
  ☞☠️Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд☠️!: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☠️: tiny.cc/4y42vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☠️: tiny.cc/6y42vz

  ☞☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☠️: tiny.cc/hwczuz
  ☞☠️KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☠️: tiny.cc/b4dzuz

  ➤☠️⚡Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡☠️: tiny.cc/zp6zuz

  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦Eпизoд пъpви – «Зaплaxaтa» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи☀️: tiny.cc/3uw1vz
  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦♦Eпизoд втopи – «Нacилиeтo» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи☀️: tiny.cc/4uw1vz

  ➤❤️Кoзият рoг 1971☀️: tiny.cc/dtw1vz

  ➤❤️Пoд Игoто 1952☀️: tiny.cc/htw1vz

  ➤❤️Васил Левски-ТВ Театър☀️: tiny.cc/hxw1vz

  ☞❤️Дeмoнът нa импepиятa 1971:
  ➤❤️E1-Пocpeщaнe: tiny.cc/nhy1vz
  ➤❤️E2-Cвaтбa: tiny.cc/ohy1vz
  ➤❤️E3-Kpивици: tiny.cc/rhy1vz
  ➤❤️E4-Пpoпoвeд: tiny.cc/shy1vz
  ➤❤️E5-Чyждeнци: tiny.cc/thy1vz
  ➤❤️E6-Cъбpaниe: tiny.cc/uhy1vz
  ➤❤️E7-Плoвдив: tiny.cc/vhy1vz
  ➤❤️E8-Бeшe oт нaшитe: tiny.cc/why1vz
  ➤❤️E9-Mитxaт Пaшa cpeщy бapoн Xиpш: tiny.cc/xhy1vz
  ➤❤️E10-Изпpaщaнe: tiny.cc/yhy1vz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ☀️❤️Бог да пази Бългapия и БЪЛГAPИТE.❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

 2. О времена, О нрави казва

  Високо-етичният адв. Дерменджиев, всъщност отговори ли Ви на отвореното писмо?
  Защо не изпратите писмо директно до ВАдС и да попитате техните норми за етика, чест и доблест как гледат на подобен казус?

 3. О времена, О нрави казва

  Всъщност някой успя ли да провери каква е успевяемостта на Дерменджиев по всичките дела от неговата кантора във ВАС? Колко често той се среща лично с председателя Чолаков и в каква точно роля, защото едно е да влезнеш като председател на ВАдС друго е да договаряш влияние по конкретни „лични“ дела? Някой обследвал ли е какви са дългогодишните лични взаимоотношения между с. Кремена Хараланова и Ивайло Дерменджиев? Колко негови дела са при нейния състав?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.