ИСТИНАТА: ГЕРБ се стяга за избори 2 в 1 през октомври

1 9 205

Вотът за 49-о Народно събрание на 2 април е малко вероятно да доведе до край на серията предсрочни избори, призна Росен Желязков от ГЕРБ. Както Narod.bg вече писа, шайката се стяга за избори 2 в 1 наесен – за местна власт и поредните предсрочни за парламент.

„Дано, но надали новите избори ще затворят цикъла. Заявките, които нашите политически опоненти дават са, че за тях изборите за 49-о Народно събрание са нещо като вестибюл към 50-о НС, което те виждат като транзит към местните избори и затова може би е и тази коалиционна формула.

Ние от няколко месеца повтаряме, че ако няма редовен кабинет в рамките на 48-ото НС, пътят към 49-ото и 50-ото е много по-реалистичен. Залогът да има редовно правителство не е заради самото правителство, а за да има работещ парламент“, посочи Желязков пред БНТ.

Според него работещият модел в тази ситуация е експертно правителство, подобно на проектокабинета „Габровски“, а „Демократична България“ е логичният партньор на ГЕРБ.

Реклама

„Дадохме няколко пъти заявка, че за подкрепата на Габровски е важно да участва „Демократична България“. Идеологически и исторически тази подкрепа е най-логична, но те избраха друго. Ще търсим не просто коалиция за власт, а формула, която да подкрепи експертно правителство, защото е ясно, че политическия цикъл вече е много кратък, а трябва да се решават проблеми, които да позволят хоризонт поне една година.

Във времена на видим и силнопълзящ евроскептицизъм, който има и политическо оглавяване, е важно да мислим много крачки напред, а не да правим тънки политически сметки. Затова ние държим на формулата евроценности и еворпринадлежност“, каза Желязков.

Той отхвърли тезата за съществуването на така наречената „хартиена коалиция“ между ГЕРБ, БСП, ДПС и „Български възход“ и позочи различията, които ГЕРБ има със социалистите по въпросите за войната в Украйна, предоставянето на на военнотехническа помощ, закупуването на изтребители F-16 и модернизацията на Българската армия.

„Затова не беше възможно с БСП да направим мнозинство, но беше възможно да го направим с ДБ и другите подкрепящи евроатлантизма“, изтъкна той.

По въпроса за съдебната реформа Желязков посочи, че ГЕРБ се бори да няма намеса на изпълнителната и законодателната власт в съдебната власт извън правилата на демокрацията.

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    Без ИСТИНАТА за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Барселона,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,ХАЗАРТА,“ДЖУДЖЕТАТА“,“Белене“, „Лукойл“,“Росенец“,Капитан Андреево,ПАНАИРА,“Джемкорп“,“Нексо“,………………,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ“герб“,България НЯМА БЪДЕЩЕ!!! ИСТИНАТА и тогава НОВИ ИЗБОРИ!!! Да го НАПРАВИМ ,БЪЛГАРИ!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.