РЕЗИЛ в Narod.bg: Борислав Сандов не плаща здравни осигуровки (ДОКАЗАТЕЛСТВО)

0 7 717

Бившият вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда Борислав Сандов не плаща здравни осигуровки! Проверка на Narod.bg в страницата на НАП за здравноосигурителния статус на министъра в кабинета „Кирил Петков“ показа, че маданският еколог не е плащал за здраве последните 4 месеца на отминалата 2022-а година.

Справката показва, че Сандов не е дал и лев за здравни осигуровки от септември до декември 2022-а

По тази причина в момента Борислав Сандов е с прекъснати здравни права, което пък означава, че ползва само платени лекарски услуги. Едва ли парите са проблем за „зеления“, за когото Narod.bg разкри, че е спретнал грандиозна далавера за 4,2 милиона лева, потрошени за броене на гъски и риби, която вече е в прокуратурата.

Въпреки краткия му мандат като министър, това е поне третата проверка спрямо Борислав Сандов, която е стартирала през последните месеци.

Реклама

Предходните две също са за изясняване на сигнали за нередности допуснати от Сандов, който не успя да стане депутат в настоящия парламент.

През декември стана ясно, че Агенция „Държавна финансова инспекция“ (АДФИ) проверява Сандов заради сключен от него договор с неправителствена организация, която е трябвало да охранява защитени територии. Оказва се, че НПО-то, което получава поръчката от МОСВ, е създадено само месец по-рано.

АДФИ проверява Борислав Сандов и заради девет договора, които МОСВ е сключило с различни структури на Българската академия на науките (БАН) на обща стойност 4,7 млн. лв., но без да е провеждало обществени поръчки.

Един от тези договори е и този за броенето на птици, чиято далавера Narod.bg разплете в серия публикации.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.