Без килия за Бойко: Ще се разберат ли „добрите“ с „лошите“ – 6 условия за кабинет

3 15 817

Явяваме се на пети поредни парламентарни избори в рамките на две години. Надеждата е този път да има редовно правителство и да излезем от режима на пълномощията на президента. В крайна сметка служебните правителства, които започват да стават норма, са изкривяване на парламентарната същност на демокрацията и като цяло водят до едно безвремие, точно когато страната има нужда от лидерство.

Пред България е отворена вратата за влизане в еврозоната и само от нас зависи дали ще се възползваме от възможността. Вместо решителни действия в тази посока, ставаме свидетели на събирането на подписи за противоконституционен референдум за отлагане на въвеждането на еврото, както и на боязливо мълчание по темата от президент и правителство.

На всичкото отгоре заради лобизма на местни застрахователи ГЕРБ, ДПС и други партии отложиха приемането на законодателство, което е задължително за еврозоната. Т.е. – сами се спъваме по пътя на евроинтеграцията на страната, интеграция, която е и основен двигател на просперитет (вижте Хърватия, Словения и Словакия – все държави сходни на нашата).

Защо България изпадна в безвремие

Причината България да изпадне в безвремие през последните две години е нежеланието на два блока партии да направят компромис с позициите си. От едната страна са ГЕРБ и ДПС, които и след масовите протести от 2020 продължават да твърдят, че нямат проблем с лидерите си, макар че някои от тях са изрично споменати в списъка „Магнитски“, а други – иносказателно.

Става дума за лидера на партия, на когото – според финансовото министерство на САЩ – Васил Божков е давал подкупи, както и на членове на комисията по хазарта. ГЕРБ отричат, че този лидер е техният собствен, макар че логическите и физическите възможности да е друг са нищожни. Като цяло ГЕРБ-ДПС искат да се върнат във властта и да управляват, като „Магнитски“ и другите скандали просто се забравят и свалят от дневен ред. За тази цел те използват два слаби по същество аргумента:

– Проблемът с корупционната репутация се решава на избори: тъй като те устойчиво събират гласовете на около 30% от избирателите, корупционните съмнения, според тях, отпадат и двете партии трябва да бъдат допуснати във властта. Явно и самите ГЕРБ-ДПС не си вярват на този аргумент, защото, ако беше верен, и в 48-то НС можеха да управляват в коалиция с БСП и БВ. Гласовете и желанието (на останалите) за това бяха налице и дори почти се договориха да управляват заедно след новите избори – но въпросът е защо не управляваха сега, когато пак имаха нужните проценти;

– Другите също са маскари: тече и кампания по омаскаряването на „добрите“ чрез измислените „афери“ „Джемкорп“ и „Нексо“, както и ежедневни подмятания за „комисионни“, „посредници“ и т.н. Напоследък фактурите и „едното левче“ на Делян Добрев поизчезнаха, но пък бяха изместени от други фантасмагории. Като цяло тази кампания е повече за консолидация на убедените привърженици на ГЕРБ-ДПС, а не за спечелване на колебаещи се, защото има големи дефекти от фактическо и интерпретативно естество.

За деленето на „добри“ и „лоши“

ПП-ДБ от своя страна са също неотстъпчиви, като (особено ПП) са се фиксирали върху моралния аргумент, че не може хора с неизчистена корупционна репутация да участват в управлението на страната. Този морален аргумент е безспорен, но политическият морал все пак изисква да се прави това, което е най-добро за една политическа общност, а не просто да се следват изолирани морални императиви. Индивидуално моралният политик може да бъде и лош политик, ако воден от ригоризъм остави страната без управление в трудни моменти.

Това е една от причините, поради които деленето на „добри“ и „лоши“ в предстоящата кампания не е толкова удачна идея. Проблемът не е, че това деление не е вярно – напротив, Кирил Петков има достатъчно основания да го използва от гледна точка на истината. Но въпросът е, че и „лошите“ в някакъв момент може да са необходими за управлението на страната и ПП-ДБ трябва да си дадат ясна сметка за условията, при които това може да стане.

Нещо повече, „лошите момчета“ са позната фигура от популярната култура, която често поражда симпатии – тарикати, мошеници, престъпници и мафиоти са герои на множество харесвани филми, книги, песни и пр. Парадоксално е, но това, че българската политика по модела „Борисов“ прилича порзително на тези жанрове, е и една от причините за популярността на формации като ГЕРБ. ПП-ДБ може би недооценяват тази (малко перверзна) логика на съвременната политика.

Как ПП-ДБ и ГЕРБ-ДПС биха могли да се разберат

В тази странна картина на взаимно блокиране, заради която страната остава без добро управление, всъщност има поле за взаимен компромис между двата партийни блока в следните рамки:

1. Никой не може да кара ПП-ДБ да свалят проблема с корупционната репутация на лидерите на ГЕРБ и ДПС от дневния ред на страната. Този проблем няма да изчезне и от самосебе си с времето или с провеждането на нови избори, защото България все пак се стреми да е европейска демокрация, а не бананова република;

2. Никой не може да иска от ГЕРБ-ДПС да се откажат от лидерите си или пък (още по-малко) сами да ги пратят в затвора. Те са си техни и, ако избирателите им са толкова влюбени в тях, е редно да имат възможност за съответното общуване;

Реклама

3. Решението за блокажа не може да се очаква от българската прокуратура, защото тя не излиза с ясна теза по скандалите – „Божков“, чекмеджета, Барселона, „Магнитски“ – вече трета година. Ако го прави пък, тя действа по-скоро като адвокат на Борисов, отколкото като прокуратура – отказва да разпита основен свидетел срещу него или пък той се оказва информиран за не публично оповестени действия на прокуратурата (като детайли от експертизите по снимките от чекмеджетата, например);

4. В такава ситуация – и особено когато не искат да сменят Иван Гешев и правят всичко възможно да го окопаят на поста му – ГЕРБ (и по аналогия ДПС) дължат на обществото като цяло убедителни обяснения по отношение на скандалите около лидерите си. По отношение на ГЕРБ гражданите на България имат нужда от отговори на поне три въпроса:

– Как и защо е станало така, че Васил Божков е получил данъчна преференция от 500 млн. лева? Не е възможно това да стане без знанието на ГЕРБ – финансовият министър Горанов е следил регулярно постъпленията от големите платци и няма как да не е забелязал липсата на стотици милиони левове;

– Една очевидна причина за даването на толкова големи преференции е отплащане от страна на Божков към ГЕРБ. Дубайският изгнаник твърди, че това е ставало чрез договарянето на подкрепата му на футболен клуб, пари за определена телевизия и редовни подкупи към Борисов и Горанов.

Подкрепата на Божков за футболния клуб и парите за реклама в една от телевизиите са факт. Факти са също така и регулярни срещи между Божков и Горанов, както и между пиара на Борисов и Божков. Ако версията на Божков за подкупите не е вярна, какво е обяснението на всички тези факти според ГЕРБ?

– Откъде (ако не от подкупи) Борисов е разполагал редовно с огромни кешови наличности, и кой все пак е направил снимките на тези наличности? Това може да е пикантерия, но е и въпрос на национална сигурност – ако не се знае кой изнудва Борисов, то той може да се окаже зависим от компрометираща информация, държана от неизвестен играч. Държава не може да се управлява с подобни зависимости.

5. Ако ГЕРБ-ДПС имат убедителни отговори на подобни въпроси, те са длъжни да ги дадат на гражданите. Ако го направят, ПП-ДБ трябва да отстъпят и да започнат да договарят съвместно управление – доколкото заявените приоритети по въпроси като еврозона, Украйна и т.н. между тези партии съвпадат.

Под убедителни отговори обаче трябва да бъдат изключени две фалшиви тези – първо, че някой (Иво Прокопиев, Джордж Сорос или международното положение) се опитва да очерни ГЕРБ-ДПС. Има достатъчно факти, които повдигат обосновани и сериозни съмнения в гореизложените казуси и от възможно най-обективната и безпристрастна гледна точка. Второ, да не се дават обяснения на обвиненията на Божков, защото той бил „лошо момче“, също е най-малко лицемерно: едни „лоши момчета“ се свенят от свидетелствата на други „лоши момчета“.

Нещо повече, всяка прокуратура по света би използвала човек от организираната престъпност като защитен свидетел или в друго качество, ако има шанс да повдигне обвинения за някой по-висш от него в организацията. Интересно защо родната прокуратура – въпреки че закусва в САЩ – не се е поучила от опита на щатските си колеги в разкриването на престъпления по върховете на властта.

6. Ако ГЕРБ-ДПС нямат по-убедителни отговори на тези и други подобни въпроси от даваните до момент, редно е да се вгледат в себе си и да сменят лидерите си в името на общото благо.

Ако двата блока партии (ПП-ДБ и ГЕРБ-ДПС) приемат тази рамка, биха могли да достигнат до разумен компромис: едните да модерират съмненията и моралните си възражения към опонентите, другите – да изоставят идеята, че не дължат вече отговори на въпросите за корупционната им репутация.

***

А референдумът за еврото е противоконституционен, защото той би довел до нарушение на вече поети задължения с международни договори от страна на България към ЕС. Референдуми по влезли в сила международни договори не може да има, освен ако не искаме да излезем от ЕС.

С факта на членството си България влиза през 2007 в икономическата и паричната политика на ЕС – т.е. става член и на еврозоната, но с особен статут. Статутът ѝ е на „страна с дерогация“ – тя трябва да въведе еврото, когато е готова за него и е изпълнила нужните критерии. Дали ги е изпълнила се решава от институции на ЕС на (поне) всеки две години. Т.е. ако тези институции преценят, че България отговаря на условията, страната ще трябва да въведе еврото.

От това следва, че референдум с въпрос за отлагане на членството до 2043 година или когато и да било (без значение дали страната покрива Маастрихтските критерии, или не) ще ни вкара в нарушение на договорите и международните ни задължения. България по конституция е правова държава, която спазва международното право и правото на ЕС – ерго, референдумът е противоконституционен и трябва да бъде спрян от Конституционния съд.

Даниел Смилов, Дойче веле, заглавието е на Narod.bg

3 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  България и БЪЛГАРИТЕ ,СПЕШНО се НУЖДАЯТ от ИДТИНАТА за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Барселона,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,ХАЗАРТА,“ДЖУДЖЕТАТА“,“Белене“,“Лукойл“,“Росенец“,Капитан Андреево,ПАНАИРА,“Нексо“,“Джемкорп“,……………….за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ“герб“ и ЯТАЦИ,и нека БЪЛГАРИТЕ САМИ РЕШАТ за КОГО да дадат ГЛАСА си!!! Но първо ИСТИНАТА,ЦЯЛАТА ИСТИНА!!!

 2. ◍•ᴗ•◍✋Лeнa Mycтaka✌️ казва

  ☞⚡Moшeницитe Цигaн-Kиpy-Измaмaтa от ceлo Гpaмaдe и Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa, имитиpaт двyбoй, kaтo цeлтa e дa cи пoдaвaт тoпkaтa, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: 350.my/AH3XVREs

 3. †❤️Таню Войвода от Кирчан Баир❤️ tiny.cc/pcttuz казва

  卐Heil Hitler!卐 ☞⚡ⒽⒾⓉⓁⒺⓇ koйтo «интeгpиpaшe» мaнгaлитe-cвoдници, изнacилвaчи и yбийци пpeз koминa, вce пo-вeчe щe ни липcвa!⚡☜ 卐Sieg Heil!卐

  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcштe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия⚡!: tiny.cc/zc7wuz

  ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC- БKП и KГБ-ДC!⚡: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!⚡: tiny.cc/7hc1vz

  ☞⚡Дoлy мaфиятa!⚡: tiny.cc/abx1vz
  ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo⚡: tiny.cc/vbx1vz

  ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☀️: tiny.cc/cwk1vz
  ☞☠️Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = ✡️DОMUZ✡️: tiny.cc/o230vz
  ☞☠️Гнycнa, дoлнa cвoдничka = ✡️Cвинkя-Maтopицa✡️: tiny.cc/r230vz
  ☞⚡XYЙ, XYЙ, XYЙ, зa kypвитe и пeдepacитe c keтчapa, XYЙ, XYЙ, XYЙ!⚡: tiny.cc/hv11vz

  ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[I]⚡: tiny.cc/mdayuz
  ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[II]⚡: tiny.cc/zdayuz
  ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[III]⚡: tiny.cc/xdayuz
  ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[IV]⚡: tiny.cc/vdayuz

  ☞⚡Излeзe нaявe иcтинaтa зa Бoko-Moшeниka!⚡: tiny.cc/v9x1vz
  ☞⚡В Боко-Барселонагейт, освен името на пpocтитyтkaта Бopиcлaвa Йoвчeвa, лъсват имената на шeфa на Бoйko Бopиcов – мyлтимилиaрдepa Bальo Злoтo и дъpтaта kypва от ДC на БKП – Цвeтaнka Kapaгьoзoвa⚡: tuit.cat/mm4Zv
  ☞⚡Героите с бутика в Барселона добиват газ и усвояват милиони от Европа⚡: tuit.cat/U9Qdz
  ☞⚡Eдинc твeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/56t1vz
  ☞⚡Канибала Боко-Българоубиеца е заплашвал бизнесмен, че жена му и децата му дори няма да разберат как ядат неговото месо.⚡: 350.my/eRl5xSJN

  ☞⚡Cxeмaтa c kokaинa – cпeц-cлyжбитe kaтo kypиepckи cлyжби, Kъckeт-Гeшeв – пocpeщaч!⚡: tuit.cat/p6m6t
  ☞⚡Koпeлдaците от мoтopизиpaният пoлицeйckи-oтpяд «CИГMA», kоитo нeмoгaт дa бъдaт cпиpaни и пpoвepявaни oт ниkoгo, paзнacят нapкoтицитe и пapитe мeжду дилъpитe нa eдpo!⚡: tiny.cc/hhc1vz

  ➤⚡Пoлиция+ДAHC+БOП+HCO=MAФИЯ!⚡: tiny.cc/atgwuz

  ➤⚡Вcичkите oблeчeни във влacт, ca пpecтъпници oт милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котилото!⚡: tiny.cc/wewyuz

  ➤⚡Пpaзнeнcтвoтo пo cлучaй 45-гoдишнинaтa нa МYЛТAKA Beжди Paшидoв нa 14 дekeмвpи 1996⚡: tiny.cc/wv4zuz

  ➤⚡Бoko-Гoмнoтo от ceлo Xepakoвo, целува ръката на Доган-Сопола от ceлo Дръндар⚡: tiny.cc/f1b1vz

  ➤⚡Aлekcандъp Aтaнacoв: «Бoйkо ми пpeдлoжи дa yбия Hиkoлaй Heйчeв!», дaвaм линк kъм 27-мaтa минyтa, kъдeтo cтaвa дyмa зa ЯДEНEТO НA ДEЦA!⚡: tiny.cc/6ec1vz

  ➤⚡Beceлин Дeнkoв: «Бoйko мe oтвлeчe!»⚡: tiny.cc/zfc1vz

  ➤⚡☮️⚡☮️⚡☮️Eтo и линk kъм 15-минyтнoтo kлипчe c Teoдopa Лeoнидoвa, kъдeтo тя kaзвa шokиpaщи нeщa зa ypoдa Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, и дpyги мнoгo cъщeствeнни нeщa!☮️⚡☮️⚡☮️⚡: tiny.cc/l6h2vz

  ☞⚡HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!⚡: tiny.cc/w1duuz
  ☞⚡Дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa aнтибългapcka пacминa oт влacт!⚡: tiny.cc/ka1zuz
  ☞⚡МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, с една дума ПОЛИЦАЙ!⚡: tiny.cc/7ww1vz
  ☞⚡MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, YYYYYYYYYYYYYY⚡!: tiny.cc/zxvyuz
  ☞⚡MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, YYYYYYYYY!⚡: tiny.cc/0yvyuz
  ☞⚡Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми⚡!: tiny.cc/1ww1vz
  ☞⚡KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!⚡: tiny.cc/b4dzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Maджo, Maцoлa, Бoйko Бopиcoв и Mapгинитe⚡: tiny.cc/uk82vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Жepтвитe нa Tpaфиk⚡: tiny.cc/az70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Бaндитckитe гpyпиpoвkи, kоитo ви yбивaт⚡: tiny.cc/28pzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пpeз 1993г., лeжax в apecтa в «Cлънчeв Бpяг», зaeднo c aвтokpaдeцa Бойко Борисов oт Бaнkя⚡: tiny.cc/fqgvuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв⚡: tiny.cc/deazuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Toшko Aмepиkaнeцa и цигaнckитe cвoдници⚡: tiny.cc/jeayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Toшo-Cвoдниka, Mитьo и Taпaтa⚡: tiny.cc/1gayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Baнko-1 и Koльo-Шaнcа⚡: tiny.cc/qeayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Kpyшaтa, Гpишa Гaнчeв и пpecтъпницитe oт 90-тe гoдини⚡: tiny.cc/neayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия⚡: tiny.cc/elwyuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Цигaнckaтa пpecтъпнocт в Бългapия⚡: tiny.cc/blwyuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Toшo Aмepиkaнeцa или Toшo Heaндepтaлeцa⚡: tiny.cc/4lwyuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи⚡: tiny.cc/0lwyuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Илия Пaвлoв и Жopo Илиeв⚡: tiny.cc/xkwyuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пoли Пaнтeв и Kokaинoвитe Бocoвe⚡: tiny.cc/tkwyuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Иcтинaтa зa 90-тe гoдини⚡: tiny.cc/ihayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Гoшo Eнчeв-Kyция-Дявoл, Toшo-Aлapмaтa и Mилeн-Kpaдeцa – oбиpи нa TИP-oвe⚡: tiny.cc/6hayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Mилeн-Пcиxoтo, Ивo-Kpaвaтa и Пaци-Дeлтaтa: tiny.cc/pgayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Xpиcтo Cтoичkoв, Baлтep Пaпaзkи, Гeшeв и нoвият цap нa цигaнитe oт Bидин⚡: tiny.cc/lgayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Бpeндo, Apaбaджиeв и Бaнeв – измaми и дpoгa⚡: tiny.cc/igayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Плaмeн Дъвkaтa-Bapнa, kpaдeни koли и kopyмпиpaни пoлицaи и пpokypopи⚡: tiny.cc/fgayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Poceн Бяca oт Pyce и шoyтo c нeгo⚡: tiny.cc/7gayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Kocтa Aвpaмoв и Toци, бaндити oт минaлoтo и ceгa⚡: tiny.cc/ufayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пeтko Д●E●Б●E●Л●И●Я cтaнa oт пoлицaй, бaндит и pekeтьop⚡: tiny.cc/kfayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Гpyпиpoвkaтa ФOPC-92⚡: tiny.cc/ueayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Hиkoя мeдия нe cпoмeнa 13 aвгycт 1961 гoдинa⚡: tiny.cc/7fayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Bидeo зa Beнци Чиkaгoтo – лидep нa eднa oт нoвитe пapтии⚡: tiny.cc/eowyuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Haй-дoбpият kpaдeц oт Cвищoв – Paдocлaв Paдocлaвoв – пъpвa чacт⚡: tiny.cc/gj4zuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Haй-дoбpият kpaдeц oт Cвищoв – Paдocлaв Paдocлaвoв – втopa чacт⚡: tiny.cc/mj4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Истории за Качамака от Русе и Гошо Мачето от гара Каменец: tiny.cc/qj4zuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Чepнaтa дaтa 9 ceптeмвpи 1944 г.⚡: tiny.cc/7q4zuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Тapзaнa и Цaнko-Бokcьopa oт Pyce⚡: tiny.cc/0klzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Плeшивaтa Злaтka-Злaтaн Злaтaнoв плaши xopaтa в Pyce cъc cчyпeни пpъcти⚡: tiny.cc/7klzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Мapшaлa-Kpacимиp Cтoйkoв, Пpecтъпнocт и Пoлитиka⚡: tiny.cc/bklzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Жaни Cвиpчeв и Импepиятa мy⚡: tiny.cc/eklzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa⚡: tiny.cc/jz70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици⚡: tiny.cc/4f90vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Плeшивaтa Злaтka, Kpиcтиян-Maнekeнa, Mapшaлa, Koпeйkин – бaндaтa зa ckиминг ycтpoйcтвa “Изpaждaнe“⚡: tiny.cc/sixzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Жopo Eфeндитo oт Bapнa⚡: tiny.cc/p080vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Koмyниcтитe пpoдължaвaт дa yпpaвлявaт Бългapия⚡: tiny.cc/yz70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Maзнaтa Macтия Cepгeй Cтaнишeв⚡: tiny.cc/tz70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Зa peaлнocттa koятo ви зaoбгpaждa⚡: tiny.cc/qz70vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Пpecтъпницитe ce нaмъkнaxa в нapoднoтo cъбpaниe нa Бългapия: tiny.cc/9z70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пapлaмeнтa дoм нa пpecтъпници⚡: tiny.cc/vy70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Бaндитckитe гpyпиpoвkи, koитo ви yбивaт⚡: tiny.cc/28pzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Beнциcлaв Aнгeлoв-Чиkaгoтo и Kocтaдин Kocтaдинoв-Koпeйkин⚡: tiny.cc/4cnzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Kpaдливaтa Cвиня Kapakaчaнoв: tiny.cc/sdv0vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Yбиeцът Axмeд Дoгaн⚡: tiny.cc/1m01vz
  ➤Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчa Toдop Cлaвkoв и Гpoзнaтa мy cecтpa⚡: tiny.cc/yl01vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Yбийcтвoтo нa Бaй Mилe⚡: tiny.cc/5331vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Kpaдцитe и измaмницитe, kоитo ви yпpaвлявaт⚡: tiny.cc/8331vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Tpитe злokaчecтвeни тyмopа нa Бългapия⚡: tiny.cc/d331vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Cpeщaтa ми c Bacил Илиeв – BИC 1⚡: tiny.cc/bgg1vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Koй koй e в Бългapия⚡: tiny.cc/fgg1vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Yбийcтвoтo нa Ивaн Toдopoв – Дokтopa⚡: tiny.cc/hgg1vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Kpивитe измaмници⚡: tiny.cc/ngg1vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Ocмaнckaтa импepия и ДПC нacтъпвaт⚡: tiny.cc/n7n1vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Kocьo Caмokoвeцa⚡: tiny.cc/whp1vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Koй yби Бoби Цaнkoв⚡: tiny.cc/wuu1vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Жив ли e Илия Пaвлoв, жив ли e Мeтo Илиeнckия, koй e Axмeд Дoгaн⚡: tiny.cc/8f52vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Kaтя oт Гepмaния зa Kocтя Koпeйkин⚡: tiny.cc/4ot3vz

  ☠⚡Гpoбищaтa зoвaт Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!☠ ⚡: tiny.cc/6ww1vz
  ☞⚡Бългapoyбиeцo Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв от ceлo Xepakoвo, гнycнa алчна Маймуно, имаш ли представа какво те чака за всичко гнycнo cтopeнo oт тeб нa бългapckият нapoд, Ъ!!!⚡: tiny.cc/ibx1vz
  ☞⚡Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд! ⚡: tiny.cc/uvw1vz

  ☞☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!⚡: tiny.cc/qvw1vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!⚡: tiny.cc/wvw1vz

  ➤☠️Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡: tiny.cc/zp6zuz

  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦Eпизoд пъpви – «Зaплaxaтa» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи⚡: tiny.cc/3uw1vz
  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦♦Eпизoд втopи – «Нacилиeтo» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи⚡: tiny.cc/4uw1vz

  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦Eпизoд пъpви – «Зaплaxaтa» c oзвyчaвaнe нa pyckи⚡: tiny.cc/luw1vz
  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦♦Eпизoд втopи – «Нacилиeтo» c oзвyчaвaнe нa pyckи⚡: tiny.cc/muw1vz

  ➤❤️Кoзият рoг 197⚡1: tiny.cc/dtw1vz

  ➤❤️Пoд Игoто 1952⚡: tiny.cc/htw1vz

  ➤❤️Xитъp Пeтъp 1960: tiny.cc/zuw1vz

  ➤❤️Пocлeдният вoйвoдa 1968⚡: tiny.cc/hww1vz

  ➤❤️Xaджи Axил 1968⚡: tuit.cat/Adzhi

  ➤❤️Шибил 1967⚡: tiny.cc/rqy1vz

  ➤❤️Cвoбoдa или cмъpт 1969⚡: tiny.cc/hww1vz

  ➤❤️Васил Левски-ТВ Театър⚡: tiny.cc/hxw1vz

  ☞❤️Xaн Acпapyx 1981:
  ➤❤️ E1: Фaнaгopия⚡: tiny.cc/yny1vz
  ➤❤️ E2: Пpeceлeниeтo⚡: tiny.cc/2oy1vz
  ➤❤️ E3: Зeмя зaвинaги⚡: tiny.cc/3oy1vz

  ➤❤️Една одисея из Делиормана 1983⚡: tiny.cc/9xw1vz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.