Наглост! Крадецът на ток Георги Иванов пак е шеф в полицията (снимки)

1 9 511

Какво лошо има в това?!?, пита Георги Иванов

Грандиозен скандал в полицията в Ловеч. Съдят полицейски шеф за кражба на ток. Заместник-директорът на МВР в областта Георги Иванов се оказа следствен, подсъдим и с обвинение за кражба на ток. Въпреки тези факти, докато е разследван и с действаща криминална регистрация, той е възстановен като заместник-началник на полицията и е с достъп до класифицирана информация.

56-годишният Георги Иванов е шеф на „Криминална полиция” и заместник-директор на ОД на МВР – Ловеч. Бил е и на ръководния пост, но впоследствие е отстранен. Преди година и половина печели три дела и е върнат в системата, съобщава Нова тв. По това време обаче Иванов се сдобива и с обвинение за кражба на ток.

През 2014 година в дома на полицейския шеф е констатирано нарушение с данни за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. Според енергото Иванов е ползвал пет години незаконно електроенергия. В документа, с който NOVA разполага, пише, че със син кабел, директно към фазата е станало присъединяването и е избегнато правилно отчитане на потреблението. Техниците подават сигнал на телефон 112 и идва полиция, за да констатира кражбата на ток. Две години след случая Иванов е върнат на ръководния пост в МВР – Ловеч.

Реклама

Той има криминална регистрация, въпреки това е върнат на работа в полицията. „Какво лошо има в това?!?“, пита Георги Иванов.

Повече от година Иванов обжалва, иска отводи на магистрати и делото срещу него все още не може да тръгне. Още първите дни след констатираното незаконно връзване към енергото, на Иванов е направена криминална регистрация.

От документа става ясно, че преди три месеца следствието е поискало нова криминална регистрация на заместник-директора, но съдът се произнася, че старата му все още е валидна. При тези обстоятелства полицаят е възстановен на работа на 8 септември 2021 г. Даден му е достъп до класифицирана информация от изпълняващият длъжността директор Станислав Великов, който от два дни е титуляр на шефския пост в Ловешката дирекция.

От МВР потвърдиха в позиция до NOVA, че министърът изпълнява решението на съда, с което е възстановен служителят. Преди година делото за кражбата на ток не успява да тръгне. Върнато е на прокуратурата. Преди седмица е внесен новият стар обвинителен акт.

От Районен съд – Ловеч потвърдиха, че е внесено обвинението и Иванов е отново подсъдим. За разлика от първият път, сега нямало отводи. Чака се и дата за гледане на казуса. „Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода и до 15 000 лева глоба”, коментира говорителят на Окръжна прокуратура – Ловеч Светла Иванова.

Георги Иванов продължава да е заместник-директор и шеф на „Криминална полиция”, което, оказва се, е законно. Но дали, според Етичния кодекс на МВР, е морално?

1 Коментар
  1. ПЕШО ХАЗАРТА казва

    Кога ще видим статийка за Радостина Петкова /дебневската скумрия /,Златин Михайлов Началник РПУ ЛОВЕЧ /чадъра на всички готвачи на синтетика в Ловеч ,Димитър Банчев близач и лизач…на дебневската пъча …..Това са проблемните хора в Ловеч ,а не „кабелчо „.Те са покровители на наркопроизводствотото и разпространението в Ловешка Област

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.