Гешев вади тайните на Киро, Лена и още куп политици

2 24 577

Атаките срещу главния прокурор се засилват, по всяка вероятност той ще е залогът за бъдещи коалиции

В последните дни главният прокурор Иван Гешев се превърна в основна мишена за атаки от различни партии, които рядко намират общи допирни точки по повечето важни процеси в държавата. Неочаквано единомислие по темата за контрол над държавен обвинител №1 е сигнал, че неговото отстраняване се е превърнало в залог за бъдещи коалиции след изборите на 2 април, а също така, че външната атака срещу Гешев определено се е засилила, пише „Филтър“.

Първият залп на настъплението беше даден след огласяването на новината, че Иван Гешев е поканен да участва в 71-вата годишна национална молитвена закуска, която ще бъде дадена от американския президент Джо Байдън. По традиция събитието се провежда всеки първи четвъртък на февруари, като тази година то се пада на 2 февруари и се открива с приветствие на американския президент.

На закуската присъстват различни фигури от повече от 100 държави, за които се твърди, че споделят общи морални и духовни ценности. Значимостта на проявата според мнозина е спорна, а бившият посланик в Америка Елена Поптодорова поясни, че поканените не отиват там на държавно посещение, а често попадат в листите след определена лобистка активност. За сложните отношения на администрацията отвъд океана и Гешев се говори отдавна, а целта пътуването му да бъде неглижирано, очевидно съвсем не е случайна.

Още преди Иван Гешев да се качи в самолета за САЩ, парламентът прие на първо четене промени в НПК, с които се въвежда механизъм за разследване на главния прокурор. Идеята предвижда Следствието да бъде извадено от системата на Прокуратурата и шефът ѝ да може да разследва главния прокурор и неговите заместници.

Реклама

Атаката не спря дотук. Миналия петък беше оповестено, че стотици гласове на върховни съдии от Висшия съдебен съвет са подавани от едно място през две минути. На магистратите е била осигурена възможност да гласуват дистанционно от домовете си със специално раздадени кодове за вход в системата. Въпреки това от един IP адрес, който отговаря на сградата на ВАС, са регистрирани 200 гласа по време на вота. Това поставя под въпрос законния избор на членовете на ВСС и може да наложи процедурата да бъде повторена, а тогава вече в съвета могат да попаднат и опоненти на Гешев.

По информация на медията засилената атака срещу главния прокурор е по инструкции главно от Америка. Едва ли случайно посланик Херо Мустафа, чийто мандат изтича и през април тя ще бъде сменена от своя заместник Кенет Мартън, даде тв интервюта, акцентът върху които бе упрекът към главния прокурор. Мустафа все още се намесва активно в политическия живот у нас и тъкмо тя е била човекът, който е спасил Nexo от проблеми отвъд океана. Дипломат №1 на Щатите у нас е настоявала да се сключи споразумение с криптобанката, тъй като нейните основатели и собственици били врагове на статуквото в лицето на ГЕРБ и ДПС. Така криптотарикатите били спасени от проблеми отвъд океана заради политическата ситуация в България.

Обособяващият се фронт срещу Иван Гешев подсказва, че неговото отстраняване може би е залог за създаването на коалиционни формации след изборите на 2 април. В най-неизгодна ситуация в момента са ГЕРБ и ДПС, които се смятат за близки до Гешев, но подкрепиха идеята за контрол над главния прокурор. Това пък означава, че най-вероятно им е било подсказано от Европа и Америка, че отстраняването на Гешев е условие за подкрепа на страната ни.

В същото време политици от различни партии и най-вече Кирил Петков и Лена Бориславова, както и други важни лица от „Продължаваме промяната“, били силно притеснени тъй като били наясно, че Гешев разполага със скандални факти и информация за действията им по време на тяхното управление.

Враговете на главния прокурор се надяват, че ако той огласи подобна информация, тя ще бъде неглижирана публично, както обикновено става, когато Гешев прави разкрития за престъпления и скандали.

2 Коментара
 1. КОТЕТО НА МАЙЯ Крумчо казва

  Това че Ленчето осмуква гюдерията на Кирчо вероятно не е най-голямата държавна тайна

 2. Fondation ''US 4 BG '' казва

  Ма ТОЙ Гешев “страшни“ компромати имал с-у Киро и Лена /голем праз шмъркали амфети и са плющели на работното място/Ми МЛАДИ са кво да правят тва НЕ е голя грях
  ГРЯХ е да СЛУЖИШ престъпници мафиоти ДПС/ГЕРБ които системно ограбват БГ ДЪРЖАВА и я тласкат към бедност,мизерия разруха

  Между другото и на ГЕШЕВ приятелката ДЕТЕЛИНА бивша стриптизьорка на кол в еротичен бар в к-кс “Боровец“ НЕ се слави като много морална
  А и ГЕШЕВ е силно компрометиран покрай страната смърт на самоковския бизнесмен ЮРИ ГАЛЕВ душманин на ДЕТЕЛИНА ,и едни изнудвания на бизнесмен аферата ЖОСИ и аферата 8те джуджета

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.