Въпрос в Narod.bg: Явор Гечев мачка ли шефовете в ДФЗ да подписват престъпно скъпи договори за наем на сгради?

0 7 915

Нов сигнал до Narod.bg приписа поредно престъпление на служебния министър на земеделието Явор Гечев от БСП. Според наш информатор, чието име ще спестим по разбираеми причини, е недопустимо министър Гечев, който има задължението да развива сектора чрез правилното разпределение на субсидиите към земеделските стопани, да оказва натиск върху изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ за предсрочно сключване на договори за наем за сграден фонд в областните дирекции на страната при многократно завишени наемни цени, които са в ущърб на държавата с криминалното разходване на европейските средства.

Реклама

„Уважаема редакция, така се отклоняват и източват средства, предназначени за развитието на земеделието, а се облагодетелстват определени хора и фирми. И в тази връзка изниква въпросът има ли критерии в Министерството на земеделието за определяне на тези наемни цени, какви са те, спазват ли се или еднолично министър Явор Гечев ги определя по свое усмотрение и чрез натиск?“, пише информаторът на Narod.bg.

Според него всички договори за наем, сключвани от Държавен фонд „Земеделие“ по заръка на министъра, трябва да бъдат проверени от прокуратурата и при установяване на престъпления виновните да бъдат изправени пред съда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.