ОТВРАТ: Нова порция ГЕРБ простотии в НС – ордата на Бойко сипе вулгаризми от трибуната

3 15 379

Депутатите сякаш са влезли в състезание кой може да се държи по-грубо и просташки. Така поне изглежда по вулгарната сцена, която се разигра в пленарната зала днес, докато депутатите обсъждаха промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

Началото на поредната ГЕРБ простотия положи Георг Георгиев – експредседател на младежкото ГЕРБ и бивш зам.-министър на външните работи, а сега член на Народното събрание. Макар и да не е юрист, гербопитекът излезе да репликира говорилия преди него по наказателните закони Бойко Рашков от ПП.

Георгиев изсипа всички нападки, които герберите повтарят нескончаемо срещу ПП през последните месеци – за връзки с криптомилионери и газови посредници, обвързани с Русия. И изведнъж заговори за „чекиджийския период“ на Рашков в МВР. Уточни, че никого не искал да обиди, защото имал предвид „чекистки“, което звучеше откровено нелепо.

По грубост реши да се съревновава с него отцепникът от ИТН Радостин Василев, който се премести в ПП. Той постави на трибуната чифт пластмасови ръце. „Тези две ръце съм ги донесъл за г-н Георгиев. Отдавна съм му ги купил. Той има афинитет към ръцете. Те ще му свършат работа, според нуждите му, защото неговите основни експертни умения са в това да целува ръце“, обяви Василев. Така намекна за такъв жест на герберския депутат към вожда му Бойко Борисов.

От редиците на ГЕРБ-СДС се понесоха недоволни викове, най-вече към председателя на парламента Вежди Рашидов, който им е съпартиец. „Това ли? Това са ръчички. Ще си ги вземе човека“, объркано обясняваше Рашидов. После се обърна към Василев с предупреждението: „Престанете да внасяте декорации и гумени ръчички. Защото ще принудите ГЕРБ да ви носят други пластмасови играчки.“

Реклама

По този начин напомни и как наскоро депутатът от ПП Искрен Митев донесе на трибуната кошче за боклук, в което прикани герберите да хвърлят едно свое предложение. Накрая Рашидов прикани депутатите, ако искат да се забавляват, да се върнат в детската градина.

Рашков реши да отвърне на удара в стила на Георгиев. Той го посъветва да не си мисли, че като е отгледал брада, че няма да го разпознаят на снимките, на които целува ръка на Борисов.

Това провокира Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, известен с острия си език, да изскочи на трибуната. Той припомни думи на Рашков от по-рано, че предпочита да е комунистически следовател, отколкото комунистически пожарникар. Това беше намек на Рашков за Бойко Борисов, който по времето на народната република е упражнявал тази професия. Манев заяви, че Рашков, като е признал, че предпочита да е комунист, трябва едва ли не да попадне под ударите на закона, обявяващ комунистичесия режим за престъпен.

В същия дух заговори и съпартиецът му Радомир чолаков, който оглавява парламентарната правна комисия. Той се похвали с дълги години, прекарани в Германия, където се провела лустрация на бившите комунисти, а Рашков обяви за пример, че ПП не била готова за демокрация. В отговор ексшефът на МВР посъветва герберите да се обърнат по въпросите за комунизма към партийния си вожд, който е бивш член на БКП.

Замесването на името на Борисов накара водачът на герберската орда в НС Десислава Атанасова да се намеси. Тя обаче се нахвърли върху Рашидов, че е изпуснал от контрол залата. Не пропусна и депутата от ПП. „Ако си говорим за комунистическия режим, вие г-н Рашков, сте най-яркото доказателство, че той още съществува! … Нямам нужда от подобни излияния на глупости, които могат да се родят само в една комунистическа глава!“, изкрещя тя към него.

Георг Георгиев най-накрая се реши да се извини от трибуната. Но отново обясни, че искал да каже „ченгеджийски и чекистки“, и само допуснал грешка на езика. А водачът на БСП Корнелия Нинова влезе в ролята на отговорен и опитен парламентарист, като изтъкна пред колегите си, че само престъпността печели от вулгарните сценки.

3 Коментара
 1. J.English MI5 казва

  ГЕОРГ е СЕЛСКА пръчка от някво миризливо ПАЗАРДЖИШКО село с къща с нужник на 30 м от къшата
  Баща му е явно е няк’в СЕЛСКИ милиционер КОМПЛЕКСАР от Пазарджишкото фатмамашко у-ше да го кръсти с аристократичното Георг ВМЕСТО ГЕОРГИ и да го прати да учи в Германия
  ГЕОРГ е като друг ПАЗАРДШИКИ селянин “’лорд Евгени Минчев“

 2. хамалин казва

  гошко георг е тъпо човече. само в бг може да целуваш ръце на канцлер.това унижение и падение го няма никъде. то е тук в страната на сееелЕнете. то е тук където гешев казва,че се прави на луд, а Буци го играе по-добре. в германия след това изказване и двмата на секундата отлитат,защото там има гражданско общество. само тук,след това цункане на кунките на Буци,вместо да си аут от обществения живот,да си и депутат.бг е шизофренно общество.

 3. Али гьотчи патлъсъ казва

  него знам къф тоя гъз но жена му ,има по два наръча натрошени курове под всяка мишница ,и а з бях там и аз ебах

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.