Сигнал до Narod.bg: Взел ли е 500 000 лв. подкуп министър Явор Гечев от афериста Марио Николов за скандално назначение в БАБХ? (СХЕМАТА)

4 26 065

Скандално назначение в БАБХ след устна заповед и ултиматум на министъра на земеделието Явор Гечев към шефа на агенцията подарява на афериста по схемата САПАРД Марио Николов 22 милиона лева държавни пари. Сделката е подплатена с 500 бона корупционен бонус, твърди ексклузивно пред Narod.bg информиран източник от Министерството на земеделието.

Документи сочат, новоназначеният без нито един ден трудов стаж шеф на Областната дирекция на БАБХ – област София Светлозар Патарински е работил във фирми на афериста Марио Николов, които съдят за десетки милиони… Българската агенция по безопасност на храните. Скандалът е колосален не само заради очевидния конфликт на интереси, но и заради факта, че огромният натиск за това назначение идва лично от министъра на земеделието Явор Гечев, твърди скандално информаторът на Narod.bg.

СХЕМАТА

От трудовата книжка на Светлозар Патарински е видно, че преди да заеме високия пост той е заработвал в няколко частни фирми – “Соларис”, “Ависпал”, Вивекта” и т. н. Последната – “Вивекта”, е регистрирана на един и същи адрес с три от фирмите, които водят дела за милиони срещу Областната дирекция на БАБХ – София, а именно София, ул. “Каменоделска” №5, стая 703.

Дружествата са “Агровал”, Холид” и “Сами Мийт”. Собственик на “Холид” се води Димитър Димитров. Той пък от своя страна е бивш собственик на “Ависпал”, където, припомняме – Светлозар Патарински се е трудил като ветеринарен лекар.

Същото това дружество “Ависпал” след време става 100 процента собственост на друга фирма с почти идентично име – “Авистал” ООД. Тя пък от своя страна се появява в протоколите от съдебните заседания към делото, което фирма “Сами Мийт” води срещу Областната дирекция по Безопасност на храните – София.

За сведение: претенциите на въпросната фирма към държавното ведомство са за около 6 млн. и 600 хил. лв.  Търговска тайна, обаче, не ни позволява да разберем какви точно са били бизнес отношенията между “Авистал” и “Сами Мийт”. Ясно е само най-общо, че са сключени определени договорни отношения за доставки.

Както вече писахме, сега фирма “Холид” е една от тези, които съди ОДБХ-София област.

Източникът на Narod.bg разкри още, че от години дедесарят Марио Николов съди ОДБХ- София област за огромни обезщетения от далавера с умрели животни, за които претендира, че трябва да му бъдат платени неустойки.

Преди време, обаче, същата тази фирма  “Холид” и другата – “Агровал” , са имали за управители лица с една и съща специфична фамилия “Галчев”, като според нашите източници  става въпрос за роднини.

За сведение “Холид” е завела съдебен иск срещу  ръководената от Патарински институция за над 9 млн. лева, а “Агровал БГ” ЕООД за близо 4, 5 млн. лв.

Реклама

Общо всички искове са на стойност 22 000 000 лева!

Съществува и още една връзка между въпросните дружества и Патарински – фирмите “Агровал БГ” и “Авистал” се вливат в трето дружество – “Фюнекс”. В момента то се води на адреса, на който е била регистрирана “Авистал” ООД – София, ул. “Малашевска” №1. 

Преди това, обаче, адресът за кореспонденция между „Фюнекс” ЕООД и НАП се е намирал в Ловеч. И за да се затвори кръгът ще посочим, че именно на този адрес се е намирала първата фирма, в която Светлозар Патарински е работил – “Солистер АС” , преименувана вследствие на “ГМГ Соларис” ЕООД. Всъщност, Ловеч е родното място на шефа на ОДБХ – София Област.

От множеството взаимовръзки между фирмите, в които е работил преди време Светлозар Патарински, и които сега съдят за десетки милиони държавното ведомство, което той оглавява, възникват куп въпроси.

Най-важните от тях са:

 – как и защо Явор Гечев реши да назначи въпросното лице на ръководна държавна позиция без нито един ден трудов стаж в БАБХ или някъде в държавната администрация?!

 – не е ли редно Патарински да премине по кариерната стълбица в БАБХ и да се издигне постепенно след години трудов стаж?

– дали не се касае за „съвместно изгодно сътрудничество” между тях и вярно ли е, че министър Явор Гечев е получил огромния подкуп от пернишкия бизнесмен?

И тук е моментът истината да излезе наяве – източник на Narod.bg, който е служител в Министерството на земеделието, разказа реалната сделка, а именно, че зад всички тези фирми стои милионерът с аферата САПАРД Марио Николов, който бил заплатил главозамайващия рушвет от половин милион лева на министър Гечев, за да назначи неговия човек Светлозар Патарински за областен шеф на БАБХ?

Задачата на Патарински била да осуетява защитата на Агенцията по делата срещу фирмите на пернишкия бизнесмен.

Така след начисляване и изплащане на главниците и лихвите по делата общата загуба за бюджета се изчислява на над 30 милиона лева. За откриване на истината е задължително службите и прокуратурата да извършат щателна проверка на целия казус. Все пак се касае за загуба на държавни пари в огромни размери. И ако някой е намислил да си ги „присвои”, трябва да си получи заслуженото.

Очаквайте в Narod.bg още скандални разкрития за огромни финансови злоупотреби в земеделието

4 Коментара
 1. Д-р Менгеле казва

  Потрес, малей! Не са цигани ли?

 2. Румен Ментаков казва

  Да се махат по бързо тия измамници мръсни, всички назначения в администрацията минават по тази схема , сума ти пари прибраха тия гадове продажни!!!

 3. ✞❤️Пeшо c лaдaта❤️ tiny.cc/jcttuz казва

  ☞⚡БГ-Дeпyтaт=CВOДНИK, БAНДИT и ПPECТЪПНИK!:
  ☞⚡Bcичkи бaндити oблeчeни във влacт, дo eдин cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния.⚡: tiny.cc/yrb3vz
  ☞⚡Бaндититe oт тeжkaтa opгaнизиpaнa пpecтъпнoст, зaнимaвaщи ce cъc cвoдничecтвo, тъpгoвия c жeнcka и дeтcka плът, пoбoй, чyпeнe нa пpъcти и yбийcтвa, изтoчвaнe нa бaнkoви kapти и вcяkakви дpyги гaдocти, Коcтадин Коcтадинов и Злaтaн Злaтaнoв, вмecтo в зaтвopa, kъдeтo им e мяcтoтo, ce шиpят в пapлaмeнтa!⚡: tiny.cc/x4e3vz
  ☞⚡Maнгaлитe oт „Bъзpaждaнe” kyпyвaxa цигaнckи глacoвe в Пaзapджиk пo 100-лeвa!⚡: 350.my/H2zfFFNc
  ☞⚡Peцeдивиcтa-Ултракомунист-Нeо-Болшевик и Зakлeт-Bakcъp Цигaн-Коcтадин Коcтадинов е CATAНИCТ, член на варненска масонскатa ложа “Бoян Aбаджиев”-Варна, приет в нeя през 2018г., от тогавашния велик майстор на ложата, бившият ректор на военноморското училище във Варна, Бoян Mедниkаров!⚡: 350.my/xHa0d7Wg
  ☞⚡Ваксъра-Мошеник Костя Копейкин за една година се сдоби с нова къща, с изглед към морето, и чисто нови коли!⚡: 350.my/wFpE1uGo
  ➤⚡Жyрнaлиcтът Cимoн Mилkoв kъм Мошеник-Костя Копейкин: Kak cи kупиxтe kъщa дo вapнeнckoтo eзepo!⚡: 350.my/jU4UiOEf

  ➤☢️☮️Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC-БKП и KГБ-ДC!☮️☢️: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa.⚡: 350.my/wOXKw09B

  ☞⚡Боко-Мравояда-ОМЕРТА⚡: tiny.cc/ejduuz

  ➤⚡Цap и гeнepaл 1965г.⚡: tiny.cc/0xl3vz

  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Дeпyтaтa-пpecтъпниk Злaтaн Злaтaнoв oт Bъзpaждaнe⚡: tiny.cc/ffd3vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Плeшивaтa Злaтka, Kpиcтиян-Maнekeнa, Mapшaлa, Koпeйkин – бaндaтa зa ckиминг ycтpoйcтвa “Изpaждaнe“⚡: tiny.cc/sixzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пeдoфилитe Бoko, Дoгaн и ocтaнaлитe, и cвoдницитe oт HCO, koитo им вoдят 10-12 гoдишни мoмичeнцa⚡: tiny.cc/6ek2vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Жepтвитe нa Tpaфиk⚡: tiny.cc/az70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи⚡: tiny.cc/0lwyuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Цигaнckaтa пpecтъпнocт в Бългapия⚡: tiny.cc/blwyuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия⚡: tiny.cc/elwyuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Toшko Aмepиkaнeцa и цигaнckитe cвoдници⚡: tiny.cc/jeayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Maзнaтa Macтия Cepгeй Cтaнишeв⚡: tiny.cc/tz70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Toшo-Cвoдниka, Mитьo и Taпaтa⚡: tiny.cc/1gayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пeтko Д●E●Б●E●Л●И●Я cтaнa oт пoлицaй, бaндит и pekeтьop⚡: tiny.cc/kfayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa⚡: tiny.cc/jz70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици⚡: tiny.cc/4f90vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв⚡: tiny.cc/deazuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Kpaдливaтa Cвиня Kapakaчaнoв⚡: tiny.cc/sdv0vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв⚡: tiny.cc/deazuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Maджo, Maцoлa, Бoйko Бopиcoв и Mapгинитe⚡: tiny.cc/uk82vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Гoшo Eнчeв-Kyция-Дявoл, Toшo-Aлapмaтa и Mилeн-Kpaдeцa – oбиpи нa TИP-oвe⚡: tiny.cc/6hayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Mилeн-Пcиxoтo, Ивo-Kpaвaтa и Пaци-Дeлтaтa⚡: tiny.cc/pgayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Гpyпиpoвkaтa ФOPC-92⚡: tiny.cc/ueayuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Мapшaлa-Kpacимиp Cтoйkoв, Пpecтъпнocт и Пoлитиka⚡: tiny.cc/bklzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Жaни Cвиpчeв и Импepиятa мy⚡: tiny.cc/eklzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пpecтъпницитe ce нaмъkнaxa в нapoднoтo cъбpaниe нa Бългapия: tiny.cc/9z70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Пapлaмeнтa дoм нa пpecтъпници⚡: tiny.cc/vy70vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Beнциcлaв Aнгeлoв-Чиkaгoтo и Kocтaдин Kocтaдинoв-Koпeйkин⚡: tiny.cc/4cnzuz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Yбиeцът Axмeд Дoгaн⚡: tiny.cc/1m01vz

  ☞⚡Дoлy мaфиятa!⚡: tiny.cc/abx1vz
  ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo⚡: tiny.cc/vbx1vz
  ☞⚡HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!⚡: tiny.cc/w1duuz
  ☞⚡Дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa мaфиoзo-aнтибългapcka пacминa oт влacт!☜☞: tiny.cc/ka1zuz

  ☞⚡☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!⚡: tiny.cc/hwczuz
  ☞⚡☠️KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz
  ☞⚡☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!⚡: tiny.cc/4y42vz

  ☞⚡Пълнa koнфиcкaция нa имoтите и пapитe нa бoгaтaшkитe poдoвe, зaщoтo нямa нитo eдин, koйтo дa e зaбoгaтял пo чecтeн път!
  ☞⚡Oбявявaнe нa нaгpaдa oт 50-хиляди лeвa зa глaвa нa cвoдниk или cвoдницa!

  ☞⚡Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!⚡: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/5ja2vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!⚡: tiny.cc/6y42vz

  ➤☠️Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!☜☞: tiny.cc/zp6zuz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

 4. Знаещ казва

  Същото е и в ДФЗ, ИАЛВ-натиск, подкупи, назначаване на свои хора, уволнения . Този министър е за затвора

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.