Юрист: Новобогаташът Антони Тренчев е уплашен, Nexo остро влиза в политиката

2 21 559

Юристката Мария Крънчева написа остър коментар във фейсбук, свързан с боса на Nexo Антони Тренчев.

Вижте анализа й:

Повтарянето на “кюлчета, пачки, чекмеджета…” или “20-30 години една шайка ни управлява” (сякаш преди това комунизма беше прекрасно) и заплахите ще съдим България за 1 млрд., е обръщане риториката срещу Гешев и остро навлизане в политиката.

Тренчев и NEXO ще бъдат ползвани в предизборната кампания активно.

А има ли основание за тревога за евентуално дело срещу България?

Мотивът, който изтъкна Тренчев за завеждане на бъдещо дело е: Прокуратурата е провалила листването на NEXO на борсата Nasdaq. А как очакват това да стане след като вече имат забрана за 5 години да оперират в САЩ и да върнат парите на всички американски инвеститори?

Реклама

Не е ли всъщност Летиша Джеймс Главният Прокурор на Ню Йорк тази, която осуети възможното листване на борсата? Защо не заведе дело срещу САЩ, ами срещу България?

Друг аспект е какво нарушение е допуснато от българската прокуратура да води разследване срещу Нексо? Та те не са “свещена крава”, която не може да бъде обект на проверки и разследвания.

А и това именно трябва да прави Прокуратурата, няма друга работа. Значи като е активна, “Ама защо е толкова активна?”. Ако не е активна, “Ааааама защо не е активна?” Няма угодия. Няма.

За мен това са предизборни димки за наивници от един уплашен новобогаташ, на който пред очите му се срива най-голямото нещо, което е сътворил.

Както каза една моя фейсбук приятелка психолог след двете му тв участия: “Безпомощност лъха от това поведение…”

Арогантна безпомощност и безпочвени заплахи без доказателства и аргументи.“

2 Коментара
  1. ЧЕСТИМЕНСКИ казва

    тази дунда ,минала ли е през стаята със шкафчетата или чака ред

  2. Пламен казва

    Крънчева срещу Тренчев. Какъв ли ще е резултата? Юристката се е позиционирала като говорител на Гешев. И твърди, че епохата на Голямото крадене на шайката, под покровителството на нейния работодател (той не само ги е пазил, но е крал заедно с тях – Жоси, недекларирани имоти на конкубината, изчезнали биткойни, 8 джуджета и много други), било по-добро време за България от комунизма. Между автентичния комунизъм и банкяския неокомунизъм имаше период, в който беше зададена траектория за развитие към света, в частност НАТО и ЕС, която селският хитрец не можа да отклони. Сега друг селски хитрец, натовски генерал пробва от същото, но мисля, че резултатът ще е същия. Ще понесен репутационни щети, но ние сме си виновни. Но най-виновни са новият триумвират Борисов, Гешев и Радев и техните подхалими (на руски, специално за Радев) Недялков, Крачунов,, вече юристката Крънчева и останалите четирихилядници.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.