ГЕРБ и ДПС купуват вота в 1700 секции

1 13 435

Работя в Антикорупционен фонд и на всеки избори досега започнахме да създаваме статистически анализ на рискови секции от контролиран и купен вот. В рамките на изработване на този анализ имахме възможност да говорим с множество заинтересовани лица, включително и на свидетели на изборни измами и това ни даде идеята още по-активно да се борим с този проблем.

И разбрахме, че единствено като обединение можем да се борим с този проблем. Това коментира политологът и член на АКФ Марио Русинов в „Часът на избора“ във връзка с новата инициатива на Антикорупционния фонд О.Ч.И – Обединение за честни избори.

Фактът, че има 12 хиляди секции в България, прави изключително трудно опазването на вота в България. В около 1700 секции в България сме забелязали изключително висок риск от купен вот. От 2013 досега всички избори са анализирани от нас, посочи той.

Реклама

Наблюдаваме голям проблем в Пазарджик, Бургас, Варна и други.

Устойчиво ГЕРБ и ДПС отбелязват системно високи резултати. До предишните избори високи резултати отбелязваха и БСП, но последва сериозен спад, разказа още Марио Русинов. Повече вижте във видеото:

1 Коментар
  1. […] ГЕРБ и ДПС купуват вота в 1700 секции […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.