Червен напън: Георги Свиленски излиза за кмет на София

2 6 775

Голяма червена разпивка станала на връх Ивановден в столично заведение, където социалистите усилено мъдрели кметски кандидатури за изборите наесен и вдигали тежки наздравици. След като градусите на настроение се покачили от огнените напитки, се стигнало и до темата с изборите, съобщи „Уикенд“.

Основната драма била между Георги Свиленски и Христо Проданов. Бившият съпруг на президентшата Деси Радева вече е водел кампания за кмет и бил  убеден, че може да се справи със задачата. Проданов пък е шеф на листа и министър. Той твърдял, че като нищо може да отвее кандидатите на другите партии.

Мълвата спрягала за кметски кандидат и Калоян Паргов, бивш лидер на БСП в София, но той отричал. Бил категоричен, че е приключил за винаги със Столична община и мислел да се кандидатира за лидер на Столетницата.

Софийските социалисти пък търсели подкрепа от лица извън партийните кандидатури. Профилът им трябвало да е на широко одобряван от гражданите кандидат, който да обере гласове от дясно, центъра и ляво. За пример почерпените по повод имения ден на Иван Пешев и Иван Таков давали Мая Манолова.

Реклама

Оправната кюстендилка през 2019 г. се опитала да краде десни гласове, но не успяла. От „Демократична България” искали БСП да подкрепи техен кандидат – един от кметовете Трайчо Трайков на община „Средец” или Георги Илиев на „Слатина”. Социалистите обаче се изпокарали именно заради тези желания на демократите.

Според запознати, Борис Бонев, за когото Narod.bg разкри, че е близък до ГЕРБ, откъдето е бил финансиран повече от 10 години, преговарял с близки на Корнелия Нинова за подкрепа, но ударил на камък.

От ГЕРБ търсели кандидатура тип „Габровски”, но не можели да намерят. „Подължаваме промяната” пък не желаели нищо друго, освен да издигнат младо и разпознаваемо лице, защото имали силни позиции в София. Най-вероятно те ще издигат младия бизнесмен Васил Терзиев.

Столичната организация на Столетницата била в небрано лозе и всеки обвинявал другия в задкулисни договорки срещу бъдещи облаги, постове и благоденствие.

2 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    Не разбрахме,ТОЙ кандидат на КОАЛИЦИЯ „РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ“-„БСП“=“бсп“+“дпс“+ОПГ“герб“ ли ще бъде?!

  2. Со керез казва

    ПОГРЕБАЛНИ УСЛУГИ – цент рАлни

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.