Двама от Nexo не дават по 1 млн. гаранция, биг босовете Антони Тренчев и Коста Кънчев избягаха в Бахамите

0 15 901

Двама от четиримата обвиняеми по криптоаферата „Нексо“, на които прокуратурата повдигна обвинения за участие в организирана престъпна група зa пране нa пари, данъчни престъпления, компютърни измами и незаконна банкова дейност, са обжалвали размера на паричните си гаранции.

По информация на БНР това са Траян Николов и Калин Методиев. Прокуратурата все още не е депозирала молбите на Николов и Методиев в Софийския градски съд. Той трябва да се произнесе в закрито заседание.

Миналият петък от прокуратурата обявиха, че двама от обвинените са с парична гаранция 1 млн. лева като, разполагат с 10 дни, за да ги внесат, за да останат на свобода.

Другите двама са обявени за международно издирване, каза в понеделник говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Реклама

От държавното обвинение не съобщават имената им, но според неофициална информация издирваните са бившият депутат от Реформаторския блок Антони Тренчев и Коста Кънчев, който е сочен и за ръководител на престъпната група.

Според източник на Narod.bg биг босовете на пирамидата, завлякла милиарди долари от жертви по цял свят, са се скрили на Бахамските острови, където Интерпол няма никакави юрисдикции.

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов вече съобщи, че според информация на Гранична полиция, те не са напускали страната и би трябвало да са в България, но изглежда не са открити.

Обвиненията са за участие в престъпна група, действала от началото на 2018 г. (компанията е основана през 2017г. – бел. ред.) до 12 януари като групата е действала на територията на България, Великобритания и Северна Ирландия и Кайманови острови.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.