Кеворк ампутира с „Майната ви“: Сто епитета за Кирчовците

6 15 607

Нашите политици така и не разбраха, че могат да се злепоставят фатално  и заради една дума. Някои големи фигури дори са се самозаличавали, само защото са използвали неподходяща дума – примери десетки, но все от световната политика. Тукашните аматьори, извън всички други незаслужени облаги, имат и привилегията да говорят като на сбирка на почерпени файтонджии. 

Не върви акад. Денков, кандидатът за премиер на кирчовци, да говори за корупция – след като тъкмо те оставиха след себе си безподобни примери за корумпираност. Ако не друго, академикът би трябвало да е чувал поговорката „В къщата на обесения не се говори за въже“.

Едно отклонение: въпросната поговорка била испанска, ако се вярва на „Гугъл” – а аз, от известно време, се опитвам да потисна недоверието си към тази Велика Машина за бързо и лесно познание. Спомняте си вероятно, че в дописката ми от миналата седмица стана дума за една реформа, която може да има сериозни последици за репутацията на Машината. Тя се изразява, грубо казано, в „чистката“ – отстраняването на публикации, които се повтаряли.

Вън от всякакво съмнение, това е много съмнителна операция – и как, всъщност, е извършвана тя? Колкото и да е съвършена една машина – а очевидно „чистачът“ ще бъде машина/изкуствен интелект – тя си остава нещо бездушно, един  послушен, старателен полицай, нищо повече, който сляпо следва волята на някакъв алгоритъм.

Затова си позволих да кажа, че чистката замирисва на цензура. Впрочем, преди няколко години, несъмненото пазарно лидерство на „Гугъл” доведе до сериозни критики срещу компанията, основателни или неоснователни – но една от тях бе за упражняване на цензура.

Помолих приятел да види какво се случва с президента Тръмп след започналата реформа срещу „повторенията“ – и ето какво се получи. При търсене за Доналд Тръмп на английски език, Google съобщава, че са намерени 390 милиона резултата за по-малко от половин секунда. В същото време, при обхождане на страниците с резултатите и достигане до 15-та страница, резултатите свършват, а съобщението вече е променено и то гласи, че са намерени само 143 резултата.

Обяснението е, че в резултатите били пропуснати такива, които вече Google е преценил, че се повтарят и се дава възможност да се направи ново търсене, в което ще бъдат включени и пропуснатите резултати. Но дори и тогава Google не показва повече от 43 страници с резултати и съобщава, че са намерени 425 резултата за това търсене.

Е, това вече не е „чистка“ – това е пряко попадение с неутронна бомба, след което хората се изпаряват, оцеляват само „Гугъл” и правилните резултати.

Сигурно си мислите, че се отплеснах по „Гугъл”, защото случващото се с Денков ми е скучно. Трябва да призная, че сте прави. Независимо от високия му научен авторитет, професорът ми е досаден, защото наивно си играе с въжето в къщата на обесените и пет пари не дава, какъв е ефекта от това негово упражнение – най-вече лично за него.

Ако един признат учен си позволява подобна волност, тогава какво да очакваме от останалите обитатели на къщата – обесените/обесниците от Кирчовата Партия на Лъжата. Толкова са нахални, докато ръсят лъжи, че за по-малко от година омерзиха дори Кръстника си – президента Радев, и той се принуди да изчегърта на челата им надписът „Шарлатани“. Такова нещо не се беше случвало досега през всичките години на Разпътния Преход. А уж те самите щяха да изчегъртват, да прочистват оборите.

Помните как в „Гадни копилета“ Брад Пит издълба пречупения кръст на челото на нацисткия злодей Ханс Ланда – „Ловецът на евреи“, героят на невероятния Кристоф Валц. Няма ли да дочакаме президент, който да извършва подобни ритуали в Гербовата зала на президентството, вместо да раздава ордени, те пък дървени – напълно подходящ материал за онова куцо и сакато, което се извървя през залата.

Денков обаче не вижда дивата корупция, натресена от изчегъртаните – по-скоро – не иска да я види, или, ако, все пак, я вижда, я препраща при отстранените резултати в собствената си машина, в личния си „Гугъл”.

Това е просто невероятно за една нормална държава, но тук е правило: известен учен да подкляква пред корумпираността, включително да преглъща и корумпирането на нравите – с личния принос, направо исторически, на

ПростоКирчо заради отвратителната измама около гражданството му. Денков очевидно се примирява с това – и то в момент, когато покровителите му са мощно разобличавани заради безсрамната далавера с „Джемкорп” и газовите им сделки.

Специално за тия сделки Народът, в други, по-примитивни, но и по-естествени времена, щеше да съчини песента „Затъкнали са, майно льо, с рубли устите им  русофобски, русофобски, майно льо, най-вече измекярски“. Песен за тъпанарите безподобни, които омърсиха и русофобията – имам предвид идейната, промислената, изстраданата – по-скоро би трябвало да я наричаме „Кремлофобия“.

Защо е толкова крехка/податлива душицата на българския интелектуалец – защо се блазни и отстъпва пред властогонството? Винаги е било така – от „кръволока“ проф. Цанков и археолога Богдан Филов – та чак до тоталитарната ера, в която известни учени, много даровити при това, също се поблазниха от Властта, по-скоро не издържаха на ухажванията й –  но поне не окървавиха ръцете си.

Напротив, открехваха, колкото е възможно, Вратата за още и още „резултати“, които водят към Истината.

Така се появиха „Дневникът“ на Богдан Филов, „Строителите“ на Симеон Радев… – и пр., и пр. И какво стана накрая – дойдоха и се настаниха във Властта формени идиоти, направо нещавени, вонливи цървули – и, отгоре на всичко, успяха да се харесат и на един достолепен академик. Това е толкова диво и неприлично, че нормалният разум не може да го проумее.

Не изключвам Денков просто да е един наивник, който не вижда „резултатите“, които не са по вкуса му. Обаче тогава „Гугъл” е насреща –напиши „кирил петков лъжец“и готово, и ти можеш да си обуеш нещавени цървули.  Горкият Денков, това трябва да е наказанието му, заради усилията му да спасява Лъжците – покрай тях никога да не нахлузи трандафори.

На какво се е надявал Денков – Кирчо се изплюва върху самата Конституция, а той ще го облагороди с някой похват на Лисенко – съветски агробиолог, също и известен измамник. Или че, с някои тайни мурафети на физикохимията, ще направи тия типове по-малки шарлатани, ще ги свие в някакви поносими рамки? Че това би било невъзможно постижение дори за Божията лаборатория.

Лорънс Дж. Питър никога нямаше да формулира своя „Принцип“, ако беше срещнал някъде кирчовци – направо щеше да захвърли теорията си („В една йерархия всеки се стреми да достигне своето ниво на некомпетентност“). Тя щеше да му се види като ученически драсканици, непосилни да обхванат, и в това отношение, мащаба на нашите Лъжци.

А те са направо невъзможни. И с още сто епитета да ги накичите – пак ще им са малко. Някак си нереално ни се струва самото им съществуване. Идва им отвътре да ментосват – особено, когато виждат, че все още има хора, които им вярват. И Теофраст нямаше да успее да ги опише изцяло.

Особено брутално лъжат за „Джемкорп” – тия дни пак се вдигна врява около тази безподобна далавера, парламентарна комисия, уредена специално за случая, размята въжето около вратовете на кирчовци.

Всички политикани, поне в този случай, са на един акъл за домогванията на кирчовци. И всички мълчат за най-разобличаващото свидетелство за аферата с „Джемкорп” – декларацията на американското посолство. С нея американците удариха балтията на доскорошните си фаворити, но тукашните политически аборигени не смеят да обелят дори две думи за това – сакън, да не обидят Посолството заради доверчивостта му.

Това е повече от страх – това е болест.

Как да не им натресеш на такива следващите тъпаци – да ги управляват.

Реклама

А нас да ни лъжат до премала.

Не е излишно да припомним в резюме аферата с „Джемкорп”. Според разследване на Атанас Чобанов от „БЪРД БГ”  „Меморандумът с „Джемкорп” ще помогне на Путин да изпере 1 милиард долара, като смеси парите, които уж се инвестират за зелена енергия, с европейските средства, които ще дойдат по Плана за възстановяване…

Как не се намира един грамотен човек в обкръжението на премиера Кирил Петков и на службите, който да провери елементарно, в „Гугъл”, информацията, кой стои зад този фонд…

Не е британски, парите са на руския милиардер Авдорян, който е много близък на Сергей Чемезов, шефа на „Розтех“, който е дясната ръка на Путин… Американското финансово разузнаване е сложило под наблюдение както Авдорян, така и човека, който подписа този меморандум под благосклонния поглед на Кирил Петков – Атанас Бостанджиев… Парите са сто процента на Авдорян… Тези пари, всъщност, са на тесния кръг на Путин. Изключителен скандал!“

Народният фолклор щеше да отвърне с нова песен на този скандал: „Трева не никне, майно льо, дето са джамбази провървели“. А нашите полит-херои само се свиха уплашено.

Уплаши се дори американското посолство от безумието на избраниците си – и ето какво последва. По телевизията Асен Василев казал, цитат: „Преди подписването на Меморандума с „Джемкорп”, за инвестиция от 1 милиард долара в чиста енергия, „Джемкорп” са дошли на среща с правителството, заедно с представители на американското посолство. А на самото подписване на Меморандума е присъствало търговското аташе на посолството на САЩ“.

Посолството обаче панически оповестява специално съобщение по този повод: „Нито един представител на правителството на САЩ не се е застъпвал за „Джемкорп”, пред който и да е член на българското правителство. Считаме, че твърденията за обратното са в резултат на недоразумение“.

Когато ПростоАсен твърди, че търговското аташе на САЩ е било на подписването на Меморандума – а от посолството заявяват, че то не е присъствало – това не е „недоразумение“. Или виждаш нещо – или не го виждаш. Вицепремиерът злоупотребява с посолството, надявайки се то да подкрепи лъжата му.

В затруднението си посолството няма полезен ход и заради това прибягва до една неподходяща дума („недоразумение“) – която още повече уплътнява лъжата. Можеха просто да кажат, че твърдението на вицепремиера не отговаря на истината.

И след всички оправдания на американците, ПростоАсен отново хубаво ги накиснал. Съобщил, че на среща на нашите хора с „Джемкорп” във Вашингтон е била и американската посланичка в София Херо Мустафа?! Горката – а тя толкова се стараеше да ги пробута на наивните българи…

Преди няколко дни, в Парламента, ПростоАсен се сборичка с депутат от ГЕРБ – опитваше се да му измъкне листа с данни за истинските гробари на въглищните ни централи. Той изглежда страшен, докато се зъби с изцъкления си поглед.

Щеше да го грабне и да го излапа – и след това да твърди, че не си спомня.

Както вече е забравил фактурите, които му връчиха в ефир и които доказваха подлата им газова далавера.

Те все забравят. Понеже знаят, че и „простолюдието“ е склонно да забравя.

Още преди да превземат Властта – с абордаж, като сомалийски пирати, писах тук, че Лъжльовците идват с готов бизнес проект: целта им е да изтъргуват България. Те не са гении – а обикновени тарикати. Средата е баламска.

Костов започна Голямото Баламосване. Отиваше му, понеже самият

той, поне в началото, си беше един баламурник – как си представяте, двайсетина дни след 10 ноември 1989-а, когато всичко ври – но никога няма да кипне истински – някой да помъкне до редакцията на комунистическия официоз „Работническо дело“ рецепта-статия за оцеляването/оздравяването на социализма?!

Затова презирам късните демократи – маята им е такава – измамническа, приспособленска, тарикатска, от Костов е вложена. От него тръгна привикването с Лъжите – Новите, които не бяха по-щадящи от ония на „комунягите“ – те пък накрая бяха смъртно уморени и лъжеха по инерция и сами не си вярваха. Новите Фалшивци бяха уж по-изобретателни, но и те набързо се скапаха.

Добре, че поне имаме храбри журналисти. По време на световното първенство и Цънцарова говорила нещо за футбол – споменала и Роналдо и казала, че няма доверие на гелосани мъже. Хубаво. Но е разговаряла досега доста пъти с Кирчо Джемкорпа – обаче нито веднъж не му каза това.

А Лъжльовците са си и слабаци – дори една жена не могат да защитят, както трябва. ПростоКирчо – баш той! – прати Слави Трифонов в „кошчето на Историята“ – заради песента-гавра с неговата Лена.

А той е в дъното на оскандаляването й – и последният идиот би се сетил, че не е особено подходящ за неин адвокат. Адвокатите не опипват клиентите си по задниците.

Но за тези типове и това няма значение. Пък и всички вкупом са за кошчето.

Така. Може би е редно да свършим някак оптмистично. Не ви ли се струва, че Народът окончателно се сви в себе си – и вече се примирява с всичко, което му поднесат?

Привикване към Лъжите и Лъжльовците – сетне Примиряване. И какво следва? Няма и песни за майно льо, които да ни кажат.

Не ви ли се счува едно страховито „Майната ви на всички!“

КЕВОРК КЕВОРКЯН, специално за „Уикенд”, заглавието е на Narod.bg

6 Коментара
 1. ВЕЖДЮ РАДИШЕВ казва

  мама ти долен доносник да еба ,отдавна ти е време да пукнеш ,не се бави ,никаква полза от теб

 2. хамалин казва

  доносник и то какъв! класа! моралист на ента степен! (лизачът на Буци,милия ми кк )

 3. ⛔➖⛔✌️Coфия Бoбчeвa✌️ казва

  ☞⚡Бeлeзницитe и зaтвoрa зoвaт Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/e043vz
  ☞⚡Зaтвoрa зoвe Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/f043vz
  ☞✋Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!⚡: tiny.cc/gq6zuz
  ☞✋ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!⚡: tiny.cc/kq6zuz
  ➤⚡Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите⚡: tiny.cc/zp6zuz

 4. Филимон казва

  Като влезеш в Гуглето напишеш Кеворк Кеворкян и излиза гнусен ДСдоносник,дългогодшен ибрикчия на БКП и Янчо Таков ,крадец на пари за войнишки паметници

  КЕВОРК е ЕВРЕЙСКА дума на иврит КЕБОРАК/КЕВОРАК означава ЛЪСНАТ,Гладък,ХЛЪЗГАВ,Копринен
  В иврита В се чете като Б и обратно и се пише с втората азбука от хебрю азбуката
  Голям процент от АРМЕНЦИТЕ всъщност са ИРАКСКИ цигани /евреи мизрахи/на иврит източни/ и както казва един тук от форума по ТИРОИДА/изкълените очи /ще ги познаете

  Други “арменски “ имена с еврейско значение
  ЛЕВОН-на иврит КУКА,нещо извито,рибарски ченгел,кукичка
  ХАМПАРЦУМян-на иврит ХАМПАР=УДРЯМ,правя удар,ОТМЪКВАМ,Отнасям ,ЗАГРАБВАМ
  ЦУМ-на иврит СКОРОСТНО,много БЪРЗО

 5. Schatz казва

  Кеворк беше един отвратителен подлога на Живков, сега играе под свирката на ДС и задкулисието. Яко захлебва, обаче е дъртичък. И младите имат друг манталитет, не са задръстени комунисти.

 6. Д-р Менгеле казва

  Виж ся, Филимон. Когато България пада под Византийско 1118г, 40 000 българи са били изселени в Анатолия (Анадола), а на тяхно място са заселени 40 000 ЛОМИ (арменски цигани) – вжт.1 История на България, БАН, онези червените дискове. Ломите са изгонени цигани от Персия, акустирали в Армения. Лом/Lom е арменскито произношение на Rom/Drom от санскритското Domba = мъж, пишка = pene
  Жените, дъщерите, сестрите и имотите на българите са раздадени на ломите. Да си чувал за гр. Лом, Горен/Долен Лом, с. Ломци, реки Черни Лом/Бели Лом и т.н.?
  Вж. в нета Lom People. Ма-а-алко по-цивилизовани са били БОШКОВЦИТЕ, вж. Bosha People.
  Ако си мислиш, че арменците „случайно“, след турските кланета идват точно в България, грешиш. Знаели са, че в България ще намерят събратя.
  Ся, аз малко не вярвам на древните историци, още по-малко на съвременните, защото пишат истории и историята поръчково: 40 000 е твърде голяма бройка за началото на 12в, но и 20 000 да са били ломите, пак е много предвид, че светът не е бил пренаселен по онези времена. Много българи, особено от Северна България са с ломски генки – исхемия, инфаркти, инсулти, остеопороза, улцерозен колит.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.