Четирима „изгоряха“ заради пирамидата Nexo (НА ЖИВО)

0 13 489

Нови разкрития около разследването на пирамидата Nexo дават следствието и прокуратурата. Вчера стана известно, че държавното обвинение разследва т. нар. криптобанка, чието лице е бившият народен представител Антони Тренчев. Разследването се води за пране на пари, финансови престъпления и компютърни измами.   

Този пример е пример за добро сътрудничество с нашите евроатлантически партньори. Този случай е доста сложен. този предмет онагледява новите проблеми, новите видове престъпления. Той е уникален за България и един от малкото такива в световен мащаб. Мога да съм сигурен, че още по-голяма работа предстои в бъдеще, похвали се Иван Гешев.

Надяваме се България да е в световните новини с това, с което можем да се гордеем – млади хора, IT специалисти, а не с негативни новини, но затова пък сме готови да се изправим пред предизвикателствата.

Реклама

Благодаря, колеги, завърши Иван Гешев.

Ще изправим нашето оборудване, с което разполагаме, а разполагаме с такова, увери шефът на следствието Борислав Сарафов. Нашите служби са авангард и водещи в този вид престъпления, добави той.

Над 20 свидетели са били разпитани, някои като анонимни, те изразили опасения за своя живот и затова ще бъдат включени в програмата за защита на свидетели, каза още Сарафов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.