Попът на Бойко пак гази закона – Николай Пловдивски яха ауди за 100 бона с полицейски лампи, МВР мълчи (СНИМКИ)

4 10 147

По време на ритуала за  Йордановден пловдивският владика Николай, особено близък до Бойко Борисов, демонстрира, че е над законите в държавата. Това написа електронното издание „Под тепето“.

За т.нар. „спасяване на кръста“ Николай пристигна отново с автомобил, на чието предно стъкло е монтирана синьо-червена лампа, с каквато могат да се движат само автомобилите на Националната служба за охрана. 

„Под тепето“ съобщава, че в началото на септември т.г. лампата вече веднъж бе свалена от колата на владиката. В края на ноември обаче тя отново се е появила на предното стъкло на аудито му за поне 100 000 лева. От изданието са подавали множество сигнали за закононарушението, но повече от три години пловдивската полиция си затваряла очите за него.

На 20 ноември вътрешният министър Иван Демерджиев бе в Пловдив, за да участва в заупокойната молитва в памет на жертвите от автомобилни катастрофи, отслужена от самия Николай Пловдивски. По време на службата цивилен служител на МВР, с когото вътрешният министър е пътувал, е снимал синята лампа, монтирана на предното стъкло на аудито, с което пътува митрополитът. То има и „щастлив“ номер РВ 3737 СК.

На излизане от църквата министърът сам се увери, че на предното стъкло на колата, с която се придвижва Николай отново се е появила, свалената два месеца по-рано сигнална лампа.

Проверка, извършена от журналисти на пловдивското издание, е установила, че Пловдивската митрополия ползва няколко автомобила и всички те са оборудвани с въпросните сигнални светлини, каквито ползват единствено колите на Националната служба за охрана.

Реклама

„Ще ги приберем всички“, зарекъл се служебният министър Иван Демерджиев в отговор на въпроси, зададени по случая.

Вчера обаче синята лампа отново се оказа на предното стъкло на личния автомобил на владиката Николай.

В един от последните работни дни на миналата година екипът на „Под тепето“ е получил отговор от сектор „Пътна полиция„, съгласуван с директора на областната дирекция на министерството. Той гласи следното:

„До момента не е установено използването на специален режим на това устройство. Проверката продължава.“

Николай е верен поп на Бойко – разюзданият отец, любител на лукса, преди време заяви, че по време на управлението на крадливата шайка България е тънела в „10 години благодат“

В допълнение от Пътна полиция са отправили апел, ако аудито на Николай бъде забелязано да се движи със синьо-червената лампа веднага да бъде подаден сигнал. 

„Това означава, че МВР много добре знае за синята лампа, наясно е че е незаконна, обаче не желае да пристъпи към прилагане на закона, коментира главният редактор на „Под тепето“ Ивайло Дернев.. Още повече, че веднъж вече опита, но резултатът беше краткотраен.

Междувременно едни полицейски шефове апелират към гражданите да сигнализират чак когато спипат Дядо Николай да си светва лампата и да изчакат полицията с очите си да види, че това е вярно, а други ни съветват да спрем да ровим по темата, защото са подложени на огромно напрежение“, казва още Дернев.    

4 Коментара
 1. многознайко казва

  Господин министър,
  Елементарно е.Викате попчето,съставяте му предупредителен протокол и след това като светне е ясно какво следва.Иначе-язък че сте министър след като пред очите ви се разиграват такива демонстрации.Няма зор да се движи с такива сигнални знаци-да не спасява някой бедстваш я.
  Срам за службата МВР,да не може да се справи с толкова елементарен казус.Явно хората се дразнят от подобни прояви,баш в тия смутни времена-някой да показва превъзходство.Все пак и той е смъртен като нас……

 2. J.English MI5 казва

  Крушката си има опашка
  Митрополит НИКОЛАЙ син на последния СОЦ шеф на пловдивските БАРЕТИ и шеф на 6 ГУ ДС
  В 6 ГУ ДС е имало специални звена за религиозна и идеологическа диверсия/радикален екстремизъм,чужди секти,религиозни о-и и сдружения с нестопанска цел/
  Ей за тва Митропoлита ИМА ПОЛИЦЕЙСКА лампа/наследствена/

 3. казва

  Аааа – туй ДъСъ Е Никалашка ГергуфГарадшкойски…

 4. stoiov казва

  Тази синя лампа му е дадена от бог или от някой който се мисли за такъв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.