ОЗЛОБЯВАНЕ: Кирил Петков се закани да бие Бойко

2 9 847

„Продължаваме промяната“ не можем да сме в общо коалиционно правителство с ГЕРБ в този момент. Това е изключено, независимо как се гласува вътре в зала.“ Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на ПП Кирил Петков.

На въпрос дали ПП биха подкрепили „Демократична България“ (ДБ), ако те получат трети мандат за съставяне на правителство и бъде приет механизмът за разследване на главния прокурор в този му вид, Кирил Петков каза, че не би застанал до ГЕРБ, но би застанал до ДБ, като допълни, че с тях имат общи ценности, идеи и приоритети.

Колкото и мандата да се раздават, хората са едни и същи. Каквато и рулетка да се върти, математиката показва, че правителство не може да има без подкрепата на ГЕРБ, ПП и ДПС, обясни Петков.

Следващият парламент трябва да има голяма отворена коалиция към промяна. Трябва да направим така, че да „вдигнем хората“, които искат реална промяна в България, каза Кирил Петков, с което показа, че мисли вече предимно за следващите предсрочни избори, на които да бие Бойко и ПП да е отново №1.

Реклама

А и за местните избори, за които обясни, че в големите градове реформаторските сили трябва да се обединят.

Има огромна разлика между говорене и действия, посочи още той за поведението на ГЕРБ и даде пример с вчерашното заседание на правната комисия, където в 20.30 ч. депутатите от ГЕРБ са решили, че са прекалено уморени и ще чакат една седмица главният прокурор Иван Гешев да се появи при обсъждането на неговите правомощия.

Той отбеляза, че законопроектът, който предвижда въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор, е може би най-важният, но не единственият. „Той е много по-важен от живота на този парламент, дори от възможността за правителство, защото това е проблем, който ние, като общество, сме имали в последните 30 години“, добави Петков.

Според него текстовете в законопроекта не са противоконституционни, което се потвърждавало от юристи и специалисти.

2 Коментара
 1. КОЛАРОВА - ВНУЧКАТА казва

  КИРЕ,що ще биеш мурука бе, по добре го набузи и……

 2. Software''Predator'' казва

  Киро НЕстава да бие БОКО с греблото за падълборда
  В дебелата книга “СУН ДЗЪ Изкуството на Войната “ кво пише
  УДАРИ ВРАГА ПО НАЙ-МИЛОТО за да го боли дъъълго време
  В случая с БОКО НАЙ-ценното е КЕША ,чекмеджетата,банковите сметки в ЛИВАН,Дубай,ОАЕ ,Турция,офшорките в Люксембург/Лихтенщайн ,снимков и документи матриал от затвора “Панкрац“ Чехия,връзки с РУСКА КГБ агентура/ВАЛЬО ЗЛАТЕВ/,ОБЩ бизнес и инвестиции във Барселона с руски олигарх АЛЕКПЕРОВ,имоти в Халкидики/Солун Гърция,снимки на 4те НЕзаконни деца на БОКО от манекенката от мулатката и др

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.