За следващите 35 години! Живко Тодоров от ГЕРБ ограби Стара Загора с фотоволтаици за „наши хора“, участва и министър (ДОКУМЕНТИ)

2 17 275

Кметът на Стара Загора от хунтата ГЕРБ Живко Тодоров обслужва частни интереси на „наши хора“, за да ограби града за следващите 35 години!

Както вече стана ясно, на 5.01. на заседание на Общинския съвет на Стара Загора старейшините решиха с 26 гласа ЗА да се учреди предварителното право на строеж за срок от 35 години на шест фирми, които искат да строят фотоволтаични мощности върху 244 декара земя в рамките на Стара Загора, собственост на общината.

Предложението е внесено лично от кмета, който явно изобщо не си е представял, че ще има хора в Общинския съвет, които да кажат НЕ, пише ringtimebg.blogspot.com.

Предложението му е за възмездно отдаване на, цитираме, „чукари и скали“, което всеки може да провери сам дали е точно така, защото тези 244 декара земя се намират срещу магазин „Метро“ в града.

Но на извънредната сесия групата общински съветници гласуваха против предложението на кмета, но, уви, не бяха достатъчни, за да спрат поредната далавера с общинска собственост, от която искат да се обогатят шепа хора за сметка на всички граждани.

Сега ще ви покажем и за кои фирми става въпрос и сами ще се досетите, че в цялата тази история има много нередни неща и затова трябва да бъде спряна, докато не е станало късно.

В случая са избрани шест фирми, но прави впечатление, че две от тях са свързани – „Бенковски Солар“ и „Ен Ей Солар ЕООД“ са на лицето Кирил Латев Кирилов, който притежава още 32 фирми според Търговския регистър, коя от коя по интересни не само за разследващите журналисти, но според нас и за органите на прокуратурата.

За лицето Кирил Латев Кирилов от Хасково ще направим отделна статия, в която да ви разкрием кой е и как години наред се възползва от Еврофондове и пари от Държавния бюджет.

Естествено, всичко това не се случва без покровителството на виден политик от най-високо ниво в държавата – бивш министър, но кой точно е той, ще ви разкрием следващия път, когато ще докажем и топлите взаимоотношения между двамата и в случая с кмета на град Стара Загора Живко Тодоров.

Това са данните на двете фирми на Кирил Латев Кирилов, обърнете внимание на това кога е създадена фирмата „Бенковски Солар “ ЕООД – 19 януари 2022 година, а уставният капитал е едва 5000 лева?!

Интересното в случая е как точно с тези 5000 лв. капитал ще гарантира, че ще си плаща навреме и редовно възмездното право на строеж  в следващите  35 години? И кой ще гарантира, че тази фирма с 5000 лв. уставен капитал ще може да инвестира милиони левове във фотоволтаичен парк? Но както вече споменахме, не става въпрос за 2 фирми, в случая имаме още 4 на брой. Които са повече от интересни.

Реклама

Да разгледаме и „Рани Зим Енерджи“ ЕООД, която отново е създадена в средата на 2022 година, явно заради факта, че се готви този проект за ограбване на града, а уставният и капитал е смешните 100 лв.

Фирмата не е регистрирана по ДДС, а неин собственик се явява лицето г-н Станислав Гришев Сираков, който може и да не е известен на много от вас, но пък за сметка на това гражданите на град Хисаря много добре знаят кой и какво точно се е случило в техния град. Схемата е подобна с възмездно ползване и в последствие придобиване на собствеността, но явно след това нещата са се объркали, защото придобитите имоти са попаднали при частен съдебен изпълнител (ЧСИ) който е обявил и търг за декари земя собственост на лицето Сираков в Хисаря.

След като видяхте и третата фирма, подготвена за този грабеж, време е да продължим с останалите. Три от тях са създадени през периода януари – март 2022 година, а капитала на едната е повече от фрапиращ – 10 лева!

Според законите на Република България това е сумата, за която може да претендира всеки, който в последствие бъде ощетен от фирмата по един или друг начин. Другите две фирми са съответно с уставен капитал 20 лв. и 50 лв., видно от данните в Търговския регистър.

Дотук имаме 5 от шест фирми, създадени от началото до средата на 2022 година, явно специално за сделката с фотоволтаиците! Фирми, които не само, че не разполагат с милиони левове, които да инвестират, но явно свързани с определен брой лица в схемата, защото е много интересно, че същите тези фирми при разпределението на 244 декара за инвестиционното си намерение не се застъпват в никакви граници.

Сега искаме и да ви припомним, че според някои общински съветници на Стара Загора, предложението е изгодно и е в полза на града, инвестиционното намерение е златна възможност, а фирмите ще ползват земята в продължение на 35 години възмездно и парите ще влизат в бюджета на град Стара Загора…..

Дали обаче това е така, все още няма как да знаем, но видно от документите имаме свързани лица в две от фирмите, 5 от тях създадени през 2022 година, явно точно за целта да бъде ограбен град Стара Загора и най-вече бизнесмен, което веднъж е участвал в подобна схема в град Хисаря, но след провала земята, която е успял да придобие, е отишла при частен съдия изпълнител, който я е обявил за продажба!!!

Очаквайте какво точно е участието на Живко Тодоров в цялата схема и защо внесе предложенията си точно в краят на 2022 година – на 29 декември, когато всички празнуваха Светлите Коледни и Новогодишни Празници.

Заседанието тогава се отложи по настояване на общинските съветници, но уви, на 5.01.2023 година, с гласовете на 26 старейшини и въпреки съпротивата на останалите, които бяха в залата, беше даден старт на схемата за грабеж, схема, която все още може да бъде спряна от гражданите на град Стара Загора.

2 Коментара
  1. РАЯ казва

    ИДИОТИ!

  2. Схемата казва

    Че тази схема отдавна мина през община Чирпан! Разровете се малко и вижте там какво се случи..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.