НАПРЕЖЕНИЕ: Отнемаме „Росенец“ от „Лукойл“

1 12 001

Законопроект за отнемане на нефтения пристанищен терминал „Росенец“ от „ЛУКойл България“ и връщането му на държавата е внесен в Народното събрание от парламентарната група на „Демократична България“, съобщи БТА.

В мотивите на текста се казва, че месец след влизането на закона в сила правителството трябва да прекрати концесията на терминала. Това става с промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, внесени от депутатите Надежда Йорданова, Ивайло Мирчев и Мартин Димитров.

Реклама

С него се създават разпоредби, с които се налага забрана за възлагане на концесии на обекти на критичната инфраструктура, засягащи нефт и продукти от нефтен произход, произведени от суров петрол с произход Русия или изнесени от Русия, а съществуващите концесионни договори се прекратяват.

В началото на работата на 48-ото Народно събрание съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов призова от името на коалицията служебното правителство да използва санкциите срещу Русия за преразглеждане на концесията за нефтопристанище „Росенец“ край Бургас, дадена на „Лукойл България“.

1 Коментар
  1. ОЗЛОЧЕСТЕНАТА ЛЕНА казва

    НАПОСЛЕДЪК СИ МНОГО МЕК, КИРЧО

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.