Замитане на следи в Narod.bg: Шефката в Агенцията по заетостта Кремена Калчева заловена да изнася документи!

4 34 501

Кремена Калчева, главен директор на гл. дирекция „Услуги по заетостта“ в Агенцията по заетостта, която е под шапката на Министерството на труда и социалната политика, е хваната да изнася документи от ведомството с вероятна цел замитане на следи от грабежите! Криминалната сага, от която със сигурност ще се заинтересува ДАНС, се разиграла тази вечер, научи ексклузивно Narod.bg.

Според наш източник Кремена Калчева, за чиито зулуми вече писахме, е заловена с папки, които не би трябвало да напускат сградата на министерството, от ведомствената охрана. Показателно е, че до момента престъплението се пази в тайна, тъй като официално съобщение липсва.

Както първо Narod.bg разкри, Кремена Калчева е подозрително близка до Драгомир Николов, бившия директор на Агенцията по заетостта, който бе отстранен след редица скандали и в момента е разследван по 12 обвинения.

Николов пък е от приятелския кръг на бившия шеф на НОИ Сотир Ушев – мъжа на служебния министър на спорта Весела Лечева. Смята се, че по тази верига са вървели редица обществени поръчки в ущърб на държавата.

Реклама

Прелюбопитно е, че министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров си направи оглушки и не отстрани Калчева, въпреки че е наясно с нейните обвързаности.

Още по-скандалното е, че несменяемата чиновничка е бутана от хора с корупционни сделки за милиони за заместник изпълнителен директор на Агенцията по заетостта! Както се твърди – за да замете всички следи от престъпната дейност.

За беда, обаче, тази вечер Кремена Карчева е заловена да изнася важни документи, което няма как да бъде прикрито.

Престъплението, обаче, ще е препъникамък в плана на корупционерите в Министерството на труда и социалната политика да набутат своята пешка на високия пост, смята информаторът на Narod.bg.

Очаквайте само в Narod.bg серия публикации на база доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция, в който лъсват кражбите от Агенцията по заетостта

4 Коментара
 1. Камен Калчев казва

  Хубава фамилийка. Калю/Калчо от исп.Calo, мн.ч Cale = циганин, черен. Вж. Емил Кало, Фрида Кало, Георге Шварц, с партизанското име Сорос, Майкъл Чьорнъй…
  Престарала се е другарката/доння Циганова…

 2. Георги Терзиев казва

  Искайте нац. план за действие в часта социални партньори и ще ви стане лошо за какви пари става дума.

 3. Георги Терзиев казва

  Синдикати и работодатателски организаций се съсипаха да правят курсове . С нова дублираха българо – германските центрове за обучение на Агенцията. Двойно заплащане за една и съща работа.

 4. Камен Калчев казва

  „Синдикати и работодатателски организаций се съсипаха да правят курсове“
  Абсолютно си прав. И никой не им търси отговорност защото ТУК е пълно бездържавие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.